Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@10:34:45 GMT

دغدغه‌ای از جنس سرمازدگی برای کشاورزان خراسان‌جنوبی

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۹۶۷۶

دغدغه‌ای از جنس سرمازدگی برای کشاورزان خراسان‌جنوبی

خبرگزاری فارس_ خراسان‌جنوبی؛ سرمازدگی نامی آشنا برای مردم خراسان‌جنوبی است.

شرایط جوی در این استان زمینه نابودی برخی از اقلام کشاورزی از جمله بادام، زرشک و زعفران را سبب شده است.

گرم شدن و سرد شدن ناگهانی هوا خسارتی را به کشاورزان تحمیل می‌کند که ثمره یک سال زحمت آن‌ها را از بین می‌برد.

با آغاز بهار و گرم شدن هوا درختان چتر شکوفه‌های خود را باز می‌کنند و نوید سال جدید را می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یکی از درختانی که با آغاز بهار شکوفه‌هایش باز می‌شود درخت بادام بوده که در مناطق کوهستانی استان فراوانی بیشتری دارد و یکی از خشکبار بسیار پرطرفدار محسوب می‌شود.

بعد از باز شدن شکوفه‌ها و به دنبال آن پایین آمدن دمای هوا سبب از بین رفتن شکوفه‌های این درخت شده و سالی بدون محصول را برای کشاورزان به ارمغان می‌آورد.

خطر سرمازدگی برای درختان بادام

امسال دومین سال متوالی بوده که این محصول در برخی از روستاهای استان از بین رفته و کشاورزان را نگران و ناراحت کرده است.

حسن غلامی، یکی از اهالی روستای بویک وسطی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهارداشت: خشکسالی‌های چند سال اخیر بسیاری از درختان بادام را خشک کرده و آن‌ها را به هیزم تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه در یکی دو سال اخیر میزان بارندگی اندکی بهتر شده است، تصریح کرد: اگرچه بارندگی بهتر بوده ولی سرمازدگی سبب از بین رفتن محصول بادام شده است.

این فرد بویکی با بیان اینکه در روستای ما محصول عمده اهالی زرشک است، ادامه داد: زرشک از محصولاتی بوده که در مقابل سرما ایستادگی بهتری دارد.

غلامی با بیان اینکه مسؤولان باید توجه خاصی به محصولات کشاورزی داشته باشند، گفت: تنها منبع درآمد کشاورزان از محصولات آن‌ها بوده که باید تعیین خسارت شود.

وی با اشاره به سرمازدگی اخیر در استان خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از شکوفه‌های بادام در روستای ما از بین رفته و در سال جاری نیز افت محصول در این زمینه را داریم.

زرشک محصول ارگانیک خراسان‌جنوبی

و اما سرمازدگی تنها مخصوص درختان بادام نیست سایر محصولات این استان از جمله محصول ارگانیک این استان که زرشک است نیز در برخی از مواقع دچار سرمازدگی می‌شود و صادرات آن را کاهش می‌دهد.

حبیب اله‌وردی، یکی از اهالی روستای حسن‌آباد سربیشه امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهارداشت: محصول عمده کشاورزی ما در این روستا زرشک است.

وی با اشاره به نوسانات هوایی در استان تصریح کرد: گرم و سرد شدن ناگهانی هوا خسارات زیادی را به محصولات کشاورزی وارد می‌کند.

این فرد حسن‌آبادی با بیان اینکه ما برای برداشت محصول خود یک سال زحمت می‌کشیم، یادآور شد: محصول زرشک هر دو سال یک بار به ثمر می‌رسد و با سرمازدگی خسارت جبران‌ناپذیری برای ما ایجاد می‌شود.

اله‌وردی متذکر شد: بیمه محصولات کشاورزی گزینه خوبی برای تأمین بخشی از خسارت‌های وارد آمده به محصولات است.

فاطمه زارعی، کارشناس هواشناسی خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهارداشت: با تقویت سامانه پرفشار شاهد کاهش محسوس دما در بیشتر نقاط استان بودیم.

چهارشنبه یخبندان تشدید می‌شود

وی با بیان اینکه ایستگاه سربیشه با ۱۴ درجه کاهش نسبت به شب قبل دمای یک درجه زیر صفر را ثبت کرده است، تصریح کرد: با توجه به خروجی مدل‌های پیشیابی برای امشب هم به طور موقت افزایش دمای هوا را انتظار داریم.

 

کارشناس هواشناسی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه از صبح سه‌شنبه تا صبح چهارشنبه روند کاهش حداقل دمای هوا را پیش‌بینی می‌کنیم، یادآور شد: در صبح چهارشنبه یخبندان در منطقه تشدید می‌شود و در شهرستان‌های سربیشه، قاینات، درمیان و بیرجند خطر سرمازدگی و خسارت به بخش کشاورزی وجود دارد.

زارعی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته سربیشه با حداقل دمای یک درجه زیرصفر سردترین نقطه استان بوده است، اضافه کرد: بندان با حداکثر ۳۷ درجه گرمترین نقطه استان گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: نوسانات دمایی در مرکز استان نیز بین ۲۶ و ۲۲ درجه ثبت شده است.

۳ هزار هکتار زیرکشت زرشک در سربیشه

مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهار داشت: خراسان‌جنوبی بیشترین سطح زیرکشت زرشک را در کشور دارد و یکی از صادرکنندگان این محصول محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان سربیشه ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت زرشک دارد، تصریح کرد: این شهرستان سالانه حدود ۳ هزار تن زرشک تولید می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی سطح زیرکشت زرشک در خراسان‌جنوبی را بیش از ۱۷ هزار هکتار دانست و متذکر شد: کشاورزان برای برداشت زرشک زحمات زیادی را متحمل می‌شوند که در برخی موارد با سرمازدگی بخش عظیمی از آن‌ها نابود می‌شود.

انتهای پیام/۶۹۰۷۱

منبع: فارس

کلیدواژه: سرمازدگی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خسارت امروز در گفت خراسان جنوبی زیرکشت زرشک شکوفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۹۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند

مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس گفت: هزاران تن از گندم تولیدی کشاورزان شهرستان های جنوبی فارس با برنامه ریزی اصولی تعاونی ها از آسیب جدی در امان ماند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید کاظم موسوی اظهارداشت: در روزهای اخیر همزمان با برداشت گندم از مزارع با شدت نزولات آسمانی خطر آسیب به گندم تولیدی کشاورزان وجود داشت اما با هماهنگی و مدیریت بحران از سوی  فرمانداران ،جهاد کشاورزی ،اداره کل غله و خدمات بازرگانی و تعاون روستایی این محصول حفظ شد.

وی افزود: حدود 20 هزار تن گندم تولیدی در شهرستان های جنوبی در خطر نابودی به دلیل بارش باران  و سیل بودند که با حمل به موقع به سیلو و انبارها و همچنین پوشاندن گندم های خریداری شده در فضای باز ،از خسارت جلوگیری شد.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس ادامه داد: تا کنون در استان فارس بیش از 60 هزار تن گندم به همت شبکه تعاون روستایی خریداری شده که از این میزان بیش از 58 هزار تن به سیلو و انبارها حمل شده است.

موسوی یادآور شد: در حال حاضر 20 مرکز خرید در شهرستان های جنوبی توسط شبکه تعاون روستایی فعال است که تا پایان برداشت گندم در سطح استان بیش از 100 مرکز گندم مازاد کشاورزان را با نرخ تضمینی 17 هزار و 500 تومان برای گندم معمولی و 18 هزار تومان برای گندم دوروم تحویل خواهند گرفت.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • تحقق ۱۲۸ درصدی آزمون کمیت محصولات پیش بسته بندی
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل