Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای علاقه‌مندان به تئاتر است که به دیدن آثار نمایشی روی صحنه که معمولاً از ۷ فروردین ماه اجراهای خود را آغاز می‌کنند، بنشینند اما در طول ۲ سال گذشته با توجه به تعطیلی تماشاخانه‌ها و مراکز هنری در ایام تعطیلات نوروزی به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و لزوم در منزل ماندن اکثر مردم، استقبال از دیدن فیلم‌تئاترهای مختلف توسط علاقه مندان به هنرهای نمایشی بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته امسال با کنترل وضعیت بیماری و عادی‌تر شدن شرایط از نیمه دوم تعطیلات نوروزی نمایش‌های مختلفی در تماشاخانه‌های تئاتری روی صحنه می‌روند یا اجرای سال قبلشان را ادامه می‌دهند و شهروندان تهرانی و یا مهمانان نوروزی که به پایتخت می‌آیند می‌توانند به دیدن این آثار بنشینند اما با این وجود دیدن فیلم تئاتری قدیمی و جدید برای افرادی که دیدن یک نمایش اجرا شده را از دست داده‌اند، علاقه‌مندانی که به دنبال تکمیل آرشیوشان هستند و یا در تهران زندگی نمی‌کنند و دیدن نمایش‌هایی که در مرکز تئاتر کشور به صحنه می‌رود برایشان امکان پذیر نیست، خالی از لطف نخواهد بود.

در همین راستا به روال سال‌های قبل در گزارش‌هایی جداگانه به معرفی فیلم تئاترهایی می‌پردازیم که در زمان اجرای عمومی مورد توجه قرار گرفتند و حتی فیلم تئاترهایشان نیز بعد از انتشار همچنان پرمخاطب هستند که در گام دوم دیدن فیلم تئاتر «دیر راهبان» به کارگردانی فرهاد مهندس پور به علاقه مندان هنرهای نمایشی پیشنهاد می‌شود.

نمایشنامه «دیر راهبان» از رمانی نوشته فرایرا دوکاسترو توسط محمد چرمشیر و فرهاد مهندس‌پور بازخوانی شده است که از جمله اجراهای خاطره انگیز و جذاب گروه تئاتر آفتاب به سرپرستی مهندس پور به حساب می‌آید. این اثر نمایشی آبان و آذر ۱۳۸۰ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر به صحنه رفت و با استقبال زیاد مخاطبان و علاقه مندان به تئاتر روبرو شد. بیش از یک دهه بعد و در سال ۹۷ کیومرث مرادی نیز این نمایش را با گروهی از بازیگران جوان در تالار چهارسو مجموعه تئاترشهر به صحنه برد.

در این اثر نمایشی که این روزها نسخه فیزیکی آن در تلویزیون تئاتر ایران در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است هنرمندانی چون حمید ابراهیمی، حسن معجونی، مهدی پاکدل، آرش دادگر، فرزین صابونی، سیامک صفری، سیدمهرداد ضیایی، افشین هاشمی، هوشنگ هیهاوند و … به ایفای نقش پرداختند.

نمایشنامه تک پرده‌ای «دیر راهبان» با ۱۳ شخصیت، در صومعه‌ای می‌گذرد که در آستانه اشغال نیروهای نازی در بحبوحه جنگ جهانی دوم است. دیر راهبان با ورود و خروج کشیش‌ها حول محور پدر مافوق، مکانی است که در آن بیش از هرچیز بحث بر سر خدا، مسیح، روح و تقدیر آدمی در مواجهه با گناه و مرگ مطرح است در حالی که پدر از ترس حمله هواپیماهای آلمانی تصمیم می‌گیرد تا جمله «اینجا یک دیر است» را روی سقف دیر بنویسد..

چکیده تمامی بحث‌ها در «دیر راهبان» این است که خدا چطور می‌تواند مشیتی داشته باشد که ثمره‌اش جنگ، شرارت و بدی روی زمین باشد؟ پدر مافوق با بازی سیامک صفری در مقام مدافع مسیح سعی در تبیین مشیت الهی دارد. او در تمام طول نمایش در حال پاسخ‌گویی به پدرانی است که در اثر جنگ ایمان‌شان را به مسیح از دست داده‌اند و نزدیک‌شدن هیتلر به دیر برای هرکدام از آنها جلوه‌ای از آخرالزمان و پایان زندگی است...

فرهاد مهندس پور مدرس، پژوهشگر، نویسنده و کارگردان تئاتر ایران از جمله هنرمندان تاثیرگذار تئاتر ایران است که به لحاظ نوع نگرش و شیوه پرداختن به تئاتر و نحوه کارگردانی یک اثر نمایشی هنرمندی متمایز نسبت به دیگر کارگردانان به شمار می‌رود. سبک و سیاق متفاوتی که مهندس پور در تمرین با بازیگران و رسیدن به اجرای نهایی مد نظر قرار می‌دهد از جمله ویژگی‌هایی است که سبب تفاوت شیوه کاری او با دیگر کارگردانان هم نسلش شده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهندس پور قدرت انتقال مفاهیم و دانسته‌هایش به بازیگران و همچنین نسل‌های بعد از خود در مقام مدرس تئاتر است از این رو تماشای نمایشی از این هنرمند برای نسل جوان تئاتر که شاید آشنایی اندکی با آثار اجرا شده مهندس پور داشته باشند و تنها او را به عنوان یک مدرس و دبیر جشنواره تئاتر فجر به خاطر می‌آورند، خالی از لطف نیست.

کد خبر 5446845 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد چرمشیر تلویزیون تئاتر ایران افشین هاشمی آرش دادگر فرهاد مهندس پور حمید ابراهیمی تئاتر در خانه فیلم تئاتر نوروز تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی هنرمندان تئاتر سریال نوروزی نوروز 1401 موسیقی پاپ بهار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عید نوروز رادیو صبا کاظم نظری سریال زیرخاکی فرهاد مهندس پور علاقه مندان فیلم تئاتر دیر راهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان

به گزارش قدس آنلاین به نقل از صبا، نهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» به نویسندگی علی حاتمی و کارگردانی عباس جوانمرد (محصول ۱۳۴۵) چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و سیدمحسن حسن‌زاده (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در این نمایش فیلم ۴۵ دقیقه‌ای، حسین کسبیان، بهمن مفید، نصرت پرتوی و محمود دولت‌آبادی به ایفای نقش می‌پردازند.

علاقه‌مندان برای حضور در این جلسه می‌توانند به سایت تیوال مراجعه فرمایند.

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نمایش هیجان‌انگیز پرسپولیس و افسوس بزرگ یحیی
  • یک هشدار دیگر درباره «سنگلج» و شروع «جادوی شهرزاد»
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