Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@10:11:38 GMT

۵ میلیون اراضی کانون گرد و غبار در کشور

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۳۸۴۴۳

۵ میلیون اراضی کانون گرد و غبار در کشور

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: حدود ۵ میلیون اراضی داریم که کانون گرد و غبار هستند با توجه به افزایش دما طی ۲ دهه اخیر، کاهش بارندگی اکوسیستم کشور تغییر کرده است، و با کاشت گونه‌های غیر بومی نباید شرایط را بدتر از پیش کنیم.

تجریشی گفت:در یک برهه زمانی به دنبال آن بودیم که فقط یک پوشش گیاهی داشته باشیم، در کشور ایران که اقلیم خشک دارد و آفتاب زیاد است، نیاز به سایه داریم و نباید چمن بکاریم، بنابراین باید به سراغ گونه‌های بومی و طبیعی که خود را با شرایط کم آبی تطبیق میدهند برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ی تجریشی، وجود گونه‌های سوزنی برگ مانند کاج که در پارک جنگلی چیتگر قرار دارد، بودن یا نبودنش فرقی نمی‌کند، این درختان سوزنی برگ خاک را اسیدی می‌کنند، و علاوه بر مصرف آب پوشش گیاهی مناسبی هم ندارند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: پشت قطع هر درخت یک برج سبز می‌شود، با تغییر کاربری جنگل‌ها و مراتع و تبدیل بارندگی به روان آب‌ها و سیلاب‌ها خاک دچار فرسایش می‌شود، و در مسیر خاک‌های شسته شده و از بین رفته دیگر نمیتوان پوشش گیاهی داشت، با تخریب جنگل‌های شمال کشور، باران نمی‌تواند در خاک ذخیره و تبدیل به آب‌های زیر زمینی شود، بنابراین حفظ پوشش گیاهی و جنگلی باید در اولویت قرار گیرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست پارک چیتگر تغییرات اقلیمی گرد و غبار پوشش گیاهی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۸۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هتکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران