Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:20:19 GMT

جاده ای رویایی در تسخیر نخلستانهای رعنا قامت بوشهر

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۱۵۲۷

جاده ای رویایی در تسخیر نخلستانهای رعنا قامت بوشهر

به گزارش ایرنا، شهر برازجان را که به سمت گناوه ترک کنیم پس از طی ۲۰ کیلومتر و گذشتن از پل بزرگ کُلُل به آبپخش با طبیعتی بکر و باور نکردنی از پوشش نخل‌های سربه فلک کشیده می‌رسیم؛ شهری که به نگین سبز بوشهر شهره است.

صحبت از جاده ای ۱۰ کیلومتری است که برای بهبود دسترسی به نخیلات بخش آبپخش از منطقه‌ای به نام تُل سبز تا روستای بند "محمد عبدالله" کشیده شد و شهریور ۹۹ با چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار به بهره برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان بوشهر ۶ میلیون اصله نخل در سطح ۳۴هزار و ۵۰۰ هکتار وجود دارد و از این تعداد چهار میلیون اصله در سطح ۲۵هزار و ۶۰۰ هکتار در بخش های مختلف شهرستان دشتستان رشد یافته اند و آبپخش به تنهایی یک میلیون و ۴۰۰ هزار اصله نخل را در خود جای داده است تا خاستگاه این درخت سودمند و مقاوم لقب گیرد.

منطقه آبپخش به علت بهره گیری از کانال‌های پرآبی که از رودخانه شاپور و دالکی سرچشمه می گیرد، برخورداری از قدیمی ترین شبکه آبیاری و زهکشی کشور که در سال ۱۳۲۰ از سوی کارشناسان آلمانی ساخته شده و وجود کانال‌های پر آب در دو سوی ورودی شهر جذابیت دوچندان یافته است.

وجود نخل‌های سر به فلک کشیده و درختان لیمو ترش لا به لای نخیلات که بوی شکوفه‌های بهاری آنها فضا را پر کرده، انعکاس نور آفتاب در برخورد با نخلهای در حال آبیاری و صدای آواز خوانی بلبل خرمایی ( بلبل گوش سفید)، چشم اندازی زیبا را به جاده گردشگری آبپخش بخشیده است طوریکه هر رهگذری را به توقف قانع می‌کند.

شهرت آبپخش پیشتر به خرما و خارک های کبکاب،شیخالی، برهی، حاج باقری، قندی، شکر، بریمی و گنتار برخاسته از آن بر می‌گشت، اما از سال 99 و پس از ثبت به عنوان شهر ملی حصیر و کپو هنر سرانگشتان بانوانش و پس از بهره‌برداری از طولانی‌ترین جاده گردشگری جنوب طبیعت بکرش آن را در گستره‌ای ملی بر سر زبان‌ها انداخت.

حرکت در طولانی ترین جاده گردشگری جنوب کشور تجربه ای همانند گذر از جاده های سرسبز شمال را به یاد می‌آورد اما باحال و هوای نخلهای جنوبی که چنین سفری را بی‌بدیل می‌کند.

طبیعت بکر در کنار کارگاههای تولید صنایع دستی خاص و منحصر به فرد و مشاهده گرده افشانی نخیلات در این فصل سال از سوی باغداران که به نوعی نخلهای خود را برای تولید محصولی خوب و ناب آماده می کنند تصویری جالب و دیدنی را برای مسافران به یادگار می گذارد.

استان بوشهر با جاذبه های متنوع دیدنی 

استان بوشهر غیر از کرانه های خلیج فارس و پس کرانه های بکر و زیبا  و بدلیل وجود صنایع  مختلف نفت، گاز و پتروشیمی در جنوب،  انبوهی از نخیلات سرسبز نیز دارد که قابلیتی شگرف را برای گردشگری این استان جنوبی فراهم آورده است.

آنطور که معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی می گوید: پیشتر شهر آبپخش به عنوان منطقه صنایع دستی شناخته شده است به همین دلیل از قابلیت گردشگری آن غفلت شده بود اما تلاش شده به واسطه نخلستان‌های سربه فلک کشیده و کشیدن جاده دسترسی به آنها بخش دیگری از گردشگری این شهر نیز تقویت شود تا بسته کاملی از گردشگری و صنایع دستی را در اختیار مسافران قرار دهد.

سکینه سالاری معتقد است بوشهر با توجه به ظرفیت‌های مختلفی که دارد به عنوان نگین سبز جنوب کشور به شمار می‌رود که با معرفی طولانی ترین جاده نخلستانی جنوب کشور در شهر آبپخش دشتستان تلاش شده این قابلیت مهم گردشگری استان به گردشگران معرفی شود و هیچ مسافری از این فرصت گردشگری باز نماند.

او اینطور توضیح میدهد: شیوع ویروس کرونا و کاهش شمار گردشگران باعث شد تا قابلیتهای گردشگری استان بوشهر تنها از طریق فضای مجازی به گردشگران معرفی شود اما امسال با بهتر شدن شرایط تلاش شد با جشنواره‌های مختلف قابلیت‌های گردشگری استان به خصوص جاده تازه تاسیس آبپخش معرفی شود.

شرایطِ مهیا برای اقامت در آبپخش

آنطور که سالاری می‌گوید با افتتاح جاده گردشگری آبپخش اقامتگاه‌های بومگردی منطقه نیز رواج یافته، تاکنون چهار اقامتگاه بومگردی راه اندازی و مجوز ۱۰ واحد دیگر نیز گرفته شده است.

البته سالاری این را هم اضافه کرد که با توجه به عبور جاده گردشگری آبپخش از دل روستا افزون بر بومگردی همه اهالی روستا در قالب خانه روستا خود را برای پذیرایی از گردشگران آماده کرده‌اند و می‌توان گفت زیرساخت پذیرایی از مسافران در این منطقه فراهم است.

گرمی بازار خرید سوغات در گذر از میان نخیلات

برگزاری مسابقه های اسب سواری و دوچرخه سواری، جشنواره‌های مختلف خرما و وجود خانه صنایع دستی علاوه برایجاد نشاط اجتماعی برای مردم و دوستداران گردشگری فرصتی است که گردشگران سوغات ویژه جنوب شامل خرما و صنایع دستی وابسته به نخل را تهیه کنند.

در ورودی شهر آبپخش مغازه هایی وجود دارد که در آنها مهمترین محصول مردمان این منطقه که خرما است عرضه می‌شود در کنار آن ارده، شیره و سرکه خرما، پنیر نخل در این فصل سال، عرق تارونه و دست بافته های زنان این منطقه از سرشاخه های نخلهای رعنا که امروزه شهره عام خاص است شامل تویزه (نان دان)، سبد، سفره، بشقاب و کیف تنها  بخشی از سوغات این منطقه است درا معرض دید گردشگران قرار گیرد.   

جاذبه هایی که در نخلستانهای بوشهر به خصوص در منطقه آبپخش وجود دارد اگر بیشتر از خلیج همیشگی فارس نباشد کمتر نیز نیست و مسافران و گردشگران می‌توانند با حضور در این مناطق بکر از زیبایی های نخلستانهای این استان استفاده کنند.

آنچه دراین بین مهم است اینکه مسافران از روشن کردن آتش در نزدیکی نخلها که باعث آسیب رساندن به منطقه می شود پرهیز و با رها  نکردن زباله مراقب و پاسبان محیط زیست باشند.

نوروز ۱۴۰۱ بهترین فرصت است تا گردشگران بعد از یک قرنطینه ۲ ساله و سخت در دامان طبیعت بکر قرار گیرند و با دیدن مردمی سخت کوش و گردشگرپذیر از این زیبایی بی نظیر بهره مند شوند.

آبپخش شهری در شهرستان دشتستان است و  ۲۰ کیلومتر با برازجان به عنوان مرکز شهرستان و ۶۰ کیلومتر با بوشهر فاصله دارد.

برچسب‌ها بوشهر گردشگری آب پخش دشتستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر گردشگری آب پخش بوشهر گردشگری آب پخش دشتستان جاده گردشگری استان بوشهر صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۱۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مثلث برمودای ایران کجاست؟

وجود باتلاق‌ها و نمکزار‌های گسترده این منطقه را به یکی از اسرارآمیزترین مناطق کشور ما تبدیل کرده است و بنا به گفته محلی‌ها بسیاری از گردشگران در سفر به این کویر هرگز بازنگشته‌اند.

در طول شب به دلیل اختلاف دمای بالا، سنگ‌ها دچار شکستگی شده و صدا‌های از این کویر به گوش می‌رسد. یکی از مهم‌ترین نکته‌ها در بازدید از کویر ریگ جن، تغییر دائمی شکل تپه‌های ماسه‌ای در این منطقه است که سبب اشتباه گردشگران و گم کردن مسیر می‌شود. در گذشته دلیل گمراهی مسافران در این کویر را وجود نیرو‌های اهریمنی و جن‌ها می‌دانستند که کاملا ریشه در جهل و خرافات داشت و به همین دلیل بوده که آن را یکی از عجیب‌ترین مکان ایران می‌دانند.

کویر ریگ جن یکی از صعب‌البورترین مناطق دنیا، در جنوب غربی و غرب دشت کویر واقع شده و سالانه مقصد اکوتوریست‌های بسیاری است. ریگ جن در منطقه مرزی استان‌های سمنان و اصفهان قرار دارد. این منطقه کویری با ۳،۸۰۰ کیلومتر مربع، از نظر وسعت سومین ریگزار ایران است و بیشتر به استان سمنان نسبت داده می‌شود. از کویر ریگ جن به‌عنوان یکی از عجایب ایران یاد می‌شود.

کویر ریگ جن در محدوده جغرافیایی مرکز ایران قرار دارد. گسترش این منطقه از شمال غرب به جنوب شرق است. ریگ جن در میان کویر‌ها به زیبایی هم معروف است و مناظر آن، گردشگران را شگفت‌زده می‌کنند. قسمت جنوب شرقی کویر ریگ جن را «دم ریگ» می‌نامند.

منبع: خبرآنلاین 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • تخصیص ۱۰۳ میلیارد تومانی به محور گردشگری وفاق دیر
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران