Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@20:08:24 GMT

آلوده ترین قسمت های خانه را بشناسید

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۷۲۳۷

آلوده ترین قسمت های خانه را بشناسید

ما معمولاً دستشویی را آلوده‌ترین قسمت خانه می‌دانیم. با این حال، بر اساس برخی تحقیقات، آلودگی‌ها ممکن است در نقاطی پنهان شده باشند که اصلاً انتظارش را نداریم. اگر در نظافت دقت کافی را نداشته باشیم، بعضی قسمت‌های خانه ممکن است به محل رشد انواع میکروب ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها بدل شوند.

در ادامه با آلوده‌ترین قسمت‌های خانه آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- لاستیک دور در ماشین لباسشویی

آلودگی‌ها گاهی در مکان‌هایی پنهان می‌شوند که اصلاً فکرش را نمی‌کنید. ماشین لباسشویی تان، به خصوص لاستیک دور در آن، اگر تمیز نشود، به پناهگاه قارچ‌ها تبدیل می‌شود. صرفاً به این خاطر که کار ماشین لباسشویی شستشوی لباس‌ها است، معنی اش آن نیست که توانایی تمیز کردن خود را هم دارد. قارچ‌ها از رطوبت ماشین لباسشویی و بقایای شوینده‌ها استفاده می‌کنند. آلودگی درون ماشین لباسشویی یکی از مشکلات رایج خانگی است که به دلیل فراموش کردن تمیز کردن ماشین لباسشویی و / یا استفاده‌ی نادرست از آن رخ می‌دهد.

۲- دستگاه قهوه ساز

هر کسی سلیقه‌ی خودش را درمورد قهوه دارد: تلخ، با خامه، اسپرسو، سرد و غیره. اما چیزی که اصلاً انتظارش را نداریم، نوشیدن قهوه‌ای مملوء از باکتری است. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که دستگاه قهوه ساز خود را تمیز نمی‌کنید یا دیر به دیر این کار را انجام می‌دهید.

بر اساس تحقیقات، بیشتر قهوه ساز‌های خانگی حاوی قارچ و کپکی هستند که بر اثر آب باقیمانده درون دستگاه به وجود می‌آیند، امری که محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌کند. با این حال، این امر به میزان استفاده‌ی روزانه‌ی شما از دستگاه قهوه سازتان بستگی دارد.

۳- کنترل تلویزیون

حتی اگر وسواس زیادی هم در نظافت خانه داشته باشید، احتمالش هست که بعضی قسمت‌های خانه را به تصور تمیز بودن، نادیده بگیرید. یکی از آن‌ها کنترل تلویزیون است. به گفته‌ی کارشناسان، این وسیله ۲۰ برابر آلوده‌تر از کاسه‌ی دستشویی است، چون باکتری‌ها و قارچ‌های زیادی روی آن وجود دارد. کنترل تلویزیون یکی از وسایل خانه است که عمدتاً مورد غفلت قرار می‌گیرد، اما روزانه صد‌ها بار دستمالی می‌شود.

کنترل تلویزیون تان ممکن است روی زمین بیفتد، روی آن عطسه یا سرفه کنید، یا پوشیده از چیز‌های چسبناک باشد. تمیز و ضدعفونی کردن آن کار ساده‌ای است. تنها کافی است روزی یکبار سطح کنترل را تمیز کنید.

۴- اسکاچ آشپزخانه

اگر ظرف‌ها و سطوح آشپزخانه را با اسکاچ تمیز می‌کنید و ماهی یک بار آن را عوض می‌کنید، با خواندن این متن احتمالاً عادات خود را فوراً تغییر خواهید داد. ما دائماً از اسکاچ استفاده می‌کنیم و انتظار داریم ظرف‌ها را تمیز کند، اما در واقع میکروب‌ها را در همه جای آشپزخانه پخش می‌کند. اسکاچ به این دلیل آلوده است که از آن برای تمیز کردن استفاده می‌شود. اسکاچ آشپزخانه به طور حتم بالاترین میزان باکتری را در میان تقریباً همه‌ی قسمت‌های خانه دارد.

اسکاچ آلوده را گرچه می‌توان به دور انداخت، اما بسیاری از افراد برای به حداقل رساندن زباله سعی می‌کنند اسکاچ را با حرارت دادن آن در مایکروفر تمیز کنند و با این کار میکروب‌های آن را از بین ببرند. با این روش شاید بتوان باکتری‌ها را از میان برد، اما نه همه‌ی آن‌ها را. در نتیجه، به جای از بین بردن میکروب ها، فرصت تکثیر آن‌ها فراهم می‌شود. هر ۲ تا ۳ هفته یک بار اسکاچ آشپزخانه را دور بیاندازید تا به طور کامل از باکتری‌ها خلاص شوید.

۵- جا حوله‌ای

بیشتر افراد به طور مرتب دستشویی خانه‌ی خود را تمیز می‌کنند که عمده‌ی تمرکز آن‌ها هم بر روی روشویی، کف دستشویی و کاسه دستشویی است. اما بسیاری از نظرسنجی‌ها و تحققیات نشان می‌دهد ما به ندرت جا حوله‌ای دستشویی را تمیز می‌کنیم. به همین دلیل عجیب نیست که جزء یکی از آلوده‌ترین قسمت‌های خانه است.

۶- سردوش

اگر تصور می‌کنید که حمام خانه تان تمیزترین قسمت آن است، حتماً متعجب می‌شوید که اگر بدانید ممکن است محل رشد میکروب‌های خطرناکی باشد که شما بی خبر باشید. ما تصور می‌کنیم سردوش به طور خودکار تمیز می‌شود، اما اینگونه نیست.

بسیاری از دانشمندان پی برده اند که سردوش محل ایده آلی برای رشد میکرو ارگانیسم‌هایی ایجاد می‌کند که می‌توانند کشنده باشند، مانند مایکوباکتریوم که ممکن است باعث بیماری‌های ریوی شود. سردوش مملوء از باکتری است و آبی که از آن عبور می‌کند، مملوء از مواد معدنی.

۷- جامسواکی

به گفته‌ی دندانپزشکان، مسواک‌های ما باید ضدعفونی شوند و دست کم ماهی یک بار تعویض شوند. با این حال، آن‌ها به ما نمی‌گویند که باید جامسواکی خود را هم تمیز کنیم. این وسیله معمولاً از قلم می‌افتد و این در حالی است که باکتری‌های مسواک و دیگر بخش‌های دستشویی به جامسواکی می‌چسبند.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلوده وسایل خانه آلوده ترین قسمت کنترل تلویزیون ماشین لباسشویی قسمت های خانه میکروب ها باکتری ها قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۷۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، به طور کلی در جهان کمبود ذخایر خون برای انتقال این ماده حیاتی وجود دارد که یکی از دلایل این امر افزایش جمعیت مسن با تقاضای بیشتر برای خون و فقدان اهداکنندگان است. با این وجود اگر انبوهی از ذخایر خونی هم وجود داشته باشد، به راحتی نمی توان از آن استفاده کرد.

هر گروه خونی (آ، ب یا آ ب) یا هر گروه دیگری با وجود آنتی ژن های آ و ب متصل به زنجیره های قندی (oligosaccharide) روی سطح گلبول های قرمز شناسایی می شود. سلول های خونی در گروه اُ هیچ آنتی ژنی ندارند. هنگام انتقال خون باید گروه خونی اهداکننده و دریافت کننده یکسان باشد. در غیر اینصورت سیستم ایمنی به سلول های خونی اهداشده حمله و آنها را نابود می کند. این امر واکنشی مرگبار در پی خواهد داشت.

در همین راستا محققان دانشگاه فنی دانمارک(DTU) و دانشگاه لوند سوییس از آنزیم های تولید شده توسط یک باکتری معمول در روده برای حذف کردن آنتی ژن های آ و ب از گلبول های قرمز استفاده کردند. ماهر ابوهاشم یکی از مولفان ارشد تحقیق در این باره می گوید: برای نخستین بار کوکتل های آنزیمی جدید نه تنها آنتی ژن های معرف آ و ب را حذف کردند بلکه انواع دیگری از آنتی ژن که تصور نمی شد برای ایمنی انتقال خون چالش برانگیز باشند، را نیز حذف کردند.

باکتری روده کارگشای تولید گروه خون جهانی

همانطور که گفته شد، اصطلاح گروه خونی براساس ترکیبی از آنتی ژن های موجود روی سطح گلبول های قرمز خون هر فرد تعیین می شود. منظور ابوهاشم از انواع دیگر آنتی ژن در حقیت آنتی ژن های گروه خونی کشف شده از زمان کشف چهار گروه خونی در 120 سال گذشته تاکنون است.

محققان روی باکتریومی به نام Akkermansia muciniphila تحقیق کردند که در غشای روده انسان های سالم وجود دارد. همانطور که از نام آن، muciniphila، پیداست، این باکتری عاشق موسین، جزء اصلی مخاطی است که غشای داخل روده تولید می کند. باکتری مذکور از آنزیم ها برای تجزیه موسین ها برای ایجاد منبع کربن، نیتروژن و انرژی استفاده می کند و به طور اتفاقی، علاوه بر ظاهر شدن روی گلبول های قرمز در آنتی ژن های گروه خونی در غشای پوشش مخاطی وجود دارد.

نکته مهم درباره مخاط روده این باکتری است که می تواند روی ماده مذکور زندگی کند و بیشتر اوقات آنزیم هایی دارد که ساختار قند مخاطی را می شکند.

محققان 24 آنزیم باکتریایی را روی نمونه های خون آزمایش کردند و متوجه شدند آنها در تبدیل گروه خونی آ و ب به یک خون جهانی کارآمد هستند. عملکرد آنها در مقابل آنتی ژن ب نسبت به آ بسیار تاثیرگذارتر بود. ابوهاشم در این باره می گوید: ما به تولید خون جهانی از اهداکنندگان با گروه خونی ب نزدیک هستیم. البته باید تحقیقات بیشتری برای تبدیل گروه های خونی پیچیده تر آ انجام داد. تمرکز اصلی ما اکنون این موضوع است که آیا موانع دیگری در این زمینه وجود دارد یا خیر و اینکه چگونه می توان آنزیم های بدنمان را طوری ارتقا داد تا به هدف نهایی تولید خون جهانی دست یافت.

این تحقیق در ژورنال نیچر میکروبیولوژی منتشر شده است.

کد خبر 6092973 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • واکاوی ادعای مدیر شهرداری تهران درباره تمیز بودن تهران نسبت به پاریس | گردشگران و روزنامه های معتبر دنیا درباره این شهر لوکس فرانسوی چه می گویند؟
  • بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید