Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصلح گفت: باتکمیل وبهره برداری ازطرح های مهم آبی استان علاوه براطمینان پذیری۱۰۰درصدی تامین اب شرب کل استان،امکان آبی نمودن۲۷۰هزار هکتار اراضی کشاورزی تامین خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آرش مصلح با اشاره به روز جهانی آب در گفتگو با صبح زاگرس گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد متر مکعب بارش سالیانه و نیز ۸/۵ میلیارد مترمکعب رواناب از جمله مناطق مهم کشور در زمینه منابع آبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرش مصلح افزود: رودخانه های مهم ، ساختگاه های مهم برای احداث سدها و نیروگاه های برقابی، ۱۱ هزار کیلومتر آبراهه و مسیل و ۱۴۰۰ کیلومتر رودخانه اصلی و نیمه دائمی در استان کهگیلیویه و بویراحمد زمینه مناسب برای اجرای طرح های اثرگذار را فراهم ساخته است.

وی تصریح کرد: هم اکنون سدهای کوثر و شاه قاسم در حال بهره برداری و سدهای مهم دیگری در حال مطالعه و اجرا هستند. سد کوثر تامین کننده آب شرب بیش از ۲/۵ میلیون نفردر ۵استان جنوبی کشور و اراضی کشاورزی پایین دست و نیز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در استان است.

وی اذعان کرد: ۵ نیروگاه برقابی با ظرفیت ۱۶/۸ مگاوات در شهرستان دنا ، ۹ شبکه آبیاری و زهکشی، بیش از ۳۵۰۰ حلقه چاه ، حدود ۴۰۰۰ مجوز برداشت از رودخانه ، ۷۶ ایستگاه هیدرومتری ، باران سنجی و  تبخیر سنجی ، ده ها طرح ساماندهی رودخانه ۷ طرح کنترل سیلاب و تقویت آبخوان و طرح های تامین آب شرب و صنعت و کشاورزی در استان بهره برداری می گردد که همه مربوط به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اضافه کرد: اکنون سدهای مهم تنگ سرخ ، چمشیر و سرپری در حال اجرا و نیز سدهای شیو ، آبریز ، قلات ، سرآسیاب یوسفی ، شبلیز، سرگچینه، پراشکفت، سقاوه ، سادات و.... در حال مطالعه اند.

مصلح گفت: طرح های مهم آب رسانی از سد کوثر به لیکک، چهار شهر دهدشت ، سوق ، چرام، لنده و ۳۰۰ روستای مسیر، تامین آب اراضی پنج هزار و۵۵۵ هکتاری دهدشت غربی، تامین آب اراضی خان احمد و امامزاده جعفر، دشت مور ، لیشتر ، تنگ انگشترک و آبرزی خیراباد ، باشت و... در حال اجرا بوده و توسعه، اشتغال، رفاه و امنیت غذایی و بهداشتی مناطق مختلف استان را نوید می دهد.

وی افزود: در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و همزمان با روز جهانی آب، اعم محورها و رویکرد آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد به عنوان مدیریت راهبردی آب استان به این شرح ارائه  می شود که می توان به تکمیل طرح های نیمه تمام با اولویت طرح های تامین آب شرب، ایجاد توازن و عدالت در برخورداری همه مناطق مختلف استان از نعمت آب و طرح های مهم تامین و انتقال آب، مهندسی ارزش و بازنگری فنی در طرح های آب؛ استفاده از ظرفیت نخبگان ، متخصصان، اصحاب هنر، فرهنگ و رسانه در توسعه آب استان، حرکت به سمت استقرار شرکت بهره برداری از شبکه  های آبیاری و زهکشی و نیز تقویت تشکل های تعاونی آب بران، استفاده از تکنولوژی و دانش روز در طرح های آبی در حال بهره برداری، توجه به محیط زیست و اکوسیستم های منطقه ای در پروژه های آب، حفاظت و صیانت از منابع آبی به ویژه منابع آب زیرزمینی از طریق کنترل سیلاب، تغذیه مصنوعی، نصب کنتورهای هوشمند به رروی چاه ها،اصلاح الگوی کشت از طریق جهاد کشاورزی، توجه به ظرفیت دانشگاه ها ، کمیته های تخصصی ، سازمان های مردم نهاد و معتمدین محلی در بخش آب،حفاظت کیفی منابع ابی و حریم بندی آنها خواهد بود.

مصلح در ادامه تصریح کرد: با تکمیل و بهره برداری از طرح های مهم آبی استان علاوه بر اطمینان پذیری ۱۰۰ درصدی تامین آب شرب کل استان ، امکان آبی نمودن ۲۷۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی تامین و سالیانه بالغ بر ۴۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی در استان ایجاد خواهد شد.

وی در پایان تاکید کرد: با کنترل سیلاب ها، تامین آب صنایع، گردشگری و توسعه محیط زیست حاصل نیز  خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اراضی کشاورزی بهره برداری طرح های مهم تامین آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد

نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد از بی توجهی دولت برای اجرای سد آبریز ابراز نگرانی کرد و گفت: بی توجهی به مطالبه مردم پذیرفتنی نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌نصیر حسینی در اجلاسیه سرداران و 422 شهید شهرستان کهگیلویه با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار داشت: واقعیت امر دولت‌های مختلف نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن 10 درصد آب‌های سطحی کشور بی‌مهری می‌کنند که انتظار می‌رود دولت سیزدهم نسبت به این مهم نگاه ویژه و خاصی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه  ما یکی از استان‌هایی هستیم که منابع آب فراوانی داریم، اما متاسفانه به درستی از این منابع برای استان استفاده نمی‌شود، عنوان کرد: برخی سدهای احداث شده در محدوده جغرافیایی استان آورده‌ای برای مردم استان ندارند.

حسینی خاطرنشان کرد: موضوع اجرای سد آبریز را بارها در حضور مسئولان کشوری طرح کردیم ولی طرح این مطالبه مردم بعد از دوساعت به کلی به فراموش سپرده شد، ولی واقعیت امر در صورت بی‌توجهی دولت سیزدهم این مطالبه مردم را به اطلاع دفتر مقام معظم رهبری خواهیم رساند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آئین گفت: 500 هزار بشکه نفت روزانه در این استان برداشت می‌شود، ولی هنوز از محرومیت رنج می‌برد و واقعیت امر ما ثروتمند هستیم اما اجازه نمی‌دهند از جیب خودمان پول برداریم.

سید‌علی احمدزاده تاکید کرد: اجرای سد آبریز به عنوان به یک آرزوی بر دل مانده و پتروشیمی چرام دو مطالبه مردم استان از رییس جمهوری و اعضای هیئت دولت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سی سخت میزبان المپیاد کوهنوردی سازمان تامین اجتماعی کشور
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی