Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه فرانسوی «لو پوئن» در گزارشی نوشت: دکتر رابرت کخ در سال ۱۸۸۲ میلادی باکتری عامل سل را شناسایی کرد و راهی برای تشخیص و درمان این بیماری گشود. با گذشت زمان این باکتری مقاوم شد و به گفته سازمان جهانی بهداشت حتی در حال پیشروی است تا آنجا

که برای نخستین بار پس از ۱۰ سال، به دلیل افزایش شدید موارد تشخیص داده نشده و درمان نشده، تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری قدیمی افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدای از کوید ۱۹، سل همچنان با یک میلیون و ۵۰۰ هزار جانباخته (از جمله ۴۰۰ هزار بیماری که همزمان از ایدز هم رنج می‌بردند) کشنده ترین عفونت در جهان است. بخشی از مشکل به تشخصی داده نشدن بیماری باز می‌گردد. گفته می‌شود در سراسر جهان چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از سل رنج

می‌برند اما بیماری آنها تشخیص داده نشده است. این تعداد در مقایسه با سال ۲۰۱۹، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیشتر شده است.

بر پایه این گزارش، همه‌گیری کووید ۱۹ که دسترسی به مراکز درمانی را پیچیده تر از گذشته کرده است، مسئول این افزایش آمار به ویژه در قاره آفریقا محسوب می شود. به علاوه، اقدامات مقابله با همه گیری کرونا، منابع درمانی کشورها را به شدت متفاوت تر از گذشته کرده است.

«ایزابل ساو» رئیس بخش همکاری های بین المللی در موسسه فارماکولوژی و زیست شناسی ساختاری تولوز فرانسه معتقد است: بیمارستان های پر ازدحام و تبدیل مراکز تشخیصی سل به غربالگری کرونا باعث عقب رفت در مسیر تشخیص و درمان سل شد. همین امر ظن افزایش قابل توجه بیماران

مبتلا به سل را بیشتر می کند.

وی از کشورهای نیجریه، آفریقای جنوبی، جمهوری دمکراتیک کنگو، اتیوپی، کنیا، تانزانیا و آنگولا به عنوان آسیب پذیرترین کشورهای قاره آفریقا در تهدید افزایش موارد سل یاد کرد.

سل همچنان عامل اصلی مرگ و میر در میان افراد مبتلا به ایدز و عامل اصلی مقاومت در برابر داروهای ضد میکروبی اعلام شده است.

پیتر ساندز مدیر اجرایی صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا، می‌گوید: در پیامدهای فاجعه بار کووید-۱۹ بر مبارزه با ایدز، سل و مالاریا، شکی نیست؛ یا باید بودجه این اقدامات را افزایش دهیم یا باید امید خود به پایان دادن به این همه‌گیری‌ها تا سال ۲۰۳۰ را قطع کنیم.

سازمان جهانی بهداشت پیشتر و در آغاز بحران کرونا در جهان در مورد تاثیر منفی این همه‌گیری بر مبارزه با سایر بیماری ها به ویژه در آفریقا ابراز نگرانی کرده بود.

با اینحال دهه ها تلاش برای مبارزه با سل بیهوده و بی ثمر نبوده است و به اذغان صندوق های بین المللی، سرمایه‌گذاری‌های چندین ساله در مراکز بهداشتی، آزمایشگاه‌ها، تجهیزات تشخیصی، سیستم‌های نظارتی به مبارزه با همه‌گیری کووید نیز کمک بزرگی کرد.

دو بیماری عفونی، دو راهبرد متفاوت و سرمایه گذاری نامتناسب

تنها در یک سال، برای ۱۲۰ واکسن کرونا مطالعه و سپس ساخته شد، اما این تعداد برای سل آن هم در بازه زمانی ۱۵ ساله تنها ۱۳ عدد است.

به گفته ایزابل ساو، سل عمدتاً کشورهای فقیر را تحت تأثیر قرار می دهد و از آنجا که سودآوری چندانی برای سرمایه گذاری خصوصی ندارد آنها نیز کمتر در این مورد سرمایه گذاری می کنند. در سال ۲۰۱۹ یک دهم میلیارد دلار برای واکسن سل سرمایه گذاری شد در حالی که سرمایه گذاری برای واکسن

کووید ۱۹ در فاصله سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ میلادی ۸.۵ میلیارد دلار اعلام شد.

سازمان جهانی بهداشت امسال شعار «برای ریشه کنی سل سرمایه گذاری کنید و زندگی ها را نجات دهید»  را انتخاب کرده است. این در حالی است که ۱۶ واکسن نامزد سرمایه گذاری برای مطالعات بیشتر هستند. یکی از واکسن ها در آفریقا مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است. این واکسن با عنوان

ام. ۲۷ برای تایید باید نشان دهد از واکسن بی. سی. جی که اثربخشی آن برای بزرگسالان ۵۰ درصد است و در آفریقا مورد استفاده قرار می گیرد، عملکرد بهتری دارد.

برچسب‌ها کرونا فرانسه قاره آفریقا کنیا ایدز آفریقای جنوبی نیجریه تانزانیا سازمان جهانی بهداشت سل اتیوپی آنگولا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا فرانسه قاره آفریقا کرونا فرانسه قاره آفریقا کنیا ایدز آفریقای جنوبی نیجریه تانزانیا سازمان جهانی بهداشت سل اتیوپی آنگولا سازمان جهانی بهداشت سرمایه گذاری همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور