Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: خشم آمریکا از حضور موشک‌های ایران در نمایشگاه دوحه، واکنش سوریه به دریافت پیام از سوی اسرائیل، توضیح رای ممتنع ایران به قطعنامه جدید سازمان ملل درباره اوکراین، راه اندازی دومین نیروگاه هسته ای امارات و گفت و گوی سفیر چین با سخنگوی انصارالله درباره آتش بس در یمن از مهم ترين خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشم آمریکا از حضور موشک‌های ایران در نمایشگاه دوحه

آمریکا به حضور مقام‌های نظامی و موشک‌های ایران در نمایشگاه دفاعی دوحه واکنش نشان داده و از آن ابراز «تأسف و نگرانی» کرده است.

«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای شامگاه پنجشنبه تصریح کرد: «ما عمیقاً از حضور مقام‌های نظامی ایران و گزارش‌های مربوط به حضور افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در نمایشگاه دفاعی دوحه در قطر متأسف و نگرانیم.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «با توجه به اینکه ایران بزرگترین تهدید برای ثبات دریانوردی در منطقه خلیج [فارس] به شمار می‌رود ما کاملاً حضور آنها در این نمایشگاه و نمایشگاه پدافند دریایی را رد می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بخش پایانی تأکید کرد: «مبادلات مربوط به سلاح‌های ایران ذیل قوانین مختلف آمریکا از جمله تحریم‌های مربوط به تروریسم و سلاح‌های کشتار جمعی قابل تحریم هستند.»

خبرگزاری انگلیسی رویترز روز چهارشنبه در گزارشی به حضور ایران در «نمایشگاه صنایع دفاعی دوحه» پرداخته و نوشته بود ایران در این نمایشگاه قدرت موشکی خودش را به نمایش گذاشته است. این خبرگزاری حضور ایران در این نمایشگاه دفاعی، همزمان با تلاش‌ها در مذاکرات وین برای اجرای کامل برجام را جالب توجه دانسته بود.

واکنش سوریه به دریافت پیام از سوی اسرائیل 

«بشار الجعفری» معاون وزیر امور خارجه سوریه، پنجشنبه، درباره سفر «بشار اسد» رئیس‌جمهور این کشور به امارات توضیحاتی ارائه کرد.

معاون وزیر امور خارجه سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهار داشت: «اسرائیل به واسطه امارات هیچ پیامی برای سوریه ارسال نکرده است.»

بشار الجعفری در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «درهای دمشق به روی هر اقدام حقیقی [از سوی کشورهای] عربی بسته نیست.»

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که رئیس‌جمهور سوریه بیست و هفتم اسفندماه سال گذشته در صدر هیأتی بلندپایه وارد امارات شد و با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داده بود که «محمد بن راشد آل مکتوم» حاکم دبی ضمن استقبال از بشار اسد و هیأت همراه وی، ابراز امیدواری کرد که امنیت و صلح در سراسر سوریه برقرار شود و ثبات در این کشور و منطقه حکمفرما گردد.

در این دیدار، روابط بین دو کشور و چشم‌انداز گسترش همکاری‌های دوجانبه به ویژه در زمینه‌ اقتصاد، سرمایه‌گذاری و تجارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. این نخستین سفر رئیس‌جمهور سوریه به یک کشور عربی پس از ۱۱ سال بود.

توضیح رای ممتنع ایران به قطعنامه جدید سازمان ملل درباره اوکراین

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در توضیح رای ممتنع ایران به قطعنامه جدید مجمع عمومی درباره اوکراین گفت: معتقدیم متن فعلی قطعنامه مجمع عمومی حاوی عباراتی است که فراتر از محدوده وضعیت انسانی در آنجا بوده و فاقد مکانیسم‌های واقع‌بینانه برای حل و فصل جنبه‌های انسانی درگیری است.

مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در خصوص رای ممتنع جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه A/EE-11/L.2 مجمع عمومی سازمان ملل درباره اوکراین توضیحاتی را ارائه کرد.

 سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران عمیقا نگران تشدید شرایط انسانی در اوکراین و مناطق همجوار آن است.

وی تصریح کرد: ایران موضع اصولی خود را در مورد لزوم حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بر اساس قوانین بین المللی تکرار کرده و بر لزوم احترام کامل همه طرف ها به مفاد منشور ملل متحد، حقوق بین الملل از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه تاکید می‌کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر لزوم رعایت کامل حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها و تضمین ایمنی و امنیت همه غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی، درخواست خود را برای توقف فوری درگیری های اخیر و کاهش تنش ها تکرار کرده و همه طرف ها را تشویق می کنیم تا نگرانی های خود را از طریق گفتگو دنبال کنند.

