Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد از مجموع اقدامات انجام شده این اداره در سال ۱۴۰۰ و مهمترین اولویت‌های محیط زیستی شهرستان در سال ۱۴۰۱ در کنار تهدیدهای محیط زیستی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهناز مدیریان در تشریح این خبر با اشاره به تعداد ۱۵۴۴ مورد گشت و پایش زیست محیطی در سطح شهرستان توسط کارشناسان و یگان حفاظت این اداره طی سال ۱۴۰۰ افزود: این پایش‌ها منجر به شناسایی ۵۱ واحد جدید، صدور ۲۱۰ اخطاریه برای واحدهای متخلف و پلمب یک واحد آلاینده و غیر مجاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به وجود قطب‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در این شهرستان و افزایش روز افزون جمعیت آن و لزوم نظارت و اهمیت بیشتر به موضوعات محیط زیستی، افزود: تعداد ۸۴ مورد خوداظهاری ارائه شده از سوی واحدهای مشمول خوداظهاری و ۳۹ مورد نمونه برداری از خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحدهای تولیدی، صنعتی وخدماتی وآب های سطحی و همچنین نمونه برداری پسماندها، از دیگر این اقدامات بود.


لزوم تجهیز شهرک صنعتی صفادشت به سیستم تصفیه خانه فاضلاب مرکزی


مدیریان درادامه گفت: با توجه به اینکه شهرک های صنعتی به عنوان نماد اقتصاد و رونق تولید ملی هستند که با هدف ساماندهی صنایع ایجاد شده اند، رسیدگی و بهبود وضعیت زیست محیطی شهرک صنعتی صفادشت به عنوان یکی از پتانسیل های ویژه این شهرستان در بخش صنعت و توسعه، طی سال ۱۴۰۰ در دستور کار محیط زیست بوده و با توجه به اینکه در حال حاضر شهرک صنعتی صفادشت فاقد تصفیه خانه فاضلاب مرکزی است، پیگیری تجهیز این شهرک به تصفیه خانه فاضلاب مرکزی از اولویت های سال ۱۴۰۱ خواهد بود.


وی اضافه کرد: کلیه واحدهای صنعتی که فعالیت تولیدی آنها منجر به تولید فاضلاب می شود، ملزم به مدیریت پساب های خروجی و استاندارد سازی آن مطابق با استانداردهای ملاک عمل محیط زیست هستند و در این راستا درسال ۱۴۰۰ تعداد ۱۰ مورد بهره برداری سیستم تصفیه فاضلاب درشهرستان صورت پذیرفته است.

تشدید جمع آوری واحدهای آلاینده محیط زیست در سال گذشته


رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۱مورد جمع آوری واحدهای آلاینده و در برخی موارد بخش های آلاینده واحدهای تولیدی، صنعتی وخدماتی صورت پذیرفته است، گفت: از این تعداد ۱۳۰ واحد شامل واحدهای غیر مجاز جمع آوری و تفکیک پسماند خشک در این شهرستان بود و با توجه به اینکه فعالیت واحدهای غیر مجاز جمع آوری و تفکیک پسماند خشک، علاوه بر آلودگی های محیط زیستی و بهداشتی موجب نارضایتی شهروندان می شود، پیگیری  این اداره به عنوان ناظر عالی مدیریت پسماند صورت پذیرفت.


مدیریان اظهار کرد: ۴۴ مورد پیگیری حقوقی شامل محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسانی و رسیدگی به ۳۸۳ مورد استعلام واصله از ارگانهای مختلف و همچنین ۴۹ مورد اقدامات واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی به منظور رفع آلایندگی از جمله احداث سیستم تصفیه فاضلاب و نصب فیلتراسیون در سال ۱۴۰۰ از دیگر امور انجام شده در حوزه محیط زیست شهرستان بود.


راه‌اندازی سکوی زباله شهر صفادشت یک اتفاق خوب در حوزه مدیریت پسماند


رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد گفت: باتوجه به مشکلات عدیده ناشی از دپو و حجم بالای پسماند در مرکز دپوی موقت شهر صفادشت، پراکنش زباله به اطراف، پسماند سوزی و تفکیک غیر مجاز پسماند و همچنین تجمع انواع حشرات موذی و سگ های ولگرد و از طرفی آلودگی زیست محیطی ناشی از آن، طی پیگیری های به عمل آمده توسط این اداره، شهرداری صفادشت در راستای احداث سکوی مکانیزه پسماند این شهر اقدامات موثری انجام داده و سکوی زباله صفادشت نهایتا راه اندازی شد.

