Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، مدیر کل پشتیبانی و امور فناوری معاونت فناوری و نوآوری  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از انعقاد تفاهم نامه همکاری این  معاونت با سه مرکز علمی و پژوهشی در شیراز برای ساخت کارخانه فناوری و ساخت خبرداد.

امید رضایی‌فر در این خصوص گفت: براساس این تفاهم نامه مقرر شده، دانشگاه فنی حرفه ای استان فارس با مشارکت پارک علم و فناوری استان فارس و دانشگاه صنعتی شیراز کارخانه ساخت و فناوری را تأسیس و تأمین اعتبارات آن را از مجاری دولتی و غیردولتی دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: با حمایت در نظر گرفته شده از سوی این معاونت امیداریم اولین کارخانه فناوری و ساخت ایران در فضای نزدیک به 2000 متر مربع در دانشکده فنی شهید باهنر شیراز در نیمه دوم فصل بهار با حضور وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری افتتاح گردد. 

مدیر کل پشتیبانی و امور فناوری علوم تحقیقات و فناوری به اهداف تاسیس کارخانه تکنولوژی و ساخت( تک شاپ) اشاره کرد و افزود: هدف اصلی ایجاد محیطی برای بیان ایده ها، ارائه امکانات و فراهم کردن فضا برای ساخت محصول از ایده، تولید محصول بر مبنای بهترین ایده تایید شده، مهندسی معکوس، بهینه سازی جهت افزایش بهره وری و محصول جدید، ارائه خدمات مهارتی- تخصصی و حرکت در مرزهای دانش و فناوری در رشته های تخصصی فنی و مهندسی است.

رضایی‌فرد با اشاره به خدماتی که در این کارخانه ارائه خواهد شد، گفت: آماده سازی، تجهیز و متناسب سازی فضا برای استقرار واحدهای فناور، ارائه خدمات آموزشی مورد نیاز واحدهای فناور با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و همچنین ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های حقوقی، مالی و حسابداری، بازاریابی، بازرگانی خارجی و صادرات به آنها، اعطای تسهیلات، حمایت‌های مالی و ایجاد زمینه های مناسب برای توسعه فناوری به واحدهای فناور از خدمات جانبی است که کارخانه ساخت و تکنولوژی به آن می پردازد. 
وی افزود: خدمات دیگری که در کارخانه ساخت و تکنولوژی با همکاری پارک علم و فناوری به آن پرداخته می شود شامل ارائه خدمات آزمایشگاهی عمومی و کارگاهی، ارائه خدمات مشاوره ثبت مالکیت فکری و انجام داوری طرح‌های ثبت اختراع با عنوان مرجع استعلام ثبت مالکیت فکری و همکاری با دفتر مالکیت فکری دانشگاه، بازاریابی و کمک به افزایش حضور و مشارکت تخصصی واحدهای فناور در دانشگاه‌ها در سطح ملی و بین المللی است.
مدیر کل پشتیبانی و امور فناوری علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: این طرح علمی و فناورانه در راستای تبدیل ایده های دانشجویان، دانش آموختگان، مدرسان دانشگاهها و مراکزآموزش عالی در استان و همچنین نوآوران، مخترعان، صاحبان ایده،کارآفرینان و صنعتگران به محصول اولیه اجرا می شود و فرآیند پذیرش ایده نیز به این صورت است که  ثبت ایده از طریق فراخوان دنبال و پس از آن ارزیابی و تایید توسط کمیته تخصصی صورت می گیرد.
رضایی‌فر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به  نقاط قوت دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس اشاره کرد و افزود: از مهم ترین آن داشتن نیروی انسانی ماهر و متخصص در رشته های فنی و مهندسی، ارتباط با صنعت، دسترسی به امکانات رفاهی و همچنین وجود فضای دانشگاهی به وسعت 17 هزار مترمربع در دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز و 10 هزار و 200 متر مساحت فضای کارگاهی و آزمایشگاهی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارخانه ساخت و فناوری پارک علم و فناوری استان فارس تولید دانش بنیان تبدیل ایده به محصول تحقیقات و فناوری واحدهای فناور ارائه خدمات استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۱۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه

ایسنا/خراسان رضوی معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند.

شادی بلوریان امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سه کلیدواژه آزمایشگاه‌های ساخت سریع، نوآوری و غذا تعیین ‏کننده رویکرد اصلی ما در این رویداد است، اظهار کرد: امنیت غذایی یکی از موضوعات تاثیرگذار بر امنیت‌ ملی است. در تعریف امنیت غذایی ۴ رکن فراهم بودن، دسترسی اقتصادی و فیزیکی، سلامت و پایداری مطرح است و زمانی می‌توان گفت امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در همه زمان‌ها بتوانند به غذای سالمی که تامین کننده نیازهای تغذیه‌ای آنهاست، دسترسی داشته باشند.

وی افزود: زیست‌بوم نوآوری از بازیگران متعددی تشکیل شده و بخش خصوصی، دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‎های دانش‌بنیان به عنوان بازیگران اصلی این زیست‌بوم مطرح اند. هر کدام از این بازیگران با توجه به اهداف و رسالت‌هایی که دنبال می‌کنند، از سطوح آمادگی مختلفی وارد زیست‌بوم فناوری می‌شوند. طبیعتا دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ما شروع‌کننده هستند. ایده‌های ارزشمندی که از طرف فرهیختگان و نخبگان ارائه می‌شود، نیازمند انسجام و انتقال به جامعه است. بنابراین هدف اصلی ما از نوآوری، ایجاد زنجیره ثروت‌آفرینی، ایده، فناوری و نوآوری است. البته نوآوری، به معنای هر تغییری که باعث ایجاد ارزش شود نیز مطرح است.

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با اشاره به چالش‌های جدی در مسیر نوآوری، بیان کرد: اگرچه داشتن دانشگاه‌ها و بخش خصوصی بسیار قوی ارزشمند است، اما این ارتباط بازیگران است که می‌تواند در نهایت خروجی قابل توجه داشته باشد و در اینجا معاونت علمی ریاست‌جمهوری و جهاددانشگاهی این نقش واسطه‌ای را دارند. با بهره‌گیری از نوآوری به شیوه باز، هزینه‌های تحقیق و توسعه کاهش می‌یابد، نوآوری با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد و ریسک کمتری را در رابطه با توسعه شاهد هستیم. برای نفوذ نوآوری در صنایع، آزمایشگاه‌های ساخت سریع از جمله ساختارهایی هستند که می‌توانند در افزایش ارتباطات و ارزان و آسان شدن نوآوری برای صنایع ما نقش مهم و کلیدی ایفا کنند.

بلوریان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی است، عنوان کرد: این نهاد در  طول چهار دهه فعالیتش نقش کلیدی و مهمی را در  توسعه فناوری ایفا کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ جهاددانشگاهی سعی کرد به عنوان مکمل دانشگاه عمل کند و از موازی‌کاری و انجام کارهای مشابه بپرهیزد. سپس در دهه ۹۰ این نهاد تمرکز جدی بر بحث توسعه فناوری‌ها داشت و در این زمینه به توفیقات خوبی هم دست یافت. لذا در راستای ایجاد پلتفرم توسعه آزمایشگاه‌های ساخت سریع جهاددانشگاهی از جمله سازمان‌هایی است که می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

وی اضافه کرد: پارادایم نوآوری ما تدریجی است و قطعاً برای ما مهم است که مسئله‌ای را حل کنیم که نهایتا نیاز صنعت را رفع کند، زیرا یکی از دغدغه‌های اصلی صنایع ما این است که خروجی دانشگاه‌ها منطبق بر نیازهای آن‌ها نیست. بنابراین اگر در آزمایشگاه‌های ساخت سریع بتوانیم منطبق با نیاز صنعت عمل کنیم، مطمئنا خروجی‌های دانشگاه برای حل مشکلات صنعت کارآمد خواهد شد.

معاون آموزشی پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: پس از دریافت مسئله از صنعت، در اختیار نوآوران و فناوران قرار می‌گیرد تا برای حل آن‌ها طرح‌های نوآورانه خود که در سطوح فناوری ۲ به بالا قرار دارند را ارائه دهند. هنگامی که نیاز به وجود بستر و زیرساخت برای پرورش و رشد طرح‌های نوآوران حس می‌شود، جهاددانشگاهی ورود پیدا می‌کند. در این مرحله به کمک همه بازیگران زیست‌بوم فناوری نیاز داریم.

بلوریان افزود: از دیگر دلایلی که جهاددانشگاهی را به عنوان سازمانی برای ایجاد و توسعه فناوری‌های تخصصی آماده می‌کند، وجود ساختاری به نام سازمان تجاری‌سازی جهاددانشگاهی است که در آن به ایده‌های ارزشمند کمک می‌شود تا پرورش یابند و از نظر فنی و تخصصی بررسی می‌شوند.

وی به بیان اهداف این رویداد ملی پرداخت و گفت: از اصلی‌ترین اهداف این رویداد، تبیین جایگاه‌ آزمایشگاه‌های ساخت سریع در توسعه نوآوری و افزایش تاب‌آوری صنایع غذایی است. قطعا با تامین بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز فناوران و همچنین کمک به تجاری‌سازی ایده‌هایشان، آنان را حمایت خواهیم کرد. 

دبیر علمی اولین رویداد ملی فبین‌فود با بیان اینکه در تبیین اهمیت ایجاد فب‌لب ۳ پیش‌رویداد برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از نیازها و طرح‌های رسیده به این رویداد، گفت: عمده نیازهایی که از صنایع دریافت کردیم در حوزه مواد اولیه، فرمولاسیون و فرآوری موادغذایی بود. در طرح‌ها نیز عمده آنچه دریافت کردیم در حوزه فرمولاسیون و فرآیندهای تولید در صنایع غذایی و مواد اولیه صنعت غذاست.

بلوریان به فرآیند ارزیابی طرح‌ها اشاره و اظهار کرد: ۸۸ طرح از سوی فناوران و نوآوران دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی دریافت شد که برای بخشی از آن کارفرمای مشخصی نداشتیم و در قالب پوستر در این رویداد ارائه شده است. پس از طی مراحل اولیه ۲۸ طرح وارد کمیته علمی و داوری شدند.  در نهایت ۱۸ طرح منتخب شد که طی جلسات متعدد با کارفرمایان پروژه‌ها چکش‌کاری شدند که امروز معرفی و تفاهم‌نامه‌های آن امضا خواهند شد.

وی با تأکید بر اهمیت دست‌یابی به محصول در این پلتفرم بیان کرد: تمام تلاش‌مان این است که پژوهش را صرفا برای پژوهش انجام ندهیم، پژوهش باید خروجی مشخصی داشته باشد، ساخت نمونه اولیه و خدمات تخصصی آزمایشگاهی را در جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دستور کار قرار داده‌ایم تا طرح‌های ارزشمند را با توجه به تجارب ارزشمندی که در پژوهشکده صنایع غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی داشته‌ایم، اجرا کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • ارائه خدمات کارگزاری داده‌ در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان
  • مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • همه چیز درباره خدمات پرینت سه بعدی فلزی در تهران