Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، از ابتدای دولت سیزدهم، شرکت ملی نفت ایران درمجموع ۷ قرارداد برای توسعه میدان‌های نفت و گاز با پیمانکاران داخلی و خارجی به ارزش ۵/ ۴ میلیارد دلار منعقد کرده است.

علاوه بر این قراردادها، تفاهم‌نامه‌هایی برای مطالعه و توسعه میادین نفت و گاز و همچنین انتقال تکنولوژی در بخش بالادست نیز منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموع ارزش قراردادها و تفاهم‌نامه‌های شرکت نفت به بیش از ۱۱ میلیارد دلار بالغ می‌شود.

برای جمع‌آوری گازهای مشعل نیز ۸ قرارداد به ارزش ۴۸۰ میلیون یورو بین هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و پیمانکاران در پهنه ۴ استان در شرق رودخانه کارون منعقدشده است. تا پایان سال گذشته، ۲۸ قرارداد با شرکت‌های توانمند داخلی به ارزش حدود یک میلیارد دلار برای جمع‌آوری گازهای همراه نفت امضا شد. بیشتر گازهای همراه نفت مربوط به میدان‌های غرب و شرق کارون است. این گازها در واحدهای پالایشی فرآوری و در مجتمع‌های پتروشیمی به‌عنوان خوراک استفاده خواهد شد که این اقدام ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشور به همراه خواهد داشت.

جواد اوجی وزیر نفت در این باره اظهار داشت: به‌منظور شتاب‌بخشی به روند اجرای پروژه‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت، برای امضای قرارداد به سراغ مراکزی رفتیم که به‌شدت برای تأمین خوراک خود به این نوع گازهای ترش نیاز داشتند، جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت افزون بر اینکه خوراک واحدهای پایین‌دستی را تأمین می‌کند، به محیط زیست کمک شایانی خواهد داشت، هم‌اکنون روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب گاز همراه نفت در کشور سوزانده می‌شود.

در شرکت پالایش و پخش ۲ تفاهم‌نامه برای احداث خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و فارس منعقدشده است. این تفاهم‌نامه‌ها باعث کاهش حوادث جاده‌ای، کاهش هزینه انتقال فرآورده و افزایش ظرفیت انتقال فرآورده می‌شود.

در این شرکت یک تفاهم‌نامه برای نوسازی ۵۰۰ دستگاه نفت‌کش سوخت‌رسان جاده‌ای و یک تفاهم‌نامه برای بهینه‌سازی و بهبود کیفیت فرآورده‌های پالایشگاه بندرعباس نیز امضاشده است. مجموع ارزش تفاهم‌نامه‌های این شرکت بالغ بر ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است.

در شرکت ملی گاز، ۵۳ پروژه در حوزه گازرسانی و یک پروژه برای افزایش ظرفیت انتقال گاز و پایداری شبکه در خط لوله هشتم سراسری تعریف شده است. همچنین، فاز ۲ طرح ذخیره‌سازی گاز در میدان شوریجه نیز آغازشده است. مجموعه این اقدامات به دسترسی بیشتر و پایدارتر مردم در همه ۳۱ استان کشور به گاز طبیعی و پایدارتر شدن تأمین گاز به‌خصوص در فصول سرد گاز کمک می‌کند. ارزش مجموع این پروژه‌ها به ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بالغ می‌شود.

مجموع ارزش قراردادها و تفاهم‌نامه‌های بزرگ وزارت نفت در ۶ ماه گذشته به ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار بالغ می‌شود که بخش اعظم منابع مالی و سرمایه‌گذاری موردنیاز آن‌ها از منابع غیردولتی داخلی و خارجی تأمین می‌شود.

مجموع ارزش قراردادهای نفتی در شش ماه نخست دولت مردمی تقریباً بیش از ۳ برابر ارزش قرارداد دولت قبل با شرکت توتال فرانسه است که چند سال ایران را معطل گذاشت و با یک اشاره آمریکا نیز از پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی کنار رفت و هیچ خسارتی هم پرداخت نکرد و توسعه این فاز بزرگ را هشت سال به عقب انداخت.

منبع: الف

کلیدواژه: گازهای همراه نفت تفاهم نامه ارزش قرارداد میلیارد دلار مجموع ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۸۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه

مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال طی اظهاراتی اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، پاتریک پویان، مدیرعامل غول انرژی فرانسه یعنی شرکت توتال در یک کنفرانس تصویری اعلام کرد که اگر اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه عرضه گاز طبیعی مایع (LNG) روسیه اعمال کند، این شرکت از بند فورس ماژور در قرارداد پروژه ال‌ان‌جی یامال استفاده خواهد کرد.

این مدیر ارشد اجرایی گفت: بله، اگر اروپا یا اتحادیه اروپا (پروژه)  یامال را تحریم کند، در برخی از قراردادها فورس ماژور اعمال خواهیم کرد.

پویان افزود که این شرکت دو قرارداد تأمین گاز ال‌ان‌جی اروپا از پروژه یامال و یک قرارداد برای آسیا دارد که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

رویترز همچنین به نقل از وی هشدار داد که در صورت تحریم این پروژه قیمت گاز ال‌ان‌جی را در جهان افزایش خواهد داد.

قیمت گاز در اروپا پس از جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات این محصول از روسیه در سال 2022، به شدت افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، در پی افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و شرکت‌های اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را بسیار کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تامین آن، تحت فشار قرار گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • نامه دانشجویان دیار حافظ و سعدی به دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • احتمال خروج توتال از پروژه ال‌ان‌جی روسیه
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد