Web Analytics Made Easy - Statcounter

«یو بین» استاد علوم سیاسی و رئیس بخش مطالعات شرق آسیای دانشگاه ویتنبرگ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تأثیر بحران روسیه و اوکراین بر جایگاه چین در آسیا و عرصه بین‌المللی، گفت: جنگ روسیه و اوکراین، چالش بزرگی برای بی‌طرفی چین و سیاست خارجی مستقل این کشور است؛ چراکه، روسیه و اوکراین هر دو روابطی حسنه‌ با چین دارند و پکن از وقوع این جنگ، خشنود نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یو ادامه داد: پیش از وقوع این جنگ، ایالات متحده و متحدانش در حال گسترش روابط خود در منطقه آسیا و اقیانوسیه بودند (پیمان آکوس، گفت‌وگوهای چهارجانبه امنیتی موسوم به کوآد و...)؛ روندی که با مخالفت شدید پکن همراه بود. تحولات اخیر در اروپا به احتمال بسیار زیاد شرایط مشابهی را در این قاره به وجود خواهد آورد و ایالات متحده فرصت‌های بی‌شماری برای تعمیق روابط خود با کشورهای اروپایی به دست خواهد آورد. بنابراین، اروپا و آسیا از این نظر به یکدیگر شبیه هستند. 

وی در خصوص تأثیرات جنگ کنونی اوکراین و روسیه بر آینده کشورهایی مانند هنگ‌کنگ، تایوان و همچنین مناطقی مانند تبت، اظهار داشت: این مناطق، بخش‌هایی از چین هستند و کشورهای جداگانه‌ای نیستند. جمهوری خلق چین، موضوعات مرتبط با این مناطق را «امور داخلی» خود می‌داند. 

 یو افزود که چین در رابطه با تایوان، در طول ۵۰ سال گذشته، با اتخاذ رویکرد «یک کشور- دو سیستم حکومتی»، واقع‌گرایانه عمل کرده است. با این وجود، افزایش تعاملات رسمی ایالات متحده با تایوان، این رویکرد را دچار فرسایش کرده است و اینکه در آینده با چه تحولاتی در رابطه با این جزیره مواجه شویم، همچنان نامشخص است. 

این استاد علوم سیاسی دانشگاه در رابطه با عملی بودن پیشنهاد اخراج روسیه از شورای امنیت سازمان ملل گفت: با توجه به قوانین کنونی شورای امنیت و برخورداری روسیه از حق وتو، احتمال عملی شدن چنین پیشنهادی بسیار پایین به نظر می‌رسد.  

یو، آزمایش‌های موشکی پی در پی اخیر کره شمالی را اینگونه ارزیابی کرد که این آزمایش‌های موشکی، بخشی از تلاش‌های کره شمالی برای جلب توجه واشنگتن است که اکنون بر چین و روسیه متمرکز شده است. بر خلاف ترامپ که به کره شمالی سفر کرد و با رهبر این کشور دیدار داشت، بایدن توجه چندانی به کره شمالی ندارد و سیاست به اصطلاح «صبر استراتژیک» دولت اوباما را در قبال این کشور در پیش گرفته است. 

وی در ادامه افزود: تحول قابل توجهی که در این منطقه اتفاق افتاده است این است که در ژاپن و کره جنوبی، در شرایط کنونی، رهبرانی قدرت را در دست دارند که محافظه‌کارتر و جسورتر از رهبران پیشین این کشورها هستند و احتمالاً همسویی بیشتری با رهبران آمریکا دارند. در نتیجه، شمال شرق آسیا آینده بی‌ثبات‌تری را در پیش دارد. 

رئیس بخش شرق آسیای دانشگاه ویتنبرگ، رویکرد چین در خصوص آینده میانمار را اینگونه توصیف کرد که چین، از هر تلاشی برای برقراری ثبات در این کشور، حمایت می‌کند.  

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقیانوسیه جنگ چین شورای امنیت سازمان ملل کره شمالی شرق آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران

آفتاب‌‌نیوز :

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.

بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می‌تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.

او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.

بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی‌های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم‌های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.

آمریکا ادعا می‌کند که حمایت چین، روسیه را قادر می‌سازد تا تولید تانک، مهمات و خودرو‌های زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.

بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشور‌ها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آن‌ها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالا‌ها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند، اما این کالا‌ها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.

پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.

چین مدت‌ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می‌کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • ادعای متوهمانه و عجیب مشاور اوباما درباره خیزش دانشجویی در این کشور
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست