Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: شناسایی ضعف‌های دانش آموزان در دوران کرونا و تعریف برنامه‌های جبرانی هدفمند در اولویت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

خبرگزاری میزان _ ایرنا نوشت: آموزش از راه دور پس از شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه سال ۹۸ در کشور رواج بیشتری پیدا کرد. مدارس پس از گذشت یک روز از اعلام خبر شیوع ویروس کرونا در کشور تعطیل شدند و به این ترتیب آموزش از راه دور روی کار آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان، اولین اقدام برای تداوم آموزش راه اندازی مدرسه تلویزیونی دانش آموزان بود که آموزش و پرورش در یک فراخوان از معلمان درخواست کرد تا برای تدریس در شبکه آموزش اعلام آمادگی کنند و پس از گذشت چند روز برنامه‌های آموزشی دانش آموزان پخش شد.

اما کوتاهی زمان برنامه‌های آموزشی و نبود ارتباط و تعامل میان معلم و دانش آموز سبب شد تا مدرسه تلویزیونی نتواند ابزار مناسبی برای یادگیری دانش آموزان باشد؛ بنابراین معلمان و دانش آموزان به منظور تداوم جریان یادگیری و جلوگیری از عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان به شبکه‌های مجازی کوچ کردند، در این شرایط آموزش و پرورش برای جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی، راه اندازی یک اپلیکیشن ایمن دانش آموزی را مد نظر قرار داد و در فروردین ماه سال ۹۹ شبکه شاد آغاز به کار کرد.

همچنین ارسال درسنامه برای دانش آموزان مناطق کمتر برخوردار روستایی و عشایری دیگر اقدام وزارت آموزش و پرورش برای تداوم جریان آموزش بود که دانش‌آموزانی که به گوشی موبایل و تبلت دسترسی نداشتند یا در آن مناطق زیرساخت‌های فناوری و دسترسی به اینترنت وجود نداشت، بتوانند از محتوای آموزشی بهره‌مند شوند.

در نهایت آموزش دانش آموزان تا مهر ماه سال ۱۴۰۰ به دلیل شیوع و جهش یافتن ویروس کرونا به صورت مجازی و از راه دور تداوم داشت و قاب‌های گوشی تلفن همراه جایگزین کلاس درس شدند.

اما مسئله مورد توجه این است که بررسی‌های مسوولان و کارشناسان آموزش و پرورش از وضعیت تحصیل دانش آموزان در دوران آموزش غیرحضوری نشان می‌دهد که فرزندان در این دوران دچار آسیب‌های آموزشی، پرورشی، عاطفی، اجتماعی و جسمی شده اند.

همچنین در دوران تعطیلی مدارس به دلیل تداوم آموزش با ابزار‌های هوشمند و ناتوانی برخی خانواده‌ها در خرید تبلت و تلفن همراه برای همه دانش آموزان، شکاف آموزشی میان دانش آموزان کمتر برخوردار و دانش آموزان در خانواده‌های با سطح مالی متوسط و بالا ایجاد شد که به نوعی برخلاف تحقق عدالت آموزشی است.

براین اساس رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش سوم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اعلام کرد که در دوره ابتدایی پوشش واقعی امسال ۹۷.۷۵درصد، سال قبل ۹۷.۴۵ درصد و دو سال قبل ۹۸.۲۳ درصد است که این کاهش تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا بوده است، بنابراین هر عدد دیگری در این خصوص تایید نمی‌شود.

وی افزود: در دوره ابتدایی تعداد بازماندگان ۶ تا ۱۱ ساله در سال ۹۸-۹۹ تعداد ۱۴۷ هزار ۷۱۷ نفر، در سال ۹۹-۱۴۰۰ تعداد ۲۱۰ هزار و ۲۲۱ نفر و در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تعداد ۱۸۵ هزار و۸۱۳ نفر است که این کاهش ۱۲ درصدی مناسب است.

با توجه به آمار بدست آمده از افت تحصیلی و افزایش بازماندگان از تحصیل، وزارت آموزش و پرورش پس از گسترش واکسیناسیون عمومی و همچنین کسب مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش حضوری و بازگشایی مدارس با حفظ سلامت دانش آموزان را در اولویت قرار داد.

آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الگویی را به عنوان نقشه راه برای بازگشایی ایمن و تدریجی مدارس طراحی کردند که بر این اساس مدارس در مناطق روستایی و عشایر فعالیت خود را از ابتدای مهرماه به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز کردند.

همچنین بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان متوسطه دوم در ۱۵ آبان‌ماه و برای دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه اول در یکم آذرماه تعیین شد.

هرچند که آموزش دانش آموزان از آبان ماه سال ۱۴۰۰ در اقصا نقاط کشور بویژه برای دانش آموزان دوره ابتدایی و کلاس اولی‌ها به صورت حضوری انجام شد، اما افت تحصیلی ناشی از تعطیلی مدارس در بسیاری از دانش آموزان باقی مانده است که باید برای ادامه تحصیل این فرزندان این افت تحصیلی جبران شود.

در این راستا آموزش و پرورش در تابستان ۱۴۰۰، بخشنامه‌ای با عنوان «طرح جبران وتثبیت یادگیری» را به تمام مدارس کشور ارسال کرد که به موجب آن تمام دانش آموزانی که در کارنامه آن‌ها برای درس‌های «فارسی» و «ریاضی» دوره اول ابتدایی و در درس‌های «فارسی»، «علوم» و «ریاضی» دوره دوم ابتدایی قابل قبول و نیازمند تلاش منظور شده است؛ مشمول این برنامه جبرانی می‌شوند.

رضوان حکیم زاده درباره طرح عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم نظام آموزشی در ایران و سایر نظام‌های آموزشی موضوع افت یادگیری در دوران کرونا است.

وی افزود: هر چند در این مدت با اقدامات و تلاش‌های ارزشمند معلمان و مدیران جریان آموزش تداوم یافت، اما میزان و نحوه یادگیری دانش آموزان تحت تاثیر کرونا دچار آسیب‌های جدی شد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پروش خاطرنشان کرد: نتیجه ارزشیابی‌های ۲سال گذشته به طور معنادار بیانگر این است که دانش آموزان در کسب نتایج خوب در دروسی مانند فارسی، ریاضی و علوم در مقایسه با دوران پیش از کرونا افت تحصیلی داشتند و نیازمند افزایش تلاش در این زمینه هستند.

حکیم زاده با تاکید بر اینکه تابستان امسال مرحله اول طرح جبران و تثبیت یادگیری اجرا شد، ادامه داد: در این مرحله دانش آموزان نیازمند تلاش بیشتر در دروس فارسی، ریاضی و علوم شناسایی شدند.

وی خاطرنشان کرد:مرحله دوم طرح تثبیت و یادگیری از پایان ارزشیابی نوبت اول یعنی پایان دی ماه و اول بهمن ماه آغاز شد، در این طرح دانش آموزانی که در دوره اول ابتدایی در دروس فارسی و ریاضی و در دوره دوم در دروس فارسی، ریاضی و علوم نیازمند تلاش با نتیجه قابل اعتماد بودند، مشمول این طرح می‌شوند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مدیران مدارس باید دانش آموزان نیازمند یادگیری را شناسایی کنند، عنوان کرد: برنامه‌های جبرانی هدفمندی باید با توجه به شرایط این دانش آموزان تعریف شود تا بتوانند عقب ماندگی تحصیلی ناشی از شروع ویروس کرونا و آموزش‌های مجازی را جبران کنند. وزیر آموزش و پرورش هم در این زمینه مساعدت کرد و اعتباری برای مدارس دوره ابتدایی ارسال شد، امیدواریم با همکاری خانواده‌ها افت تحصیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا در دوره ابتدایی جبران شود.

موثربودن آموزش حضوری در مهارت‌های سوادپایه

حکیم زاده همچنین درباره نتایج بدست آمده از آموزش حضوری دانش آموزان در نیمسال گذشته، توضیح داد: دریافت گزارشات از معلمان و خانواده‌ها نشان می‌دهد که تاثیر آموزش‌های رو در رو و حضوری در دوره ابتدایی به ویژه اول ابتدایی در ارتقا تحصیل دانش آموزان بسیار است.

وی با تاکید بر اینکه دانش آموزان در آغاز مرحله یادگیری هستند، افزود: مهارت‌های سوادپایه نیاز به تکرار و تمرین دارند که این معلمان این دوره تحصیلی این کار را به صورت تخصصی بلد هستند، هرچند که خانواده‌ها در ایام آموزش مجازی برای یادگیری دانش آموزان تلاش کرده اند، اما این شیوه یادگیری یک کار تخصصی است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش کودکان امر تخصصی است که نیاز به ارتباط رو در رو دارد، بسیاری از مهارت‌های سوادپایه مانند خواندن، درک مطلب و نوشتن و حتی بدست گرفتن مداد نیاز دارد که معلمی بر عملکرد کودک در ارتباط چهره به چهره نظارت داشته باشد.

حکیم زاده خاطر نشان کرد: آموزش حضوری علاوه بر جنبه‌های یادگیری از نظر رشد عاطفی، اجتماعی، مهارت دوست یابی، ایجاد ارتباطات و تمرین زندگی کودکان بسیار موثرتر از آموزش مجازی است. گزارشات خوبی از رضایت خانواده‌ها و معلمان در فضای مجازی دریافت شده که نگران توانایی برقراری ارتباط کودکان بودند و همچنین اضطراب یادگیری داشتند.

به گفته وی، براساس ارسال گزارش معلمان، ارتباط حضوری و دسترسی داشتن به دانش آموزان سرعت و کیفیت یادگیری را بهبود بخشیده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: گزارشات جهانی هم نشان می‌دهد که در واقع فقط این افت تحصیلی در آموزش مجازی فقط در نظام آموزشی ما نبوده، بلکه در سراسر دنیا هم تاثیرپذیرفته از این موضوع هستند. نتایج پژوهش‌های کشور‌های مختلف هم این طور است که آموزش حضوری بهترین روش برای جبران افت ناشی از تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کروناست.

بیشتر بخوانید: کارنامه کرونا در ۲ سالی که گذشت

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: افت تحصیلی دانش آموزان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افت تحصیلی دانش آموزان معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تحصیلی دانش آموزان شیوع ویروس کرونا برای دانش آموزان دوره ابتدایی دانش آموزان آموزش حضوری خانواده ها افت تحصیلی حکیم زاده سال ۱۴۰۰ ماه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۷۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش گفت: سال گذشته ۵۰ هزار معلم و امسال ۷۲ هزار معلم از آزمون‌های استخدامی جذب خواهند شد و بر این اساس، معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور در دوره دولت سیزدهم مشغول به فعالیت می‌شوند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم و به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی امروز دوشنبه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه کشوری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: نقطه تمرکز آموزش و پرورش، اجرای حقیقی سند تحول بنیادین است و پس از 12 سال، نقشه این سند با پنج ویژگی یعنی مشخص و دقیق آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است.

وی ادامه داد: شواهد نشان می‌دهد با توجه به اقناع کمیسیون‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی، فردا سه شنبه 11 اردیبهشت این گام مهم برداشته خواهد شد و از آن پس با چشم‌انداز وسیع پیش خواهیم رفت.

صحرایی افزود: پیام سند تحول در نقشه راهش این است که همه با هم آموزش و پرورش را حرکت دهیم.روح سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت است و برای اجرای سند تحول بنیادین بودجه لازم است اما شرط کافی نیست بلکه مساله شکل‌گیری آن ائتلاف است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دستورالعمل اجرای سند تحول در مدارس تهیه و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است، ادامه داد: هفت برنامه ملی پیشران در این سند انتخاب و آماده اجرا است.

وی اضافه کرد: یک طرح از این هفت برنامه، چهارشنبه پنجم فروردین تصویب شد و این طرح نخستین آیین‌نامه اجرایی در چهارچوب اصل 138 قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود. نام آن مهارت آموزی یکپارچه و سراسری دانش‌آموزان کشور است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اولین اقدام مهم آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه‌های پیشرفت کشور تبدیل شود. در قانون آموزش و پرورش به مثابه امر ملی تکلیف شده که دستگاه‌ها باید ظرف 6 ماه تقسیم وظایف ملی برای تعلیم و تربیت تصویب و اجرا شود. در این برنامه 38 حکم داریم که بی‌سابقه است.

دولت سیزدهم مصوبه کنکور را اجرا کرد

صحرایی افزود: دولت سیزدهم مصوبه کنکور را اجرا کرد و هدف این است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم و مرجعیت برنامه درسی ملی به مدرسه و معلم بازگردد نه آنکه در یک موسسه کنکوری بیرونی که همه دغدغه هزینه است.

وی اضافه کرد: امسال 50 درصد و سال آینده 60 درصد امتحانات نهایی در پذیرش دانش آموزان در دانشگاه‌ها تاثیر دارد همچنین هفت استان سهم از دست رفته خود در سه هزار صندلی پذیرش دانشگاه‌ها را باز پس گرفتند و سیستان و بلوچستان از 16 صدم درصد به 48 صدم درصد ارتقا یافته است همچنین تعداد رتبه‌های زیر هزار در استان کرمان سه برابر شده است و اولین بار است که پیماش ملی در تعلیم و تربیت رخ می‌دهد.

امسال کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان برگزار می‌شود

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دولت سیزدهم تربیت معلم را اصیل می‌داند و جذب استعدادهای دانشگاه‌های برتر بهتر از جذب از طریق ماده 28 است و امسال کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان برگزار خواهد شد تا بهترین دانش آموزان، معلمان کشور شوند.

صحرایی یادآور شد: دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی ظرفیت چشمگیری دارد و معلمان نه تنها از نظر کمیت بلکه از نظر کیفیت هم افزایش یافته است.

وی افزود: 300 هزار معلم درحالی وارد آموزش و پرورش شدند که آموزش ندیده‌ بودند و جنسیت و رشته‌های مرتبط هم نداشتند اما امسال عهد کردیم به این صورت معلم جذب نکنیم.

ساخت و تجهیز 7 هزار مدرسه در دولت سیزدهم

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: هفت هزار مدرسه تکمیل، تجهیز و ساخته شده است و در این دولت، ایران کارگاه مدرسه سازی شد.

صحرایی اضافه کرد: پنج هزار میلیارد سال گذشته برای تجهیز هنرستان‌ها سال گذشته اختصاص دادیم و 19هزار مربی پرورشی و ورزشی برای مدارس جذب می‌کنیم.

وی تصریح کرد: نقطه کانونی سند تحول بنیادین دانش آموزان هستند و منظومه‌ای با عنوان امید، ایمان،خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت برای دانش‌آموزان ترسیم شده است که در چارچوب این منظومه مدارس کشور فعال شده‌اند.

صحرایی با اشاره به اجرای پویش مهر افزود: 13 و نیم میلیون نفر روز اردو، بیش از هشت میلیون فعالیت فرهنگی دانش آموزان، مشارکت بیش از پنج میلیون دانش‌آموز در پویش مهر ریاست جمهوری انجام شده است.

وزیر آموزش و پرورش از تشکیل قرارگاه ملی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در بطن مدرسه‌ها خبر داد و افزود: 32 هزار مرکز مشاوره در مدارس فعالیت دارند و 6 هزار و 200 دانش آموز در مدارس برای آسیب‌های اجتماعی غربال شده‌اند.

5 هزار میلیارد تومان برای شیر مدارس اختصاص یافت

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اجرای موفق طرح توزیع رایگان شیر در مدارس، گفت: 5 هزار میلیارد تومان برای تامین شیر مدارس اختصاص یافت و 160 میلیون پاکت شیر بین دانش آموزان توزیع شد.

وی درباره هدایت تحصیلی دانش آموزان توضیح داد: 40 درصد دانش آموزان در هنرستان‌ها هستند یعنی پیام رفع بیکاری از مدرسه و کنشگری فعال برای ساخت آینده کشور داده شده است.همچنین المپیادی‌ها در یکسال 28 مدال افتخار کسب کردند.

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییر و توزیع کتاب‌های درسی، ادامه داد: چهارچوب ملی شایستگی‌های پایه و عمومی نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور آماده شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد و آغاز بازنگری برای تولید کتاب‌های مفید و شوق‌انگیز برای کودکان است.

صحرایی افزود: بازآرایی دوره متوسطه و حرکت از برنامه درسی دانایی محور به برنامه درسی مهارت محور در دستور کار است.

بر اساس این گزارش، آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری امروز دوشنبه 10 اردیبهشت در آستانه سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و بزرگداشت مقام معلم با حضور آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • مسابقات فوتسال دانش آموزان ابتدایی جنوب فارس
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود