Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@20:43:33 GMT

زِد نسل دیجیتال‌های مادرزاد

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۸۳۳۵

زِد نسل دیجیتال‌های مادرزاد

از لحظه تولد، تعامل گسترده‌ای با فناوری‌های جدید ارتباطی دارد، ترجیح می‌دهد همه اطلاعات را از طریق رسانه‌های دیجیتال دریافت کند و اهمیت کمتری برای رسانه‌های غیر دیجیتال قائل است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، نسل نوجوان و جوانی که در دوره همه‌گیری شبکه‌های اجتماعی زاده شد‌ه‌اند، تحت تأثیر این فناوری‌ها، تفاوت‌های زیادی با نسل‌های قبلی خود پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادبیات مطالعات انسانی و اجتماعی فناوری، به این نسل که شامل افرادی می‌شود که بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ میلادی (معادل ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۱ شمسی) متولد شده‌اند، دیجیتال مادرزاد اطلاق می‌کنند.

اعضای نسل زد، ۱۰ تا ۲۵ ساله‌هایی هستند که نسبت به نسل‌های گذشته آگاه‌تر هستند و تمایلات بیشتری برای ارتباط و تعامل از طریق سایت‌های اجتماعی آنلاین با مردم دارند. این نسل پس از ظهور و گسترش فناوری‌های اطلاعلاتی و ارتباطی دیده به جهان گشوده است. نسل زد دارای ویژگی‌ها و خصایصی در مواجهه با رسانه‌های دیجیتالی است و از شبکه‌های اجتماعی به عنوان بخشی از سبک زند گی خود بهره میگیرد و صرفاً برای سرگرم شدن به آن‌ها مراجعه نمی‌کند. در دورانی رشد یافته که پیام‌های کوتاه، آی پد، فیسبوک، تلفن‌های هوشمند همه‌گیر شده و مورد استفاده رایج قرار دارد.

برخی از افراد و متخصصان به افراد نسل زد یک سری خصوصیات نسبت می‌دهد که شاخص‌ترین ویژگی آن‌ها، استفاده زیاد از ابزارهای دیجیتال و هوشمند است. این نسل از همان کودکی توانستند از مزیت اینترنت بهره‌مند شوند و از آن نهایت استفاده را ببرند. این در حالی است که این فرصت برای سایر نسل‌ها وجود نداشت. البته برای افراد این نسل خصوصیات دیگری هم بیان می‌شود. به عنوان مثال آن‌ها غیرمتعهد یا مسئولیت ناپذیر خطاب می‌کنند و گاهی هم آن‌ها را ناسازگار، بدرفتار و ریسک‌پذیر می‌خوانند. که البته بخش زیادی از خوصیاتی که به این گروه نسبت داده می‌شود ناشی از عدم شناخت درست اعضای این نسل می‌‌باشد. یکی از معیارهایی که برای این افراد در نظر گرفته می‌شود، عدم تعهد نسبت به سازمان است. درست است بسیاری از فریلنسرها متعلق به همین نسل هستند و به سازمانی که در آن کار می‌کنند تعهد زیادی ندارند ولی این مسئله بدین معنا نیست که متعهد نیستند. اتفاقاً آن‌ها به حرفه خود تعهد زیادی دارند و تعهد خود به سازمان‌ها را از دست داده‌اند و بیشتر به سمتی می‌روند که بتوانند منافع بیشتر به دست آورند.

بومیان دیجیتال علاقه شدیدی به ارتباطات مجازی و رسانه‌های دیجیتال دارند و دوست دارند که همه کارهای خود را به صورت آنلاین انجام دهند. از این رو است که کسب و کارهای اینترنتی تلاش می‌کنند محصولات و خدماتی عرضه کنند که باب طبع این دسته از افراد باشد. در نسل‌های گذشته خیلی از افراد به تجربه خرید فیزیکی علاقه داشتند ولی نسل زد چندان اهل چنین خریدهایی نیستند و خیلی راحت از طریق گوشی یا لپ تاپ هر خریدی داشته باشند، انجام می‌دهند و به همین خاطر است که به این افراد بومی‌ها یا شهروندان دیجیتال گفته می‌شود.

اظهار آزادانه نظرات و احساسات، یکی از خصوصیات مهم این نسل است. این مورد را می‌توان در دانشگاه‌ها و سطح جامعه به خوبی مشاهده کرد. از طرفی ظهور رسانه‌های اجتماعی باعث شده است که بستری عالی برای آزادی بیان فراهم شود. البته این خصوصیت نسل زد شرایط را برای نهادهای حاکمیتی و سیاسی تا حدودی دشوار کرده اما باید در نظر داشته باشیم که همین آزادی بیان و اظهار نظر آزادنه و مطالبه‌گری، شرایط را برای رشد و توسعه اقتصادی و سیاسی جوامع هموار خواهد کرد.

افزایش فزاینده قابلیت‌های فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی، نوجوانان و جوانان را مایل به استفاده از این وسایل کرده است و آنان به طیف و سیعی از سرگرمی‌ها، وسایل آموزشی، فیلم‌‌ها و کلیپ‌های ویدئویی و ابزارهای ارتباطی دیجیتال دسترسی یافته‌اند.

بطور عمده متعلقین به این نسل در سنین جوانی و نوجوانی به سربرده و به زودی وارد بازار کار خواهند شد. بسیاری از آن‌ها خودشان را بومی‌های دیجیتال می‌نامند چرا که هرگز زندگی قبل از ظهور اینترنت را تجربه نکرده‌اند و زندگی بدون تکنولوژی برای این نسل ناممکن به نظر می‌رسد. در میان انواع نسل‌ها هرچه به نسل‌های جوانتر نزدیک می‌شویم، نقش فناوری‌های نوین ارتباطی در زندگی آنان بیشتر و بیشتر می‌شود. نوجوانان نسل زد نه تنها قادر به فهم عمیق فناوری هستند، بلکه ساکنان و بومیان اصلی جهان فناوری و دنیای دیجیتال محسوب می‌شوند و فناوری‌های جدید نیز به مثابه خوراک آنان قلمداد می‌شوند که حیات‌شان را در اجتماع میسر می‌کند. در این میان، دور ماندن از شبکه‌های اجتماعی، به معنای انزوای مطلق این افراد است؛ چرا که تعامل و مناسبات اجتماعی آنان از درگاه شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد.

تمایل این نسل به تعامل با ابزارهای دیجیتال، فرصت مناسبی برای تحول دیجیتال جامعه و دیجیتالی کردن رویه‌های کاری و توسعه آن به اسناد بالادستی است. درحالی‌که حرکت به سمت دیجیتالی شدن در جامعه ما با سرعت به نسبت کندی در جریان است، مطالبه این نسل برای دریافت اطلاعات به صورت دیجیتال می‌تواند فرصتی برای تحول شئون زندگی اجتماعی باشد.

انتهای پیام/ ز

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی فناوری ها نسل زد نسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان اوج بیت کوین مشخص شد

بزرگترین صرافی ارز‌های دیجیتال جهان، بایننس، بر اساس داده‌های آتی، زمان اوج بیت‌کوین در این صرافی را نشان داد.

به گزارش ایسنا، تحلیلگر پلتفرم تحلیل زنجیره‌ای کریپتو کوانت، حرکات آتی سرمایه‌گذاران فردی در بایننس را بررسی و بر افزایش نرخ‌های تامین مالی در این صرافی تاکید کرد.

وی دریافت که افزایش موقعیت‌های خرید می‌تواند نشان‌دهنده اوج باشد.

این تحلیلگر به سرمایه‌گذاران هشدار داده است که محتاط باشند. وی خاطرنشان کرد که الگو‌های مشابه در گذشته با کاهش کوتاه‌مدت همراه بوده است.

از آنجایی که بایننس یکی از بهترین مراکز مبادلات مبتنی بر افراد است، داده‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران فردی بایننس موقعیت‌های خرید را ایجاد کرده‌اند و از نظر تاریخی، افزایش موقعیت‌های (پوزیشن) طولانی در بایننس اغلب به معنای اوج است.

پس از انتشار داده‌های حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات‌متحده در روز جمعه، بازار ارز‌های دیجیتال شاهد افزایش قابل توجهی بود که اشتها را برای موقعیت‌های طولانی افزایش داده است. بر اساس داده‌های کوین گکو، بیت‌کوین در ۲۴ ساعت گذشته ۹ درصد افزایش یافته است و در زمان نگارش این مطلب با قیمت ۶۴هزار و ۲۰۰ دلار معامله می‌شود.

مجموع ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال در حال حاضر ۲.۳۳ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۲۱ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۹ درصد کل بازار ارز‌های دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۳۲ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارز‌های دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۵۵.۰۷ میلیارد دلار است که ۲۵.۴۶ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۴.۹۵ میلیارد دلار است که ۸.۹۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۵۰.۰۵ میلیارد دلار است که ۹۰.۸۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در فاروج
  • عکس‌های خصوصی دختر شیرازی برای انتقام گیری پخش شد!
  • خرید ترازو دیجیتال
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • مد خوب، مد بد!
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • پرداخت‌های تجاری ایران و روسیه تغییر می‌کند