رسیدگی و پیگیری ۷۷ مورد شکایات واصله مردمی

مدیریان در ادامه اظهار داشت: طی سال گذشته تعداد ۷۷ مورد شکایت مردمی محیط زیستی ازسوی این اداره دریافت و رسیدگی شد و همچنین به منظور رسیدگی و پاسخگویی به مطالبات محیط زیستی روستائیان میز خدمت محیط زیست در روستاهای این شهرستان مستقر شد.


وی افزود: شنیدن دغدغه‌های محیط زیستی روستائیان شهرستان ملارد، حاکی از وجود معضلات مربوط به نخاله های ساختمانی، واحدهای ضایعاتی وبوی نامطبوع ناشی از فعالیت آنها، دامداری‌های پراکنده و همچنین عدم مدیریت اصولی پسماندهای عادی است که انتظار می‌رود مسئولان مربوطه در این رابطه اقدامات جدی به انجام رسانند.

۲۱۲۲۷ نفر ساعت آموزش محیط زیست در شهرستان ملارد در سال ۱۴۰۰

مدیریان درتبیین دیگر اقدامات محیط زیست شهرستان ملارد در سال گذشته تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در دستور کار محیط زیست شهرستان قرار داشته و بطور جدی پیگیری می شود، موضوع آموزش های عمومی و فرهنگ سازی محیط زیستی برای گروه های مختلف است.


وی گفت: در این رابطه ۲۱۲۲۷ نفر ساعت آموزشی در شهرستان ملارد درحوزه آموزش و مشارکتهای مردمی انجام شده است که از جمله دوره های آموزشی برگزار شده می توان به برگزاری وبینارهای آموزشی ویژه مربیان پیش دبستان، بانوان و صاحبان صنایع و کارگاه های آموزشی ویژه دانش آموزان و دهیاران با موضوعات محیط زیستی اشاره کرد.

لزوم توجه بیش از پیش به تهدیدهای محیط زیستی شهرستان ملارد

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با تاکید بر ضرورت توجه به تهدیدهای محیط زیستی در این شهرستان و لزوم اقدامات موثر برای کاهش معضلات زیست محیطی، گفت: مهم‌ترین تهدیدهای محیط زیستی این شهرستان، تخریب اراضی و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و ویلاسازی، کاهش سطح آب زیرزمینی و فرونشست زمین در دشت شهریار، عدم ایجاد شبکه جمع‌آوری فاضلاب در بخشی از شهر ملارد و عدم وجود شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهری و صنعتی در شهر صفادشت و شهرک صنعتی غیردولتی صفادشت هستند.

وی همچنین از وجود مرکز دفن اخترآباد و عدم راهبری و مدیریت صحیح مرکز دفن غرب استان تهران تاکنون، سوزاندن پسماندهای صنعتی و کشاورزی توسط تولیدکنندگان آن، در برخی موارد پسماند عادی توسط پیمانکاران شهرداری‌ها و بخشداری‌ها، وجود تعداد بالای چاه آب غیرمجاز و در نتیجه افت منابع آب زیرزمینی از دیگر چالش های مهم محیط زیستی شهرستان یاد کرد.

مهمترین اولویت‌های محیط زیست ملارد در سال ۱۴۰۱ از ساماندهی مرکز دفن غرب استان تا نظارت بر رودخانه شور

مدیریان درخصوص برنامه‌های راهبردی سال ۱۴۰۱گفت: از جمله برنامه های راهبردی این اداره در خصوص مسائل محیط زیستی شهرستان ملارد درحوزه کنترل آلودگی پسماند، پیگیری ، ساماندهی و بهسازی مرکز دفن غرب استان، پیگیری و ساماندهی سکوهای بارگیری زباله ملارد و صفادشت، پیگیری و ساماندهی نخاله‌های ساختمانی ، نظارت بر عملکرد  شبکه بهداشت بر بی خطرسازی پسماندهای عفونی و نظارت بر ساماندهی پسماندهای صنعتی و در حوزه کنترل آلودگی آب، پیگیری رفع مشکل شهرک های صنعتی صفادشت و ناحیه صنعتی دهک در زمینه پساب و پسماند و پیگیری تجهیز به سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی و پیگیری شبکه فاضلاب شهری است.


وی ادامه داد: همچنین در حوزه  کنترل آلودگی هوا، پیگیری احداث ایستگاه سنجش آلودگی هوا برای شهر صفادشت و پیگیری نصب فیلتراسیون برای واحدهای صنعتی و درحوزه کنترل بر آلودگی خاک، برگزاری دوره آموزشی ویژه کشاورزان در زمینه حفاظت خاک و پیگیری کنترل سموم کشاورزی از نظر میزان مصرف و نوع سم از دیگر برنامه‌های راهبردی سال ۱۴۰۱ این اداره است.


بر اساس گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، همچنین مدیریان در ادامه با بیان اینکه رودخانه شور از مهمترین منابع زیستی شهرستان است، تصریح کرد: باتوجه به  وجود اراضی کشاورزی در شهرستان ملارد، به لحاظ اهمیت حفظ کیفیت رودخانه شور، نظارت بر وضعیت زیست محیطی این رودخانه نیز  از اولویت‌های این اداره خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تصفیه فاضلاب محیط زیست محیط زیستی شهرستان سیستم تصفیه فاضلاب تصفیه خانه فاضلاب شهرستان ملارد محیط زیستی محیط زیست صنعتی صفادشت فاضلاب مرکزی سال ۱۴۰۰ زیست محیطی شهر صفادشت شهرک صنعتی جمع آوری غیر مجاز سال ۱۴۰۱ مرکز دفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۲۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از رایزنی با سازمان محیط زیست جهت اخذ مجوز و فعال شدن کارخانه آسفالت در شرق تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مهدی صداقتی؛ مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال 1403، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

وی افزود: با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال 1401، در سال 1402 ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال 1401 خواهد بود.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از بهره‌برداری از 25 پروژه عمرانی در سال 1403 خبر داد و گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال 1402 افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از 25 فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض  ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

صداقتی ادامه داد: پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید با اعتبار 40 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به 3 لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم 3 روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران افزود: تحکیم بستر 12 کیلومتر از بزرگراه آزادگان یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز در قالب یکصدوهجدهمین پویش امید و افتخار به بهره‌برداری رسید که این کار نیز از حد فاصل ساوه تا شهید خرازی در باند (جنوب به شمال) انجام شده است.

صداقتی با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، گفت: همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود 10 سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال 93 آغاز شده بود و 7 سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال 1400 تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کارهای عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کارها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه‌ آزادگان 45 کیلومتر است، گفت: این بزرگراه 2.2 درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته 10 درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ادامه داد: در سال 1402 به کندروهای بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال 1403 اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندروهای آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه 10 درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا آسفالت تولید شده از تراشه‌ها کیفیت مناسب را نسبت به آسفالت‌های نو دارند گفت: قطعا این آسفالت‌ها کیفیت کمتری نسبت به آسفالت‌های نو دارند و از اینها در معابر درجه یک و دو استفاده می‌شود و قطعاً در بزرگراه‌ها از آسفالت‌های نو استفاده می‌شود.

وی با اشاره به دپوی تراشه‌های آسفالت در سطح شهر تهران گفت: حداقل ما برای  سه سال جهت تولید آسفالت تراشه داریم و برای تولید آسفالت جدید می‌توانیم از آنها استفاده بکنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل تولید آسفالت در شرق تهران برطرف شده است، گفت : در ارتباط با این موضوع سازمان محیط زیست ایراداتی را نسبت به فعالیت این کارخانه دارد اما تاکید ما این است که با رایزنی این مشکل را برطرف و بتوانیم با اخذ مجوز این کارخانه در شرق تهران فعال شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تصریح کرد: نگاه ما در بخش تولید آسفالت در شرق تهران فنی است و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان محیط زیست مشکل بوجود آمده در روند عدم ارائه مجوز کارخانه در شرق تهران برطرف شود.

وی گفت‌: سازمان محیط زیست اعلام کرده که کارخانه تولید آسفالت باید 120 کیلومتر خارج از شهر باشد این مسئله مشکلاتی دارد به عنوان مثال وقتی آسفالت تولید بشود وقتی وارد شهر بشود یخ زده خواهد بود همچنین ما نمی‌توانیم آسفالت را در غرب تهران و به شرق تهران هدایت کنیم و با همه این موارد امیدواریم مشکل پیش آمده در خصوص کارخانه آسفالت شرق تهران برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین