Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:36:24 GMT

آسیب پل تاریخی لنگرود صحت ندارد

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۲۷۳۹

آسیب پل تاریخی لنگرود صحت ندارد

ولی جهانی بعد از ظهر پنجشنبه در واکنش به انتشار خبر آسیب به پل خشتی تاریخی لنگرود در فضای مجازی گفت: فیلم منتشر شده در فضای مجازی مربوط به یکی از مغازه‌های خریداری شده اطراف این‌ پل بوده که به منظور آزادسازی منظر حریم این پل تاریخی در سال جاری تخریب خواهد شد.
وی اظهار داشت: هیچ‌گونه آسیبی به بنا و فضای اطراف پل خشتی تاریخی شهرستان لنگرود وارد نشده و این پل که به عنوان یکی از نمادهای شهرستان لنگرود و استان گیلان به شمار می‌رود از لحاظ استحکام از سلامت کامل برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان در خصوص حواشی این خبر گفت: از سال ۱۳۹۱ و به منظور ساماندهی و بازآفرینی محوطه بنای پل خشتی و تاریخی شهر لنگرود مرمت و آزادسازی حریم این پل که در دهه‌های اخیر با احداث چند باب مغازه مورد خدشه واقع شده بود در دستورکار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان قرار گرفت.
جهانی افزود: بر این اساس و با توجه به مصوبات طرح بازآفرینی شهری، این مغازه‌ها از محل اعتبارات ابلاغی خریداری شده و تعدادی از آنها با هدف آزادسازی منظر بصری و حفظ هویت تاریخی و حقوق عامه شهروندان تخریب شد.
وی  تصریح کرد: تعداد ۲ دستگاه مغازه باقی‌مانده در حاشیه این پل خشتی در نوبت تخریب قرار دارند و در سال جاری با تخصیص اعتبارات لازم، طرح تخریب این دو باب مغازه و ایجاد فضای مناسب بصری در نظرگرفته شده در طرح بازآفرینی شهری با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهر لنگرود به انجام خواهد رسید.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت:  با همکاری شهرداری لنگرود و با تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار طی قرارداد منعقده با پیمانکار، در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ مرمت  و ساماندهی محوطه این پل‌ تاریخی با رعایت اصول فنی معماری و تاریخی در چند مرحله انجام شده است.
ولی جهانی تصریح کرد: فیلم منتشر شده در فضای مجازی مربوط به یکی از این دوباب مغازه خریداری شده بوده که هیچ‌گونه ارتباطی با بنای اصلی پل خشتی تاریخی لنگرود ندارد و با تخریب اصولی این بنا، شرایط استفاده عموم شهروندان و گردشگران از فضای زیبای اطراف این پل خشتی که از جمله میراث فرهنگی ارزشمند استان گیلان به شمار می‌رود فراهم خواهد شد.

لنگرود در شرق گیلان واقع شده و برخی مورخان مانند عبدالحسین سعیدیان در کتاب سرزمین و مردم ایران درباره لنگرود می نویسد: لنگرود از شهرهای استان گیلان و یکی از شهرهای زیبای ایران با پلی آجری با شیب دوچشمه ای و خانه های سفالی است، رودخانه لنگرود ۲۷ متر پهنا دارد، پلی آجری و شگفت انگیز با دو طاق برآمده بر روی آن دیده می شود که به نام حاجی آقا پرد(پل) معروف است و در زمان قاجار ساخته شده است.

برچسب‌ها لنگرود میراث فرهنگی گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لنگرود میراث فرهنگی گیلان لنگرود میراث فرهنگی گیلان میراث فرهنگی استان گیلان پل خشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • مراسم عزاداری امام جعفر صادق علیه السلام در لنگرود
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • پرداخت خسارت به خسارت دیدگان ترکیدگی لوله آب در خیابان مهدی
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت