Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس از ارومیه به نقل از اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی، عزیز میرزایی رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوی با اعلام این مطلب اظهار داشت: پیشینه ضرب سکه در خوی بر اساس اسناد موجود و سکه‌های کشف شده از دوره ایلخانیان (۷۴۴- ۶۵۴ قمری) آغاز شده است که قدیمی ترین سکه خوی از جنس نقره بوده و در موزه آذربایجان شرقی در تبریز نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی افزود: در دوره جلایریان (۸۱۴-۷۳۶ قمری) ضراب‌خانه خوی جزو ضراب‌خانه‌های ده‌گانه از جمله بغداد، واسط، تبریز، اردبیل، کاشان، شیراز، نخجوان، اصفهان و شیروان محسوب می‌شده است که توسط سلطان ویس ضرب سکه‌ها در آنجا انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در دوره قراقویونلوها، حاکم خوی به نام بایرام‌بیگ، سکه ضرب می‌کرده و در دوره صفوی هرچند به‌دلیل جنگ‌های پیاپی با دولت عثمانی ضراب‌خانه خوی کم‌فروغ می‌شود اما به‌دست آمدن یک نمونه سکه فلوس صفوی ضرب خوی که در نشریه شماره ۵ سکه شاهان اسلامی نوشته سیدجمال نژاد طباطبایی تصویر آن دیده می‌شود نشان از فعالیت این ضراب‌خانه دارد.

میرزایی گفت: در دوره افشاریه، یک سکه نقره‌ای با نشان نادر شاه افشار و با ضرب خوی ثبت شده و در دوره زندیه هم چندین سکه طلا، نقره و مس ضرب خوی موجود است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوی عنوان کرد: در دوره قاجاریه نیز خوی جزو  ۱۳ شهر بزرگ دارای ضراب‌خانه در ایران به‌ شمار می‌رفت که انواع سکه‌های ضرب شاهان قاجار در خوی ثبت شده است تا اینکه به دستور ناصرالدین شاه قاجار همه ضراب‌خانه‌ها در شهرستان‌ها تعطیل و فقط در تهران ضرب سکه آنهم به‌صورت ماشینی فعال شد.

وی خاطرنشان کرد: به همراه این سکه‌ها، هفت اثر شاخص موزه‌ای که در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده است هم در معرض دید عموم قرار گرفته است.

گفتنی است از دوره صفویه به بعد برخی از شهرهای مهم کشور دارای لقب و عنوانی هستند، مانند خوی (دارالصفا) ، تبریز (دارالسلطنه)، اردبیل (دارالارشاد) و ارومی یا ارومیه (دارالنشاط) که این القاب بعضاً بر روی سکه‌های مضروب این شهرها نقش بسته است.

موزه خوی واقع در خیابان امام کوچه نواله خان نبش کوچه شهیدی یکی  موزه های غنی استان آذربایجان غربی است که در سال ۱۳۴۸ تاسیس و دارای چهار بخش نمایش اشیاء (مردم شناسی، باستان شناسی، میراث مکتوب و آثار حجیم سنگی) می باشد که آماده بازدید علاقه مندان و میهمانان نوروزی و عموم شهروندان همه روزه از ساعت  ۹ تا ۱۸:۳۰ می باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی ضراب خانه سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۹۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش موزیکال شازده کوچولو

عکاس: زهرا فراست

دیگر خبرها

  • میراث «پل آستر» در سینما
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • نخستین نشست سخنگوی جدید قوه قضاییه آغاز شد
  • نمایش کولبران برای نخستین بار در تلویزیون
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • نمایش موزیکال شازده کوچولو
  • دومین برنامه‌ سینماتک خانه سینما به مستندخوانی اختصاص یافت