Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@04:01:20 GMT

رشد ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۰۱۸۳

رشد ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۰

صادرات غیرنفتی ایران در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، از منظر درآمد ۴۰ درصد افزایش داشته و به بیش از ۴۳.۵ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش قدس آنلاین، طبق آمار گمرک ایران در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، میزان صادرات غیرنفتی ایران بیش از ۴۳.۵ میلیارد دلار و وزن اقلام صادراتی نیز ۱۱۲.۶ میلیون تن بوده است. جدول ۱ جزئیات آمار گمرک به تفکیک بخش‌های عمده را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طبق این آمار، بخش «پتروشیمی و میعانات گازی» بیشترین درآمد را در بین صادرات غیرنفتی داشته و عدد ۲۲.۷ میلیارد دلاری را ثبت کردند. همچنین ارزش صادرات بخش «معدن وصنایع معدنی» به میزان ۱۱.۵ میلیارد دلار و بخش «کشاورزی و صنایع غذایی» به میزان ۴.۷ میلیارد دلار بوده است که در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. جدول ۱- صادرات غیرنفتی در ۱۱ ماهه نخست ۱۴۰۰ و مقایشه با مدت مشابه ۱۳۹۹

نکته جالب توجه اینکه ارزش صادراتی پتروشیمی و میعانات گازی نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹، ۴۳ درصد افزایش داشته است. در حوزه معدن و صنایع معدنی افزایش ارزش صادراتی ۷۹ درصد بوده و در بخش کشاورزی ارزش صادرات ایران ۱۵ درصد کاهش داشته است. در مجموع صادرات غیرنفتی ایران در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، از منظر درآمد ۴۰ درصد و از منظر وزنی حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است. *سهم ۵۳ درصدی پتروشیمی و میعانات گازی از صادرات غیرنفتی ایران تصویر ۱، سهم هر یک از بخش‌ها به صورت نمودار نشان داده است. طبق این تصویر پتروشیمی و میعانات گازی بیش از ۵۰ درصد از درآمدهای صادرات غیرنفتی ایران سهم داشته‌اند.

تصویر ۱ *گاز طبیعی و متانول در صدر اقلام صادراتی ایران جدول ۲ عمده اقلام صادرات غیرنفتی ایران را طبق گزارش گمرک ایران نشان می‌دهد. طبق این آمار، گاز طبیعی با ارزش صادراتی ۴.۸ میلیارد دلار در رتبه اول قرار گرفته است و بعد از آن متانول با عددی نزدیک به ۲ میلیارد دلار بیشترین ارزش صادراتی را داشته است. جدول ۲

نکته جالب توجه درباره این جدول، کاهش ۷۴ درصدی صادرات بنزین در سال ۱۴۰۰ بوده است. واکسیناسیون گسترده و کاهش محدودیت‌های کرونایی باعث شد که مصرف بنزین در ایران افزایش چشمگیری پیدا کند و رکورد مصرف ۱۳۱ میلیون لیتر در یک روز شکسته شود، درحالیکه میزان تولید بنزین در ایران روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر است. در نتیجه افزایش مصرف بنزین در داخل کشور باعث کاهش صادرات بنزین ایران و درآمدهای حاصله از آن شده است. * چین مهم‌ترین مقصد اقلام صادراتی ایران در جدول ۳ مهم‌ترین بازارهای هدف کالاهای ایران در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ آورده شده است که چین با ارزش صادراتی ۱۲.۶ میلیارد دلار بزرگترین واردکننده کالاهای ایرانی است. ارزش صادرات ایران به چین در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، ۵۶ درصد رشد داشته است. بعد از چین، کشور عراق، ترکیه و امارات با ۸.۲، ۵.۶ و ۴.۲ میلیارد دلار در جایگاه دوم تا چهارم قرار دارند. همچنین ارزش صادرات کالاهای ایرانی به روسیه در ۱۱ ماهه نخست ۱۴۰۰ حدود ۵۴۰ میلیون دلار بوده است که هر چند ۲۰ درصد رشد داشته است اما همچنان با توجه به ظرفیت‌های مشترک دو کشور عدد کوچکی محسوب می‌شود. جدول ۳

طبق گزارش کمرگ ایران، ۱۰ کشور نخست صادراتی ۸۶ درصد سهم ارزشی از کل صادرات را به خود اختصاص داده‌اند. انتهای پیام/ منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صادرات غیرنفتی بنزین روسیه پتروشیمی و میعانات گازی صادرات غیرنفتی ایران ارزش صادراتی میلیارد دلار اقلام صادرات ارزش صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۰۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو

به گزارش خبرنگار مهر، سید رحیم بخشی شامگاه پنجشنبه در خصوص برگزاری نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: براساس راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور و تأکیدات استاندار بحث صادرات در اولویت برنامه‌های توسعه‌ای استان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پیش نیاز سرمایه گذاری و تولید، صادرات است، تصریح کرد: مازندران به عنوان یک استان مرزی و با زیرساخت‌هایی که در آن وجود دارد از استان‌هایی است که با تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی در ۱۷ محصول استراتژیک توان صادراتی بالایی دارد.

بخشی با تاکید بر اینکه برای پیشبرد راهبرد توسعه استان، ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده که دو زنجیره ارزش مرکبات وکیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان ارزش برتر در حوزه صادرات مازندران معرفی شده‌اند، اظهار کرد: رویکرد نمایشگاه اکسپوی امسال، بر این دو محصول است، در نمایشگاه سال گذشته ۵ واحد تولیدی از مازندران اما در سال‌جاری ۲۷ واحد تولیدی استان غرفه دارند و واحدهای لبنی و پایانه‌های صادراتی استان توانمندی‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه براساس سیاست‌های دولت، استانداری‌ها هم در اکسپوی امسال غرفه دارند، بیان کرد: مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک فضای ۵۵ متری را در اختیار دارد که کارهای شاخص انجام شده در حوزه صادرات در استان را به نمایش خواهد گذاشت.

این مسئول با تاکید بر اینکه صادرات محصولات مرکبات مازندران در سال گذشته رشد داشته است، بیان کرد: سال گذشته ۵ هزار تن مرکبات در گمرکات استان ثبت شد و در سال ۱۴۰۲، نیز ۷۰ هزار تن، در بخش کیوی ۱۰ هزار تن و سال ۱۴۰۲ میزان ۲۰ هزار تن از این محصول صادر شده است که نشان می‌دهد پیگیری زنجیره ارزش استان، می‌تواند در توان صادراتی استان تأثیر خوبی داشته باشد.

کد خبر 6088750

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!