Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@16:23:20 GMT

از برادران رایت چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۹۲۵۳

از برادران رایت چه می‌دانید؟

در سال ۱۹۰۳، برادران رایت اولین پرواز هواپیمای برقی، پایدار و کنترل شده را انجام دادند.

خبرگزاری میزان - ویلبر و اورویل رایت، مخترعان آمریکایی و پیشگامان هوانوردی بودند؛ در سال ۱۹۰۳، برادران رایت اولین پرواز هواپیمای برقی، پایدار و کنترل شده را انجام دادند؛ آن‌ها دو سال بعد با ساخت و پرواز اولین هواپیمای کاملاً کاربردی، از نقطه عطف خود پیشی گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «هیستوری»، ویلبر رایت در ۱۶ آوریل ۱۸۶۷ در نزدیکی شهر میلویل، در ایالت ایندیانای آمریکا به دنیا آمد؛ او فرزند وسط یک خانواده پنج فرزنده بود؛ پدرش، میلتون رایت، اسقف یک کلیسا بود؛ مادرش سوزان کاترین کورنر بود.

ارویل، برادر کوچکتر و همبازی ویلبر در سال ۱۸۷۱ میلادی به دنیا آمد.

میلتون رایت برای موعظه کردن افراد دائم در سفر بود و برای همیشه اسباب بازی‌هایی را برای فرزندانش می‌آورد.

 


در سال ۱۸۷۸ او یک ماکت بالگرد کوچک را برای پسرانش آورد؛ این ماکت که از چوب پنبه، بامبو و کاغذ ساخته شده و با یک نوار لاستیکی برای چرخاندن تیغه‌های آن مرین شده بود، بر اساس طرحی از آلفونس پنائود، پیشگام هوانوردی فرانسوی ساخته شده بود.

ویلبر و ارویل که مجذوب این اسباب بازی و مکانیک آن بودند، عشق مادام العمر به هوانوردی و پرواز پیدا کردند.

ویلبر کودکی باهوش و دارای مطالعه بود و در مدرسه جزو شاگردان عالی بود؛ شخصیت او برون‌گرا و قوی بود و برنامه‌هایی برای حضور در دانشگاه ییل بعد از دبیرستان داشت.

 


در زمستان ۱۸۸۵-۱۸۸۶، یک تصادف مسیر زندگی ویلبر را تغییر داد؛ او در یک بازی هاکی روی یخ به شدت آسیب دید که چوب بازیکن دیگری به صورت او اصابت کرد؛ اگرچه بیشتر جراحات او بهبود یافت، اما این حادثه ویلبر را در افسردگی فرو برد.

او مدرک دیپلم دبیرستان خود را دریافت نکرد، برنامه‌های دانشگاه را لغو کرد و به خانه خانواده اش بازگشت.

ویلبر بیشتر این دوره را در خانه گذراند و در کتابخانه خانواده اش کتاب خواند و از مادر بیمارش مراقبت کرد؛ سوزان کورنر در سال ۱۸۸۹ بر اثر بیماری سل درگذشت.

در سال ۱۸۸۹، برادران رایت روزنامه خود را به نام «وست ساید نیوز» راه اندازی کردند؛ ویلبر مقالات را تنظیم می‌کرد و اورویل ناشر آن بود.

 


برادران رایت همچنین علاقه مشترکی به دوچرخه داشتند، یک شوق جدید که این کشور را فرا گرفته بود؛ در سال ۱۸۹۲ ویلبر و ارویل یک فروشگاه دوچرخه افتتاح کردند؛ آن‌ها در این فروشگاه دوچرخه‌ها را تعمیر می‌کردند و طرح خود را به فروش می‌رساندند.

بیشتر بخوانید: برندگان جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۱ معرفی شدند برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۲۱ معرفی شدند

برادران رایت که همیشه بر روی پروژه‌های مکانیکی مختلف کار می‌کردند و همگام با تحقیقات علمی بودند، تحقیقات اتو لیلینتال، هوانورد آلمانی را از نزدیک دنبال می‌کردند.

هنگامی که لیلینتال در یک حادثه گلایدر جان خود را از دست داد، برادران رایت تصمیم گرفتند آزمایش‌های خود را در زمینه پرواز آغاز کنند.

 


ویلبر و ارویل که مصمم بودند طراحی موفق خود را توسعه دهند، به منطقه کیتی هاوک در ایالت کارولینای شمالی، که به خاطر باد‌های شدیدش معروف است، رفتند.

ویلبر و ارویل دست به کار شدند تا دریابند چگونه بال‌هایی برای پرواز طراحی کنند.

آن‌ها مشاهده کردند که پرندگان برای تعادل و کنترل بال‌های خود را زاویه می‌دهند، و سعی کردند از این امر تقلید کنند و مفهومی به نام «تابش بال» را توسعه دادند.

هنگامی که آن‌ها یک سکان متحرک اضافه کردند، برادران رایت دریافتند که فرمول جادویی را در اختیار دارند؛ آن‌ها در ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳، موفق شدند اولین پرواز آزاد و کنترل شده یک هواپیمای نیرو رانده را انجام دهند.

ویلبر هواپیما را به مدت ۵۹ ثانیه طی مسافت ۸۵۲ فوتی طی کرد که یک دستاورد خارق العاده بود.

 


برادران رایت به زودی متوجه شدند که موفقیت آن‌ها مورد قدردانی همه قرار نگرفت.

بسیاری از مطبوعات، و همچنین کارشناسان پرواز، اصلاً تمایلی به باور اظهارات برادران رایت نداشتند؛ در نتیجه، ویلبر در سال ۱۹۰۸ راهی اروپا شد، جایی که امیدوار بود در متقاعد کردن مردم و فروش هواپیما موفقیت بیشتری کسب کند.

در فرانسه ویلبر مخاطبان بسیار پذیراتری پیدا کرد؛ او پرواز‌های عمومی زیادی انجام داد و مقامات، روزنامه نگاران و دولتمردان را سوار بر هواپیما کرد؛ در سال ۱۹۰۹، اورویل و خواهر کوچکترشان کاترین به برادرش در اروپا پیوست.

خانواده رایت در آنجا به افراد مشهور بزرگی تبدیل شدند که میزبان خانواده‌های سلطنتی و سران کشور‌ها بودند و دائماً در مطبوعات درباره آن‌ها صحبت می‌شد.

برادران رایت قبل از بازگشت به آمریکا در سال ۱۹۰۹ شروع به فروش هواپیما‌های خود در اروپا کردند.

برادران رایت تاجران ثروتمندی شدند و قرارداد‌های بسیاری برای فروش هواپیما در اروپا و آمریکا امضا کردند.

 

 

ویلبر و ارویل همیشه اعتبار مشترکی را برای نوآوری‌های خود قائل بودند و در طول زندگی خود رابطه نزدیک با هم را حفظ کردند.

در پشت صحنه، اما تقسیم کار وجود داشت؛ ویلبر با غرایز تیز خود، ذهن تجاری و مجری عملیات بود و به عنوان رئیس شرکت رایت فعالیت می‌کرد.

ویلبر در سفری به بوستون در آوریل ۱۹۱۲ بیمار شد؛ او به تب حصبه مبتلا شد و در ۳۰ می‌ در خانه خانوادگی خود در منطقه دیتون در ایالت اوهایو درگذشت.

میلتون رایت در دفتر خاطرات خود نوشت «زندگی کوتاه، پر از عواقب. عقلی شکست ناپذیر، خلقی تزلزل ناپذیر، متکی به نفس زیاد و به همان اندازه حیا، که حق را آشکارا دید و پیوسته در پی آن بود، او زندگی کرد و مُرد.»


انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل برادران رایت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا تحولات بین الملل برادران رایت برادران رایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۹۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه تجارت
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه جامع تجارت
  • داوران هفته بیست و پنجم | حساس ترین بازی ها به برادران حیدری رسید
  • برادران حیدری داوران حساس ترین بازی های هفته بیست و پنجم لیگ برتر
  • برادران وارنر موفق‌ترین استودیوی سال/فروش قابل توجه۲ فیلم فانتزی