Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@17:47:20 GMT

طرح جدید وزارت علوم برای «کارآموزی دانشجویان» در صنایع

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۶۰۶۶

طرح جدید وزارت علوم برای «کارآموزی دانشجویان» در صنایع

محمدسعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اینکه آمارهای موجود در خصوص اشتغال دانش آموختگان و تعداد دانشجویان کشور بیانگر نامناسب بودن نرخ اشتغال فارغ التحصیالن دانشگاهی است، اظهار کرد: عوامل متعددی از جمله بهبود فضای کسب و کار، کاهش تصدی گری دولت و نهادها، استفاده بهینه از بازار کار و نیازهای کشور، مدیریت همکاری های بین المللی و بهبود کیفیت نیروی کار دانش آموخته منجر به حل این مشکل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناهمخوانی برنامه ها و متون درسی با نیازهای واقعی بازار کار

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با تاکید بر اینکه بهبود کیفیت نیروی کار دانش آموخته از وظایف نظام آموزشی کشور بوده و عوامل دیگر نیز باید مورد توجه نهادهای ذی ربط قرارگیرد، گفت: چالش های موجود در راستای مهارت افزایی و اشتغال فارغ التحصیلان را می توان ناشی از ناهمخوانی برنامه ها و متون درسی با نیازهای واقعی بازار کار، عدم وجود مهارت های عمومی و شغلی، کمبود فرصت های تجربه عملی و عدم وجود آمار اشتغال فارغ التحصیالن دانشگاهی و نبود زمینه های کاری در جامعه برشمرد.

وی ادامه داد: در همین راستا چندین سال است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرای برنامه های مهارت افزایی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، توسعه دوره های کارآموزی، همکاری در تدوین چارچوب نظام صلاحیت حرفه ای و رصد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را در برنامه های خود داد.

سیف اهداف برگزاری و ساماندهی دوره های مهارت افزایی را ارتقای توانمندی های مهارت های شغلی و حرفه ای دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی به عنوان نیروی ماهر و مورد نیاز بازار کار کشور، توسعه آموزش های مهارتی متناسب با نیاز بازار کار از طریق همکاری با دستگاه های اجرایی سازماندهی و برگزاری دوره های آموزش مهارتی در دانشگاه و هم افزایی ظرفیت های موجود عنوان کرد.

برگزاری ۸ هزار دوره مهارت افزایی در ۷۷ دانشگاه کشور در سال ۱۴۰۰

این مقام مسئول وزارت علوم در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس پایش صورت گرفته و مطابق اطلاعات دریافتی از ۷۷ دانشگاه در سال ۱۴۰۰ ،تعداد دوره های برگزار شده ۸ هزار و ۲۴۵ و تعداد شرکت کنندگان در این دوره ۲۵۰ هزار و ۷۱۸ نفر بوده است. تعداد دوره های برگزار شده با مشارکت واحدهای صنعتی نیز هزار و ۷۸ مورد دوره بوده است.

وی با اشاره به اینکه دوره های کارآموزی بخش مهمی از افزایش توانمندی تخصصی و مهارتی دانشجویان محسوب می شود، افزود: برگزاری مناسب این دوره ها مستلزم نظارت و برنامه ریزی دقیق دانشگاه ها از یک سو و مشارکت مناسب صنایع برای ارائه تسهیلات و فرصت های مناسب است. براین اساس مکاتبات مختلفی با وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی صورت گرفته است.

برگزاری دوره هـای کـارآموزی دانشجویان بـا همکـاری صـنایع و دسـتگاه هـای اجرایـی

سیف ادامه داد: با توجه به ضرورت برنامه ریزی برای توسعه منابع انسانی مورد نیاز طرح های توسعه ای کشور و توانمندسازی دانشجویان برای ورود به عرصه فعالیت های اقتصادی پس از فراغت از تحصیل، ساماندهی دوره های کارآموزی بسیار حائز اهمیت است. تلاش شده پس از تدوین شاخص ها و عوامل مهم در بهبود کیفی دوره ها، برگزاری دوره های کارآموزی با همکاری صنایع و دستگاه های اجرایی ساماندهی شود.

شیوه نامه کارآموزی در سال ۱۴۰۱ تدوین می شود

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم تـدوین بسـته هـای تشـویقی بــرای صنایع و استادان راهنمـا بـرای مشـارکت مـوثر و سـازنده در امـر کـارآموزی و همچنـین بررسـی نظـام کــارآموزی براســاس اســتانداردهای بــین المللــی و اجــرای آزمایشــی در برخــی از دانشــگاه هــای کشــور را از دیگــر اقــداماتی نام برد که در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان گفت: همچنــین در جهــت ارایــه روش های مناســب و اثــر بخشی دوره هــای کارآموزی، تدوین شیوه نامه کارآموزی نیز در دست اقدام است.

کد خبر 5450482 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری مهارت افزایی دانشجویان طرح کارورزی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران دانشگاه های علوم پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دوره های فراگیر ارشد جهاد تبیین آموزش پزشکی دانشگاه ها دانشگاه تبریز مرکز سنجش آموزش پزشکی محمد مهدی طهرانچی دوره های کارآموزی مهارت افزایی اشتغال فارغ وزارت علوم بازار کار برنامه ها دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۶۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای در فروردین ماه ۱۴۰۳, حدود ۲هزار و۱۹۸ نفر مهارت دیدند و حدود ۱هزار و ۱۹۲نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های بازار کار بیانگر خط‌مشی و تصمیم‌گیری‌های دولت در استقرار و استمرار فرآیندهای توسعه بازار کار است. این تصمیم گیری ها از طریق ایجاد زیرساخت­ ها و بهبود عملکرد وظایف حاکمیتی دولت در بازار کار و اقدامات حمایتی برای بهبود فضای کسب ‌و ‌کار و همچنین تقویت و نهادینه‌سازی فـرآیند پایداری و توسعـه اشتغـال انجام می شود.

وزارت کار، برای تحرک بخشی به بازارکار و ایجاد فرصت­ های شغلی به ­ویژه برای جوانان و فارغ ­التحصـیلان دانشگاهی، زنان و خـانواده‌های کم درآمد در طول اجرای برنامه ششم، اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که ضمن حفظ اشتغال موجود و صیانت از مشاغل آسیب پذیر از طریق توانمند­سازی و ارائه آموزش­ های شغلی و مهارتی، کمک‌های بلاعوض و استفاده از منابع و هزینه­‌های جاری و سرمایه در گردش؛ به توسعه اشتغال جدید و پایدار کمک کرده است. یکی از این طرح‌ها و برنامه‌ها، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی است.

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای  از آمار محیط واقعی کار بیانگر این است که تعداد شاغلین بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم  در بازه زمانی 30ماهه حدود 340هزار و 199 نفر دوره یا به عبارتی 45میلیون و126هزار و 845 نفر ساعت است که نسبت به دوره قبلی یعنی در دولت دوازدهم حدود 85درصد رشد داشته است. در دولت دوازدهم حدود 183هزار و 547 نفر دوره در بازه زمانی 30ماهه آموزش دیده اند.

در فروردین ماه 1403 در سراسر کشور حدود 2هزار و198 نفر مهارت دیدند و حدود 1هزار و 192نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • تشکیل بانک اطلاعاتی به منظور ترویج اشاعه کارآموزی در مازندران
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال