Web Analytics Made Easy - Statcounter

 استاندار بوشهر در پیامی به مناسبت روز جهانی آب آورده است:

«آب به واسطه اهمیتی که دارد نخستین سنگ بنای توسعه و اساس شکل‌گیری تمدن‌ها است و بدون شک در عصری که سرعت پیشرفت اقتصادی و صنعتی به شدت افزایش یافته است، تامین پیش نیازهای این توسعه از جمله "آب" مهم‌ترین چالش پیش روی بشر است.

کشور ما نیز با توجه به قرار گیری در کمربند خشک و گرم و خشک زمین، از دیرباز دارای منابع محدودی از آب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت تنها با هوشمندی نیاکانمان و استفاده از روش‌های خلاقانه در اعصار مختلف، شرایط این سرزمین به پایداری و زیست پذیر بودن رسیده است و اکنون نوبت ما است تا این تمدن اسلامی را حفظ و پویاتر از گذشته به آیندگان تحویل دهیم.

نگاهی به چالش‌های پیش روی آب استان بوشهر، دو عنصر اقلیم و مدیریت را بیش از پیش مطرح می‌سازد.  با بررسی شرایط اقلیمی و مقایسه میزان بارندگی‌های استان بوشهر در دوره‌های آماری مختلف شاهد آن هستیم که در یک دوره مداوم خشکسالی قرار داریم.

 اگر آمار را به زبان ساده تفسیر کنیم خروجی آن چنین خواهد بود: "در ۶۰ درصد از سال‌های منتهی به دوره ۱۵ ساله اخیر دچار خشکسالی بوده‌ایم. این آمار زمانی نگران کننده خواهند بود که بدانیم میانگین بارندگی در استان بوشهر ۲۵۵ میلیمتر است و در سال‌های خشک، بارندگی از این میزان نیز کمتر بوده است.

وقوع خشکسالی منجر به رقم خوردن اتفاقات زنجیره‌واری در حوزه تامین آب، کشاورزی، اقتصاد و اجتماعی خواهد شد.   کاهش آورد رودخانه، خشک شدن چاه‌ها و از بین رفتن مشاغل کشاورزی تنها بخشی از این اتفاقات است و در صورت تشدید و تکرار به مهاجرت مردم از روستا به حاشیه شهرها و تبعات گسترده اجتماعی و امنیتی خواهد انجامید. از سوی دیگر، در حوزه‌های مدیریتی نیز عدم توجه به رویکردهای نوین کشاورزی، توسعه کشاورزی در شهرک‌های گلخانه ای، استقرار صنایع آب بر در سواحل و استحصال حداکثری رواناب‌ها از دیگر چالش‌های پیش روی استان بوشهر است.

با همه این اوصاف، در دوران پرشکوه نظام جمهوری اسلامی و به ویژه در سنوات اخیر، طرح ریزی و اجرای پروژه‌های متعددی به منظور تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت در استان بوشهر آغاز و عملیاتی شده است. سازه‌های ارزشمندی، چون سد رییسعلی دلواری، سد تنگ ارم، سد دالکی، سد باغان، سد خاییز، سد دشت پلنگ، سد باهوش، طرح‌های آبشیرینکن متعدد در استان و سازه‌های آبخیزداری، همگی از دستاوردهای مهندسین ایرانی است که منابع جدیدی را در اختیار استان قرار خواهد داد.

به موازات تکمیل این طرح ها، نیازمند اصلاح الگوی مصرف توسط همه مردم استان هستیم، چرا که هر قطره آب دارای اهمیت استراتژیک است و هدر رفت آن چه به صورت آب شرب و چه در بخش کشاورزی و صنعت، تضییع حقوق عامه مردم است.

  اینجانب ضمن گرامیداشت دوم اسفند ماه (۲۲ مارس) روز جهانی آب، از همه مردم استان به عنوان ناظران اجتماعی دعوت می‌کنم تا با نقش آفرینی فعال، نسبت به مصرف بهینه و ناجیان آب استان بوشهر گام بردارند.»

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارش باران آبگیری سد روز جهانی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار نیرو‌ها و تجهیزات لازم با شروع بارندگی در مشهد

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: با شروع بارندگی از روز گذشته (چهارشنبه)، دو هزار نیروی کارگری و کارشناسان حوزه خدمات شهری در مناطق ۱۳گانه مشهد به حالت آماده‌باش درآمدند.   احسان نجاری مقدم اظهار کرد: حجم بارندگی از روز گذشته ۱۹ میلیمتر اعلام شده و سامانه بارشی تا فردا (جمعه) به صورت پراکنده فعال است، همچنین بیشترین حجم بارندگی ساعت ۲۳ تا ۲۴ از ایستگاه هفت حوض به مقدار ۵/۶ میلیمتر در ساعت گزارش شده است.   وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام شده تمهیدات لازم برای مدیریت بحران احتمالی در زمان بارندگی اندیشیده شده است و در این مدت ۳۰ نقطه تجمع آب سطحی در سطح شهر گزارش و به سرعت رفع شد.   مدیر کل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: تا پایان آماده‌باش، دو هزار نیروی پاکبان خدمات شهری در سه شیفت، ۹۵ موتور پمپ، ۴۹ دستگاه ماشین‌آلات تانکری و پشتیبانی خدمات شهری و پنج هزار و ۷۰۰ کیسه شن در مناطق مختلف شهر مشهد، مستقر هستند.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • بهاران پربارش فارس
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • استقرار نیرو‌ها و تجهیزات لازم با شروع بارندگی در مشهد
  • استقرار نیروها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد
  • روستای «استاد» رکورددار بارندگی در شهرستان گناباد
  • دشت بو رکورد دار بارندگی در استان سمنان
  • تداوم جریان سیل در استان یزد
  • پرور رکورد دار بارندگی در استان سمنان+ فیلم