Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@11:42:06 GMT

بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در اولویت بودجه

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۸۰۱۳

بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در اولویت بودجه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه، «مرتضی خالصی» با اشاره به چالش‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: جهت توسعه بخش فضایی کشور اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با موضوع «تأمین، توسعه و تجهیز زیرساخت‌ها و خدمات فضایی» به مبلغ ۲۷ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال، با موضوع «توسعه فناوری و کاربردهای فضایی» به مبلغ ۱۰ هزار و ۸۵۲ میلیارد ریال و مبلغ ۶۳ میلیارد ریال اعتبارات تملک پیش‌بینی شده که در مجموع مبلغ ۳۸ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال (معادل ۳۱,۳ درصد کل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بخش) در برنامه «توسعه فناوری‌ها و خدمات فضاپایه و با ارزش افزوده» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خالصی افزود: جهت توسعه دولت هوشمند (الکترونیکی)، اعتباری بالغ بر ۲۳ هزار و ۵۷۴ میلیارد ریال، در برنامه «تحت عنوان ارائه یکپارچه خدمات دولت هوشمند (الکترونیکی)» برای ۲۶ دستگاه اجرایی کشور در نظر گرفته شده است.

وی درباره نقاط قوت بخش امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات در بودجه ۱۴۰۱، گفت: حمایت از تولید داخلی و بهبود درآمد کشاورزان، تأمین کالاهای اساسی و ارتقای امنیت غذایی، مهار تورم و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و ثبات در بازار از جمله نقاط قوت لایحه بودجه در این حوزه است.

سرپرست امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه اضافه کرد: در بودجه ۱۴۰۱ افزایش سهم اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از ۷۴ درصد به ۸۸,۵ درصد رسیده و افزایش ۲۰ درصدی اعتبارات طرح‌های تملک دارایی سرمایه وزارت صمت و دستگاه‌های تابعه از سه هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به چهار هزار و ۹۳ میلیارد ریال در بودجه ۱۴۰۱ رسیده است.

خالصی افزود: به شرکت‌ها و سازمان‌های توسعه‌ای تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده شده تا مبلغ ده هزار میلیارد ریال از منابع داخلی خود را برای کمک به سرمایه‌گذاری در برنامه‌های تحقق رشد و تولید، صادرات کالا و خدمات، حمایت از ساخت داخل و طرح‌های (پروژه‌های) توسعه‌ای توسط بخش‌های خصوصی و تعاونی اختصاص دهند.

وی با اشاره به اهمیت معدن در رشد پویا، شکوفایی اقتصادی، ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغالزایی کشور، گفت: بخش معدن تأمین‌کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع است و وجود معادن گسترده در کشور ضمن اینکه نیاز به واردات مواد اولیه را به حداقل می‌رساند، موجب توسعه تولید محصولات پایین دستی با ارزش افزوده بالا می‌شود.

وی با ارائه گزارشی از عملکرد این بخش در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: براساس آخرین آمار منتشر شده در درگاه مرکز ملی آمار ایران، برای مقطع شش ماهه ۱۴۰۰ با افزایش تولیدات، نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در مقایسه با دوره مشابه سال قبل رشد ۳,۲ درصدی داشته است.

خالصی در ارتباط با توسعه تجارت خارجی نیز گفت: در ۱۱ ماهه سال جاری، شاخص‌های تجارت خارجی در تمامی موارد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود یافته است که این امر بیانگر توجه ویژه دولت به موضوع صادرات غیرنفتی است.

وی در مورد برنامه‌های بخش بازرگانی داخلی نیز گفت: خرید تضمینی گندم با توجه به نقش و اهمیت آن در امنیت غذایی و الگوی کشت مورد توجه ویژه بوده و با تعیین قیمت خرید تضمینی مناسب و تأمین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تکمیل تأسیسات ذخیره‌ای، ضمن بهبود ظرفیت نگهداری و ذخیره‌سازی کالای مذکور (بیش از ۲۱ میلیون تن)، شاهد افزایش تولید و بهبود درآمد کشاورزان هستیم.

سرپرست امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات با برشمردن مهم‌ترین اقدامات دولت سیزدهم در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ بیان کرد: اتخاذ سیاست‌های مناسب ارزی، پولی و مالی برای کنترل نرخ تورم، اولویت در تأمین ارز کالاهای اساسی، تقویت موجودی ذخایر راهبردی، اصلاح شبکه توزیع کالا با رویکرد به‌حداقل رساندن واسطه‌گری، کاهش مداخله دولت در زمینه قیمت‌گذاری و اصلاح شیوه عرضه در بورس کالا از مهم‌ترین اقدامات دولت در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ بوده است.

وی به نقش بخش صنعت و معدن در تحقق رشد اقتصادی مدنظر در بودجه ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی در بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه رشد بخش را با هدف گذاری رشد ۱۲,۵۷ درصد برای بخش صنعت، ۵.۷ درصد برای بخش معدن و ۳ درصد برای سایر خدمات تهیه کرده است.

کد خبر 5454395 محمدحسین سیف اللهی مقدم

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه استان تهران مسعود میرکاظمی تحريم اقتصادي روسيه قیمت نفت جنگ اوکراین افزایش قیمت نفت بانک مرکزی رستم قاسمی جاده چالوس فرودگاه امام خمینی ره روسیه سفرهای نوروزی شرکت های دانش بنیان سید احسان خاندوزی جواد اوجی بودجه ۱۴۰۱ میلیارد ریال تملک دارایی ارزش افزوده سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۸۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، در اجرای مواد ۵۸، ۶۳ و ۶۳ مکرر قانون نظام وظیفه و وظایفی که به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته شده نشست مشترکی بین محمدکاظم صادقیان مدیرکل صنعت، معدن وتجارت و معاونت نظام وظیفه فرماندهی انتظامی استان یزد مبنی بر شناسایی مشمولین نظام وظیفه و عدم بکارگیری آنها در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی برگزار شد.
در این نشست مقرر شد ضمن بازدید مشترک از واحد‌های مذکور مفاد قانونی مربوط به اطلاع صاحبان صنایع، بهره برداران معادن و متصدیان واحد‌های صنفی رسانده شود. 
کسانی که به نحوی مشمولان غایب را در موسسات دولتی و غیر دولتی از قبیل کارخانه ها، آموزشگاه ها، کارگاه ها، بنگاه ها، مغازه‌ها و تعمیرگاه ها، به کارگیری کنند، توسط نیروی انتظامی، وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت شناسایی و به محاکم قضایی معرفی می‌شوند.
بر اساس ماده ۶۳ مکررقانون نظام وظیفه عمومی، مجازات به کارگیری مشمولان غایب نظام وظیفه برای بار اول، هزینه سالانه یک سرباز و برای بار دوم و بیشتر، هزینه سالانه ۳ سرباز است.

دیگر خبرها

  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت