Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@15:15:35 GMT

روایت قطب‌الدین صادقی از «نوروز»/تلاش انسان برای هماهنگی با طبیعت

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۰۹۸۹

‍‍‍‍‍‍

دریافت 40 MB

به گزارش خبرنگار مهر، همه ما می‌دانیم که لحظه تحویل سال خورشیدی و آغاز سال جدید از ایران باستان تاکنون به عنوان «نوروز» شناخته و برای آن جشن‌های نوروزی برپا می‌شود. باور بر این است که نوروز آغاز دوباره زایش و زندگی زمین پس از گذراندن فصل سرما است به عنوان آغاز رستاخیز طبیعت شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نوروز» در لحظه اعتدال بهاری یعنی قرار گرفتن خورشید در زاویه صفر تلاقی دایرةالبروج و استوای سماوی، شکل می‌گیرد و پس از آن سال جدید خورشیدی و ماه فروردین آغاز می‌شود.

«نوروز» از کهن‌ترین آیین‌های ایرانی است که علاوه بر ایران در کشورهای دیگر نظیر افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و قزاقستان نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و در یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

برای آشنایی بیشتر با «نوروز» و آیین‌های نوروزی به گفتگو با قطب‌الدین صادقی پژوهشگر، مدرس، نویسنده و کارگردان با سابقه تئاتر ایران نشستیم.

وی در این گفتگو که طی ۱۲ بخش در گروه هنری خبرگزاری مهر منتشر می‌شود، به توضیحاتی در خصوص معنا و مفهوم نوروز و آیین‌های مرتبط با آن از جمله آیین‌های نمایشی نوروز می‌پردازد.

در بخش اول این گفتگو، قطب‌الدین صادقی به معنای اسطوره‌شناسی «نوروز»، آیین‌هایی که انسان برای رابطه خود با ماوراء‌الطبیعه، طبیعت و همچنین مرگ شکل داد و اینکه «نوروز» در کدام دسته از این آیین‌ها قرار می‌گیرد سخن گفت.

کد خبر 5450350 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: قطب الدین صادقی نوروز عید نوروز کارگردان تئاتر تئاتر ایران تئاتر ایران فیلم سینمایی نماهنگ نوروز موسیقی ایرانی نوروز 1401 موسیقی پاپ سریال نوروزی برنامه رادیویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان موسیقی نواحی شبکه نسیم شبکه پنج سیما سازمان صداوسیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • سریال حشاشین در تلویزیون‌های اینترنتی ایران ممنوع شد؟
  • محمد صادقی بازیگر جنجالی کجا به سر می‌برد؟
  • (ویدئو) روایت جالب فریدون زندی از مشکل داشتن علی پروین با او
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • (ویدیو) گفتگو با پاکبان شاکر از عملیات وعده صادق
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است