Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:09:56 GMT

آیا کیست تخمدان بر باروری زنان اثرگذار است؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۷۳۳۷

آیا کیست تخمدان بر باروری زنان اثرگذار است؟

سوزان پیروان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: عارضه کیست تخمدان انواع متعددی را دربرگرفته و در هر یک از این گونه‌ها علامت‌های متفاوتی را بروز خواهد داد، اما کیست‌های ساده تخمدان به عنوان شایع‌ترین گونه در زنان عمدتا بی‌علامت بوده و با چکاپ‌های سالیانه نشان داده می‌شود.

وی ادامه داد: در صورت بروز علائم نیز می‌تواند با دردهای مزمن زیر شکم، لکه‌بینی و خون‌ریزی‌های رحمی همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیست تخمدان عمدتا در زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله بروز می‌کند

پیروان افزود: این عارضه عمدتا در زنان ۳۰ تا ۴۰ ساله بروز می‌کند و به منظور تشخیص نیازمند سونوگرافی است. اغلب این کیست‌ها فاقد علائم و بر این اساس مستلزم آزمایش‌های سالیانه و سونوگرافی از رحم و تخمدان است.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت مراجعه به‌هنگام تصریح کرد: "زمان" مراجعه به پزشک به ویژه با بروز درد در بیماران علامت‌دار بسیار حائز اهمیت بوده و گاه می‌تواند مانع از عمل جراحی شود.

پیروان عنوان کرد: بروز درد حاکی از بزرگ شدن کیست است و در صورت بی‌توجهی می‌تواند در شکم پاره شده و جراحی‌های اورژانسی بطلبد. بنابراین زنان در چکاپ‌های سالیانه این مولفه را هم مورد توجه قرار دهند و در صورت علائم بیماری به متخصص مراجعه کنند.

تاثیر قرص‌های ضدبارداری بر عارضه کیست تخمدان

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: یکی از درمان‌های پیشنهادی برای معالجه کیست‌های وابسته به هورمون‌ها، مصرف قرص‌های ضدبارداری است. این قرص ترکیبی از هورمون استروژن (یک هورمون جنسی زنانه) و پروژسترون (که در چرخه تخمک‌گذاری طبیعی از جسم زرد ترشح و قطع آن موجب شروع قاعدگی است) بوده و با جلوگیری از تخمک‌گذاری مانع از بارداری می‌شود.

وی اضافه کرد: این قرص می‌تواند در دوران مصرف، هورمون‌های بدن را کنترل و در معالجه کیست‌ها (صرفا کیست‌های وابسته به هورمون) موثر باشد.

ضرورت پرهیز از مصرف خودسرانه قرص‌های ضدبارداری

پیروان تاکید کرد: گاه برخی از زنان با تشخیص ابتلاء به کیست تخمدان اقدام به خوددرمانی کرده و از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند. مصرف خودسرانه این قرص‌های جلوگیری می‌تواند گاه عوارضی خطرناک به دنبال داشته و سبب لخته شدن خون، بسته شدن رگ‌ها و... شود. بنابراین جز با تجویز پزشک معالج مصرف نشود.

وی در ادامه در خصوص این پرسش که «آیا این عارضه بر باروری نیز اثرگذار خواهد بود» گفت: هر عنصری که بتواند سبب تغییر در آناتومی (ساختار) طبیعی بدن اعم از رحم، تخمدان و مناطق وابسته شود، می‌تواند بر باروری هم اثرگذار باشد.  به عنوان مثال، کیست تخمدان در یک اندازه معین که بتواند مانع از تخمک گذاری شود، باروری را نیز دچار اختلال می‌کند.

وی افزود: بنابراین در صورت بروز هر عارضه در این زمینه باید مراجعه به مراکز درمان و معالجه مورد توجه زنان قرار بگیرد تا منجر به نازایی و... نشود.

به گفته پیروان،  کیست تخمدان و سندرم تخمدان پُلی‌کیستیک جزو اختلالات شایع در زنان و عامل اصلی مراجعه این جمعیت به مطب‌های زنان و زایمان است.

کیست تخمدان و سندرم تخمدان پُلی‌کیستیک جزو اختلالات شایع در زنان و عامل اصلی مراجعه به مطب‌های زنان و زایمان است.

(سَندرُم تُخمدان پُلی‌کیستیک (نشانگان تخمدان پُرکیستی) یکی از اختلالات شایع‌ غدد درون‌ریز (آندوکرینوپاتی) در زنان و از علل اصلی نازایی ناشی از عدم تخمک‌گذاری است.)

به گزارش ایرنا، بیماری کیست تخمدان از تشکیل کیست غیرطبیعی در تخمدان سرچشمه گرفته و می‌تواند موجب دردهای شدید شکمی، اختلالات قاعدگی، موهای زاید و ناباروری شود.

برچسب‌ها اختصاصی ایرنا زایمان کیست بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختصاصی ایرنا زایمان کیست اختصاصی ایرنا زایمان کیست بهداشت و سلامت قرص های ضدبارداری کیست تخمدان تخمک گذاری کیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • فریز تخمک، راهی برای حفظ قدرت باروری دختران