تخت روانچی گفت: ما معتقدیم که متن فعلی قطعنامه مجمع عمومی حاوی عباراتی است که فراتر از محدوده وضعیت انسانی در آنجا بوده و فاقد مکانیسم های واقع بینانه برای حل و فصل جنبه های انسانی درگیری است.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تاکید می کند که ماهیت بشردوستانه کمک ها باید همیشه حفظ شده و ارائه کمک های بشردوستانه صرفا باید بر اساس اصول انسانی و بی طرفی صورت گیرد.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد افزود: ما همچنین خواستار تسهیل فوری انتقال امن و داوطلبانه همه پناهندگان غیرنظامی و آوارگان از مناطق آسیب دیده هستیم. مسائل بشردوستانه در سیاست خارجی ایران جایگاه برجسته ای دارد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد گفت: ما بار دیگر آمادگی خود را برای همکاری، هماهنگی و تسهیل در ارائه کمک های بشردوستانه به مردم نیازمند در درگیری کنونی اعلام می کنیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: دولت من ضمن حمایت از مذاکرات جاری بین طرفین، درخواست خود را برای حل و فصل فوری مسالمت آمیز درگیری بر طبق قوانین بین المللی تکرار می کند.

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ضد روسی کمک‌های بشر دوستانه اوکراین را با ۱۴۰ رای موافق و ۵ رای مخالف تصویب کرد که خواستار توقف فوری جنگ شده است؛ این دومین مصوبه این مجمع از آغاز جنگ در این کشور اروپایی است.

در رای گیری روز پنجشنبه به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه کمک های بشردوستانه اوکراین با ۱۴۰ رای موافق، ۵ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع به تصویب رسید.

مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ عضو است که با اکثریت قاطع به قطعنامه کمک های بشردوستانه به اوکراین رای مثبت داد. این قطعنامه خواستار دسترسی به کمک و حمایت از غیرنظامیان در

اوکراین است و از روسیه به دلیل ایجاد وضعیت انسانی وخیم انتقاد کرده است.

این قطعنامه که توسط اوکراین و متحدانش آمریکا، انگلیس و بیش از ۱۲ کشور دیگر ارائه و مورد حمایت قرار گرفته بود، از نظر قانونی الزام آور نیست.

کشورهایی که به این قطعنامه رای منفی دادند شامل بلاروس، کره شمالی، اریتره، روسیه و سوریه می شوند.

۳۸ کشور از جمله الجزایر، ارمنستان، آنگولا، بولیوی، برونئی، جمهوری آفریقای مرکزی، چین، کنگو، کوبا، السالوادور، گینه، اتیوپی، گینه بیسائو، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، لائو، ماداگاسکار، مغولستان، موزامبیک، نامیبیا، نیکاراگوئه، پاکستان، آفریقا، سریلانکا، سودان، تاجیکستان، توگو، اوگاندا، تانزانیا، مالی، ازبکستان، ویتنام، و زیمباوه به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

"واسیلی نبنزیا" سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد از کشورهای عضو در مجمع عمومی خواسته بود از قطعنامه بشردوستانه ارائه شده توسط اوکراین که به گفته او «در ادامه تلاش‌های ضد روسیه از سوی کشورهای غربی» ارائه شده است، حمایت نکنند.

راه اندازی دومین نیروگاه هسته ای امارات 

نخست وزیر امارات و حاکم دوبی روز (پنجشنبه) آغاز فعالیت دومین نیروگاه هسته‌ای این کشور در منطقه براکه در ابوظبی را اعلام کرد.

 خبرگزاری رسمی امارات (وام) به نقل از محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر این کشور و حاکم دوبی اعلام کرد: موفقیت امارات در راه‌اندازی دومین نیروگاه هسته‌ای در منطقه براکه را تبریک می گوییم.

موسسه انرژی هسته‌ای امارات نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، نیروگاه دوم هزار و ۴۰۰ مگاوات برق بدون کربن را به شبکه ملی برق امارات اضافه خواهد کرد و به این ترتیب تولید کل این دو نیروگاه به ۲۸۰۰ مگاوات می‌رسد.

بن راشد در ادامه اظهار کرد: به تمامی نیروها و ۱۸۰۰ مهندس، نیروی متخصص و فنی امارات، راه‌اندازی این نیروگاه را تبریک می‌گوییم، همچنین به برادرم محمد بن زاید آل نهیان (ولیعهد ابوظبی) این دستاورد ملی و تاریخی را تبریک میگویم.

همچنین بن راشد گفت: ۷۰ درصد از کارمندان نیروگاه‌های هسته‌ای کشور زیر ۳۵ سال دارند، ما کشور جوانی هستیم و به این نیروهای جوان تکیه داریم و جوانان ما نیز امیدوارند افق‌های تاریخی بی‌سابقه‌ای دست یابیم.

گفت و گوی سفیر چین با سخنگوی انصارالله درباره آتش بس در یمن

«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله و رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی در گفت و گوهای صلح با سفیر چین در یمن درباره آتش بس احتمالی در این کشور گفت و گو کرد.

«محمد عبدالسلام» روز (پنجشنبه) در توئیتی از تماس تلفنی سفیر چین در یمن با وی خبر داد و افزود: ما از سفیر چین در یمن تماس تلفنی دریافت کردیم و درباره وضعیت انسانی و سیاسی یمن و مسیر آتش بس احتمالی بشردوستانه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل رفتارهای بشردوستانه و توقف عملیات نظامی می‌شود گفت و گو کردیم.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در هفتمین سالگرد تجاوز نظامی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به یمن با صدور بیانیه‌ای افزود: جنگ ویرانگر و محاصره ظالمانه ائتلاف علیه مردم یمن در حالی وارد هشتمین سال می‌شود که این کشور مقاوم را با بزرگترین فاجعه انسانی قرن مواجه کرده و تبعات مستقیم و غیرمستقیم این جنگ بیش از همه دامن غیرنظامیان، زنان و کودکان بیگناه را گرفته و موجب از بین رفتن زیرساخت‌های حیاتی و امکانات بخش‌های بهداشت و درمان، معیشت، اقتصاد و آموزش یمن شده است.

این بیانیه تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته از هر نوع تلاش و ابتکار عادلانه و عملی جهت رفع محاصره، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات یمنی- یمنی بدون دخالت خارجی در پرتو تلاش‌های نماینده ویژه سازمان ملل حمایت کرده و همچنان تنها راه حل بحران یمن را حل و فصل سیاسی با هدایت یمنی‌ها می‌داند.

«نایف الحجرف» دبیر کل سازمان شورای همکاری خلیج فارس اواخر اسفند گذشته از ابتکارات جدید این شورا برای حل بحران یمن با برگزاری مذاکرات گروه‌های یمنی در مقر این شورا در ریاض خبر داد و افزود: شورای همکاری خلیج فارس میزبان رایزنی‌های یمنی - یمنی خواهد بود که از ۲۹ مارس تا هفتم آوریل (۹ تا ۱۸ فروردین) برگزار می‌شود.

وی افزود: دعوتنامه شرکت در این رایزنی‌ها برای تمامی طرف‌ها ارسال خواهد شد.

اظهارات دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس یک روز پس از آن بیان شد که انصارالله یمن از هرگونه رایزنی استقبال کرد، مشروط بر اینکه در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به غیر از عربستان سعودی و امارات متحده عربی برگزار شود.

«عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی یمن روز پنجشنبه در گفت وگو با شبکه المیادین با بیان اینکه اولین اقدام برای انجام هر مذاکره، توقف حملات و تجاوز است، اظهار کرد: میانجی باید قابل اعتماد و بیطرف بین همه طرف‌های گفت وگو باشد در حالی که عربستان خود یک طرف درگیری است و بیطرف نیست.

وی تاکید کرد که هر گفت و گو برای صلح یمن در آینده باید در یک جغرافیای بی‌طرف بین صنعا و ریاض انجام شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام عربستان اسرائیل مذاکرات وین نوروز 1401 آیت الله ری شهری قیمت گوشی نماینده دائم ایران در سازمان ملل راه اندازی دومین نیروگاه هسته ای موشک های ایران در نمایشگاه سازمان ملل درباره اوکراین مجمع عمومی سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران سفیر و نماینده دائم کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد هسته ای امارات سازمان ملل وضعیت انسانی خلیج فارس سفیر چین حل و فصل بن راشد گفت وگو برای حل آتش بس کمک ها طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۶۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد