Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:44:40 GMT

بقعه‌ای تاریخی؛ نگین کوچک گردشگری در شمال غرب کشور

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۳۴۲۳

بقعه‌ای تاریخی؛ نگین کوچک گردشگری در شمال غرب کشور

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، آستان مقدس امامزادگان سید حمید و سیده معصومه (ع) منتسب به دوره ایلخانی در روستای کم جمعیت کلاله مکانی آرام و معنوی قرار دارد و به ادعای اهالی روستا، مرحوم آقا سید حمید و بانو سیده معصومه (ع)، خواهر و برادر بوده و از نوادگان امامان معصوم (ع) هستند.

ابعاد بقعه این امامزاده ۵/۵×۵/۵ متر و بنای آن در کنار قبرستان و چسبیده به مسجد روستا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تاریخ ساخت و سازنده بنای آن اطلاعی در دست نیست. تنها به استناد گفته روستائیان بنا از اول به همین شکل بوده و فقط تعمیرات جزئی بر روی آن انجام شده است.

بقعه، سازه سنگی دارد و سنگ‌های بنا با ملاط کاهگل روی هم قرار گرفته‌اند. در ساخت بنا از انواع سنگ ها و حتی سنگ قبرهای حکاکی شده قدیمی نیز استفاده شده است.

البته استفاده از سنگ قبرها در دیوارها، به خاطر عدم دسترسی به سنگ نبوده، بلکه برای محفوظ ماندن از آسیب های احتمالی و پیشگیری از سرقت صورت گرفته است.

ورود به بقعه از سمت شمالی و از داخل مسجد امکان پذیر است. این بنا متشکل از یک سردابه و فضای بالای آن است. در سردابه دو قبر وجود دارد که راه آن کاملاً مسدود شده و ورود به آن امکان پذیر نیست. ورود به فضای بالای سردابه هم فقط از طریق مسجد امکان دارد.

قاب و نعل ورودی بقعه از یک تکه سنگ بزرگ ساخته شده و دارای مقرنس زیبایی است که بر روی آن نقوش گیاهی حکاکی شده و عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم، لا اله الا الله محمد رسول الله» و در طرفین آن «علی ولی الله» نقش بسته است.

ورودی بقعه باز شوی دو لنگه ای است که سبزرنگ، کم ارتفاع و از جنس چوب است. پنجره کوچک مشبک آن در قسمت انتهای دیوار جنوبی قرار دارد و تنها تأمین کننده روشنایی داخل بقعه است.

صندوق چوبی یا ضریح امامزاده به ابعاد ۱/۵×۱/۱۰ متر در وسط بقعه قرار دارد و با پارچه های سبز و مشکی پوشانده شده است. جداره های داخلی بقعه با ملاط گچ اندود شده و تا ارتفاع ۱/۵ متری با رنگ فیروزه ای پوشش داده شده است.

سازه سقف، چوبی است و کف آن با فرش و موکت مفروش شده؛ بقعه فاقد مناره و گنبد است و امکاناتی غیر از آب و برق ندارد.

با در نظر گرفتن ویژگی های بقعه، احتمال دارد این بنا متعلق به دوره ایلخانی باشد. این بقعه از دیرباز مورد توجه و احترام مردم بوده و در روزهای پنج شنبه، ایام عید و تاسوعا و عاشورا محل مراجعه مردم است.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه هم اکنون بیش از هشت هزار بقاع متبرکه و امام زادگان واجب التعظیم در سراسر کشور وجود دارد.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا سازمان اوقاف و امور خیریه ایرنا عاشورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۳۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»

حزب الله با انتشار بیانیه کوتاهی اعلام کرد: رزمندگان مقاومت در راستای دفاع از ملت فلسطین و مقاومت شجاعانه آن، بعد از ظهر امروز دوشنبه محل استقرار نظامیان اشغالگر در اطراف پایگاه نظامی «رویسات العلم» در ارتفاعات کفرشوبا را با آتش توپخانه هدف قرار دادند.

براساس این بیانیه، نقاط مورد نظر مقاومت با دقت مورد اصابت آتش توپخانه رزمندگان مقاومت قرار گرفت.

مقاومت اسلامی لبنان، همچنین یک هدف نظامی صهیونیست ها در شهرک عرب العرامشه در شمال فلسطین اشغالی را هدف حمله مستقیم قرار داد.

در مقابل، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد هواپیماهای این رژیم، نقاطی را در مناطق راشیا الفخار و الخیام در جنوب لبنان بمباران کرده اند.

این در حالی است که «آبیشای لیوی» خاخام صهیونیست با اشاره به اوضاع دشوار ارتش رژیم صهیونیستی به علت حملات کوبنده حزب الله در شمال فلسطین اشغالی گفت که این وضعیت از زمان شکل گیری رژیم جعلی اسرائیل در سال ۱۹۴۸ سابقه نداشته است.

لیوی که در فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه شمال فلسطین اشغالی فعالیت می‌کند، افزود که از سال ۱۹۴۸ تاکنون، عید موسوم به «پسح» به این شکل در ارتش برگزار نشده و همه شهرک‌ها به پایگاه تبدیل شده‌اند.

وی به رسانه صهیونیستی «سروگیم» گفت: در نتیجه اوضاع جبهه شمالی، نیروهای احتیاط شمارشان چند برابر شده است. ما به پایگاه‌های نظامی رفتیم تا آنها را برای عید مهیا کنیم. دسترسی به آنها سخت است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • موج حمله موشکی جدید از لبنان به اراضی اشغالی
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • آتش سنگین یگان موشکی و توپخانه حزب الله بر سر صهیونیست‌ها/ شهر اشباح؛ نام جدید شمال سرزمین‌های اشغالی + نقشه میدانی و عکس
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی لبنان علیه مواضع صهیونیست‌ها
  • حمله توپخانه‌ای حزب‌الله به پایگاه نظامیان صهیونیست در «کفرشوبا»
  • حمله جدید حزب الله به پایگاه نظامی در عرب العرامشه
  • حمله راکتی سنگین حزب‌الله لبنان به شمال اسرائیل
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • حمله جدید حزب الله به مواضع نظامیان صهیونیست
  • بیانیه جدید حزب الله درباره شلیک ده‌ها موشک به پایگاه میرون