Web Analytics Made Easy - Statcounter

قبل از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، فاجعه جونزتاون بزرگترین تلفات جانی غیرنظامیان آمریکایی در یک فاجعه غیرطبیعی به شمار می‌رفت.

خبرگزاری میزان - قتل عام «جونز تاون» در ۱۸ نوامبر ۱۹۷۸ رخ داد، زمانی که بیش از ۹۰۰ نفر از اعضای یک فرقه آمریکایی به نام «معبد مردم» در یک قتل عام انتحاری به ریاست «جیم جونز»، جان باختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «هیستوری»، این واقعه در محله موسوم به «جونز تاون»، در کشور گویان در آمریکای جنوبی اتفاق افتاد.

«جونز» در دهه ۱۹۵۰ «معبد مردم» را در ایندیانا تأسیس کرد، سپس مریدان خود را در دهه ۱۹۶۰ به کالیفرنیا منتقل کرد.

در دهه ۱۹۷۰، به دنبال توجه منفی رسانه‌ها، سرکرده این گروه با حدود هزار نفر از اعضای گروهش به جنگل‌های گویان نقل مکان کردند.

در ۱۸ نوامبر ۱۹۷۸، «لئو رایان»، نماینده آمریکا که برای بررسی موضوع سوء استفاده به «جونز تاون» رفته بود، به همراه چهار عضو هیئت خود به قتل رسید.

در همان روز، «جونز» به اعضای گروه خود دستور داد در حالی که نگهبانان مسلح در کنارشان ایستاده بودند، مواد سمی بخورند.

قبل از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، فاجعه «جونز تاون» بزرگترین تلفات جانی غیرنظامیان آمریکایی در یک فاجعه غیرطبیعی به شمار می‌رفت.

«جیم جونز»، مرد پشت این تراژدی، در ۳۱ می ۱۹۳۱ در روستایی در ایالت ایندیانای آمریکا به دنیا آمد؛ در اوایل دهه ۱۹۵۰، او کار خود را به عنوان یک خدمتگزار مسیحی در کلیسا‌های کوچک اطراف ایندیاناپولیس آغاز کرد.

 


«جونز» اولین کلیسای خود را در ایندیاناپولیس در اواسط دهه ۱۹۵۰ افتتاح کرد؛ اعضای گروه او از نظر نژادی یکپارچه بود، چیزی که در آن زمان برای یک کلیسای غرب میانه غیر عادی بود.

در اواسط دهه ۱۹۶۰، «جونز»، اعضای اندک گروه خود را به کالیفرنیای شمالی نقل مکان داد و ابتدا در دره «ردوود» در منطقه «مندوسینو» ساکن شد.

در اوایل دهه ۱۹۷۰، وی دفتر مرکزی سازمان خود را به سانفرانسیسکو منتقل کرد و همچنین مرکزی را در لس آنجلس افتتاح کرد.

 


در سانفرانسیسکو، «جونز» به شخصیت قدرتمندی تبدیل شد؛ او مورد لطف مقامات دولتی و رسانه‌ها قرار گرفت.

با رشد اعضای گروه «جونز»، تخمین در مورد اندازه گروه متفاوت است؛ یک افشاگری در سال ۱۹۷۷ توسط مجله New West تعداد اعضای گروه او را ۲۰ هزار نفر اعلام کرد.

 

 

در مواجهه با توجه ناخوشایند رسانه‌ها و تحقیقات فزاینده، «جونز»، که به گفته برخی دچار اختلال شخصیتی بود از اعضای گروه خود دعوت کرد تا با او به گویان بروند.

در سال ۱۹۷۴، گروه کوچکی از هواداران «جونز» به گویان رفتند تا یک تعاونی کشاورزی در منطقه‌ای از جنگل در کشور کوچک گویان تأسیس کنند.

گویان که در سال ۱۹۶۶ استقلال خود را از انگلیس به دست آورد، تنها کشور آمریکای جنوبی است که زبان رسمی آن انگلیسی است.

بیشتر بخوانید: اوج‌ گیری تیراندازی‎های مرگبار در مدارس آمریکا اوج‎‏گیری تیراندازی‌های مرگبار در آمریکا

در سال ۱۹۷۷، «جونز» و بیش از هزار عضو معبد به آن‌ها پیوستند و به گویان نقل مکان کردند.

اعضای معبد روز‌های طولانی را در مزارع کار می‌کردند.

«لئو رایان»، نماینده آمریکا از کالیفرنیا، از برخی از رای دهندگان خود شنید که اعضای خانواده آن‌ها افرادی هستند که برخلاف میل آن‌ها در «جونز تاون» بازداشت شده اند و در نتیجه «رایان» تصمیم گرفت برای تحقیق به آنجا برود.

وی در نوامبر ۱۹۷۸ به همراه هیئتی شامل خبرنگاران و عکاسان خبری به همراه بستگان نگران برخی از اعضای معبد مردمی وارد گویان شد.

در ۱۷ نوامبر، نماینده کنگره و خبرنگاران در محوطه «جونز تاون»، در کمال تعجب، با یک شام و شب سرگرمی مورد استقبال قرار گرفتند.

در ۱۸ نوامبر، «رایان» و گروهش، که شامل گروه کوچکی از فراریان «معبد مردم» نیز بود، «جونزتاون» را ترک کردند.

آن‌ها در حالی که در نزدیکی باند هوایی جنگل منتظر بودند، توسط افراد مسلحی که «جیم جونز» فرستاده بود، مورد حمله قرار گرفتند.

«رایان» به همراه یک خبرنگار و فیلمبردار شبکه «ان بی سی»، یک عکاس از «سانفرانسیسکو اگزمینر» و یک عضو زن «معبد مردمی» که قصد خروج داشت کشته شدند.

همان روز با قتل در فرودگاه، «جونز» به اعضای گروهش گفت که نظامیان آمریکا به دنبال آن‌ها خواهند آمد و آن‌ها را شکنجه خواهند کرد؛ او به همه دستور داد که در بخش اصلی معبد جمع شوند و آنچه را اعلام می‎کند، انجام دهند.

 


کم سن‌ترین اعضای «معبد مردم» اولین کسانی بودند که جان خود را از دست دادند، زیرا والدین و پرستاران از سرنگ‌ها برای ریختن ترکیبی قوی از سیانور در گلوی کودکان استفاده کردند.

سپس در حالی که نگهبانان مسلح اطراف بخش را احاطه کرده بودند، بزرگسالان برای نوشیدن این ترکیب حاوی سم در صف ایستادند.

 


هنگامی که مقامات گویان روز بعد به محوطه «جونز تاون» رسیدند، متوجه شدند که صد‌ها جسد بر روی زمین افتاده اند.

بسیاری از مردم در حالی که دستان هم را در دست گرفته بودند، کشته شده بودند.

«جیم جونز» ۴۷ ساله، بر روی صندلی، در حالی که بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شده بود، پیدا شد که گفته می‌شود به احتمال زیاد او خودکشی کرده بود.

تعداد کشته شدگان «جونز تاون» در ۱۸ نوامبر ۱۹۷۸ میلادی، ۹۰۹ نفر بود که یک سوم آن‌ها کودک بودند.

چند نفر در آن روز موفق به فرار به جنگل شدند، در حالی که حداقل ده‌ها عضو دیگر، از جمله چند تن از پسران جونز، در آن زمان در بخشی دیگر از گویان بودند؛ در نهایت فقط ۳۳ نفر جان سالم به در بردند.

 


فیلم ضبط شده از این رویداد وحشتناک که به «نوار مرگ» معروف است، به بازرسان کمک کرد تا بفهمند آن شب چه اتفاقی افتاده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا جیم جونز حقوق بشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا جیم جونز حقوق بشر ۱۸ نوامبر اعضای گروه جونز تاون معبد مردم جیم جونز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ کوهنورد گمشده درارتفاعات بام ایران، تلفنی نجات یافتند

ایسنا/مازندران رییس جمعیت هلال‌احمرشهرستان از نجات جان ۴ کوهنورد گمشده در مسیر صعود به قله دماوند توسط نیروهای عملیاتی این جمعیت با راهنمایی‌های تلفنی به یکی از اعضای این گروه خبر داد.

جمشید نیکزاد دراین رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: گزارش مفقودی ۴ کوهنورد تهرانی در مسیر بازگشت از صعود به قله دماوند به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال‌احمر اعلام شد و بلافاصله عوامل این جمعیت در پایگاه عملیات کوهستان شهر رینه با برقراری ارتباط تلفنی با اعضای گروه، شرایط راهنمایی مسیر بازگشت را برای آنها ایجاد کردند.

وی افزود: به علت شرایط جوی نامناسب، اعضای این گروه در ارتفاع بیش از ۳۶۰۰ متری مسیر بازگشت خود را گم کرده بودند و با راهنمایی که به صورت تلفنی با آنها ایجاد شده بود به پناهگاه سوم قله دماوند رسیدند.

رییس جمعیت هلال‌احمر آمل ادامه داد: پس از استقرار آنها در پناهگاه سوم و درشرایطی که آنها برای بازگشت به سمت پایین در روز بعد اقدام کرده بودند، شرایط ارتباطی با تلفن همراه هر چهارنفر از اعضای گروه قطع شده بود که درنهایت یک تیم سه نفره از پایگاه امداد ونجات کوهستان جمعیت هلال احمر مستقر در شهر رینه و یک گروه کوهنوردی داوطلب مردمی از استان البرز برای جستجو و پیدا کردن این کوهنوردان وارد مسیر صعود آنها در ارتفاعات قله دماوند شدند.

نیکزاده اضافه کرد: پس از چند ساعت جستجو در مسیرهای مختلف و اعلام شده اعضای گروه، در نهایت با اعلام قرارگاه فدراسیون کوهنوردی درشهر رینه، که اعضای گروه به این مکان رسیدند ،در نهایت اعضای گروه در سلامت کامل و بعد از حدود دو روز از صعود و گم شدن در مسیر بازگشت نجات یافتند.

رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان آمل درعین حال به کوهنوردان و دیگرعلاقمندان به طبیعت گردی در فصل بهار توصیه کرد: افرادی که قصد صعود به قله دماوند را دارند، حتما با همراهی کوهنوردان خبره که تجربه صعود در شرایط‌های خاص را دارند، بهره ببرند.

وی همچنین اضافه کرد: در صورت نیاز به کمک و قرار گرفتن در شرایط اضطراری عمومی و پیچیده انواع حوادث کوهستان حتّی بدون داشتن سیم کارت در تلفن همراه، با شماره ۱۱۲ هلال احمر تماس بگیرند.

دماوند با ۵۶۰۰ متر بلندترین قله‌ ایران  است و بیشترین صعود به این قله نیز از نیمه اردیبهشت تا اوایل شهریور انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شگفتی در اسنوکر قهرمانی جهان؛ حذف وفایی، سالیوان و ترامپ
  • تصادف مرگبار در گتوند خوزستان
  • تصادف مرگبار در شهرستان گتوند
  • واژگونی مرگبار یک ال ۹۰ در رشت
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر
  • ۴ کوهنورد گمشده درارتفاعات بام ایران، تلفنی نجات یافتند
  • سقوط مرگبار در ارتفاعات شاهرود
  • سقوط مرگبار عکاس ۴۰ ساله از ارتفاعات جنگل ابر شاهرود
  • آمریکا بزرگترین طاغوت جهان است