Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@16:29:37 GMT

تحقق شعار سال با عزم جهادی و انقلابی امکان پذیر است

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۷۱۵۹

تحقق شعار سال با عزم جهادی و انقلابی امکان پذیر است

رضایی فر گفت: تاکید بر دانش بنیان بودن و اشتغال آفرین بودن تولید یک منظومه فکری منسجم از رویکردهای رهبری در مقوله های اقتصادی را نشان می دهد که اگر به صورت جدی مدنظر مسئولان قرار گیرد قطعا نتایج درخشانی خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاهرخ رضایی فر در گفتگو با صبح زاگرس؛ در خصوص جایگاه و اهمیت شعار سال مبنی بر تولید،دانش بنیان،اشتغال آفرین در کشور گفت:باید توجه کرد که نام گذاری سال ها در ایران به صورت رسمی با ابتکار رهبر معظم انقلاب و اولین بار در سال 1378 روی داد و پس از آن هر ساله به رسم سنت، مقام معظم رهبری در پیام های نورورزی خود سال پیش رو را به نام خاصی نام گذاری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: البته پیش از سال 78 و از ابتدای رهبری ایشان نیز بر موضوعات و مسائل خاصی همچون تحول درونی و اصلاح امور، تحکیم معنویت، عدالت اجتماعی، وجدان کاری و امثالهم تاکید می شد اما انتخاب نام رسمی برای هر سال ابتکاری بود که با نامگذاری سال 1387 به نام سال امام خمینی(ره) به مناسبت یکصدمین سالگرد ولادت ایشان انجام شد.

رضایی فر ادامه داد:بنابراین بدیهی است  که نام گذاری سال یک اقدام نمایشی نیست بلکه فلسفه آن جلب توجه مردم به یک ارزش خاص و یا تاکید بر یک اولویت و یک امر یا نکته مهم برای آن سال برای مسئولان و مردم است، به عبارتی مقام معظم رهبری با دریافت اطلاعات و گزارش های متعدد از نقاط مختلف و با بررسی و ارزیابی مولفه های دینی، فرهنگی و اقتصادی، نامی را برای هر سال انتخاب می کنند تا توجه مسئولان و مردم به آن جلب شود.

مدرس دانشگاه اظهارکرد: از سال 1390 که به نام سال جهاد اقتصادی نام گذاری شد تا به امسال که به نام تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین نام گرفت، قریب به اتفاق سال ها نام ها و تاکیدات اقتصادی داشته اند، جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حماسه سیاسی و اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، اقتصاد مقاومتی، تولید- اشتغال، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید، تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها و هم اکنون تولید، دانش بینان و اشتغال آفرین نشان می دهد دغدغه اصلی مقام معظم رهبری در دهه اخیر موضوع معیشت و اقتصاد کشور بوده است.

 رضایی فر افزود:بدیهی است ایشان به دلیل احترام به اصل تفکیک قوا و ساختار کشور نقشی در امور و فرایندهای اقتصادی و اجرایی کشور ندارند، اما تاکید ایشان بر مسائل معیشتی و اقتصادی نشان می دهد در سطح کلان تا چه میزان دغدغه نسبت به معیشت مردم وجود دارد، کما اینکه ایشان نیز در ادامه پیام نوروزی خود مسائل اقتصادی را یکی از چالش های مهم دهه اخیر عنوان کردند.

مدرس دانشگاه تصریح کرد:در 6 سال گذشته تولید، محور نام گذاری سال ها توسط مقام معظم رهبری بوده است، امسال نیز با تکرار موضوع تولید تاکید بر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین مطرح شد، چرا که تولید محور اقتصاد است و تاکید رهبری بر این امرمهم نشان می دهد درک هوشمندانه ای برای برون رفت از وضعیت موجود دارند.

 وی تصریح کرد:تاکید بر اقتصاد مقاومتی و نگاه بر داخل، اقدام و عمل و نه صرفا شعار، حمایت از کالاهای تولید شده در ایران، حمایت از تولید و رفع موانع و هم اکنون تاکید بر دانش بنیان بودن و اشتغال آفرین بودن تولید یک منظومه فکری منسجم از رویکردهای رهبری در مقوله های اقتصادی را نشان می دهد که اگر به صورت جدی و واقعی مدنظر مسئولان قرار گیرد قطعا نتایج درخشانی به دنبال خواهد داشت.

 رضایی فر درپایان هم گفت:خوشبختانه در طلیعه قرن جدید هم دولت مردمی و ولایی و هم مجلسی انقلابی و جهادی امیدها را برای تحقق منویات رهبری و البته کاهش مشکلات اقتصادی مردم افزایش داده است، این نتایج با مدیریت جهادی مسئولان قابل تحقق خواهد بود و وظیفه کارگزاران نظام توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در عرصه عمل و پیگیری این اولویت ها و ضرورت ها خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری اشتغال آفرین نشان می دهد دانش بنیان گذاری سال نام گذاری رضایی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۷۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • سرلشکر سلامی: رفع محرومیت تنها با نیروی انسانی مخلص امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • بانوان صنعتگر در تحقق شعار نقش آفرینی کنند
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است