Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی بحث تولید و اشتغال مطرح می‌شود دو سیاست مدیریت نرخ ارز و نرخ سود می‌تواند در این موضوعات که محور‌های اصلی اقتصادی ماست و یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است تاثیر گذار باشند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ بازار‌های مختلف بعد از گذراندن ایام نوروز و تعطیلی و از سر گرفتن معاملات و تبادلات تجاری و مالی و سیاست گذاری‌های جدید دچار چه تحولاتی می‌شوند از عمده دغدغه‌های فعالین اقتصادی و حتی مردم عادی است که از تاثیر پذیری اقتصاد از بازار‌های مختلف زندگی و معیشت آن‌ها نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورس و بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ از کدام سیاست گذاری‌ها تاثیر می‌گیرد و اثرات جانبی آن به نفع اهالی بازار خواهد بود یا خیر در گفتگو با کارشناس بورس در این مصاحبه آمده است.

بیشترین تاثیر مدیریت نرخ ارز و سود بر بازار سرمایه
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو در خصوص تاثیر بهترین و بدترین سیاست گذاری‌ها در سال ۱۴۰۱ بر بازار سرمایه و اقتصاد ایران گفت: اگر متغیر‌های کلان اقتصادی به درستی سیاست گذاری شوند، بورس به صورت طبیعی می‌تواند روند افزایشی خود را در سال ۱۴۰۱ طی کند. متغیر‌های کلانی که به صورت مستقیم می‌توانند بازار سرمایه را تحت تاثیرات مثبت یا منفی قرار دهند عبارتند ازمدیریت نرخ ارز و مدیریت نرخ سود، قطعا این دو مولفه بیشترین اثر را بر بازار سرمایه و بر سایر بازار‌ها به جا می‌گذارند.
وی در این باره افزود: در حقیقت وقتی بحث تولید و اشتغال مطرح می‌شود دو سیاست مدیریت نرخ ارز و نرخ سود می‌تواند در این موضوعات که محور‌های اصلی اقتصادی ماست و یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است تاثیر گذار باشند.

نرخ ارز باید متناسب با تورم رشد کند
وی در این باره تصریح کرد: کنترل تورم، جلوگیری از جهش‌های ارزی و رشد سرمایه گذاری مبتنی بر این دوسیاست است. اگر این دو سیاست به درستی مدیریت شود، یعنی در مقطع کنونی نرخ ارز روی دلار نیمایی ۲۴ هزار تومانی مدیریت و تثبیت شود، تا اینجای کار خوب است، اما دولت باید بنا به نرخ تورمی که در هر سال خواهیم داشت نرخ ارز را رشد دهد تا به یک باره شبیه سال‌های قبل نرخ ارز فنر وار باز نشود و بازار را تحت تاثیرات منفی خود قرار ندهد.
احمد اشتیاقی در این باره بیان داشت: با توجه به اینکه در برنامه پنج ساله ششم بر این موضوع تاکید شده که نرخ ارز هر ساله به میزان مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی رشد کند تا دچار جهش‌های ارزی نشویم، اگر این موضوع رعایت شود قطعا بورس سود آوری خود را خواهد داشت و نرخ ارز نیز هر سال افزایش سود خود را ثبت می‌کند و عملا سرمایه گذاران از این بابت متضرر نمی‌شوند.

هرسال ۲۰ درصد سهام عدالت آزاد شود
احمد اشتیاقی در این باره افزود: انتظار این است که به تدریج نرخ سود هم به سمت ۱۸ درصد یعنی به سمت مصوبه شورای پول و اعتبار حرکت کند تا در این مقطع شاهد روند کاهشی نرخ سود باشیم. اگر دولت این دومورد را به درستی مدیریت کند می‌تواند بازار سرمایه، تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و سیاست‌های کلان اقتصادی را به درستی مدیریت کند.
کارشناس بازار سرمایه در خصوص سیاست گذاری دولت در موضوع سهام عدالت نیز گفت: اهالی بازار سرمایه از دولت انتظار دارند آزاد سازی سهام عدالت را ظرف پنج سال در دستور کار خود قرار دهد. به بیان دیگر، هرساله ۲۰ درصد سهام عدالت آزاد شود تا از این بابت تعادل عرضه و تقاضای بازار سرمایه به هم نخورد، لذا سیاست گذار باید به تاثیر گذاری آزاد سازی سهام عدالت به صورت یک باره و جنبه‌های منفی این موضوع روی بورس دقت و توجه ویژه‌ای داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه سیاست بانکی نرخ ارز مدیریت نرخ ارز بازار سرمایه سیاست گذاری سهام عدالت نرخ سود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۰۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد پزشکیان به مسئولان بعد از فعال شدن گشت ارشاد

«گشت ارشاد» دو کلمه‌ای است که امروز در فضای مجازی ترند بوده و بحث و نقد این بحث تنها در فضای مجازی گرم نیست بلکه در هر محفل و مکانی در این امر بسیار مورد صحبت قرار می‌گیرد.

به گزارش جماران، در خصوص مسعود پزشکیان نماینده فعلی تبریز و منتخب مجلس آینده گفت: با زور و با این روشی که پیش می‌رویم نتیجه‌ی عکس خواهد داد. اینکه حجاب باید مراعات شود، یک اصل است؛ اما اینکه چگونه باید این پیام را رساند اصل دیگر است. این خانم‌ها و زنان در اختیار خود نظام بودند؛ صداوسیما، روحانیت، مدارس، معلم‌ها، صداوسیما و رادیو در اختیار سیستم بوده است و نتوانستیم آن‌ها را درست تربیت کنیم، حالا می‌خواهیم با زور درست کنیم؟!

به نظر من امکان‌پذیر نیست. عده‌ای از خانم‌ها مشکلی با دین و مذهب ندارند، بلکه می‌خواهند به این شکل زندگی کنند. اما این کارها باعث می‌شود آن‌ها با دین و مذهب مشکل پیدا کنند و با یک عناد نسبت به آن باوری که دارند برخورد کنند.

من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببین

وی ادامه داد: اگر ما اطلاع رسانی، هدایت و توجیه کنیم، فرد می‌پذیرد راهی که می‌رود اشتباه است، اما زمانی که به زور می‌گوییم باید این کار را انجام دهی، این غیر از عناد و ایجاد عقده در دل فرد کار دیگری نمی‌کند. من به آقایان پیشنهاد می‌کنم بررسی کنند و قبل و بعد مداخله را ببیند؛ اگر وضع حجاب بهتر شده است ادامه دهند، اما اگر بدتر شد، این یعنی مردم را بدبین کرده‌اند و باید راه خود را تغییر دهند.

اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود

وی در واکنش به اینکه می‌گویند روزی قرار بود ابراهیم رییسی گشت ارشاد مدیران راه‌اندازی کند نه گشت ارشاد، تصریح کرد: از زمان گشت ارشاد مدیران گذشته است. سیستم، سیستم نظارت است و خیلی از مسائل را می‌توان با نظارت اصلاح کرد. لازم به گشتن نیست؛ در آمریکا نیز می‌دانند ما در اینجا چه می‌کنیم! لزومی نداریم گشت ایجاد شود. اگر مسیر درستی تعیین شود مملکت درست می‌شود.

افرادی که فکر می‌کنند در مسیر قرار دارند و مسلمان واقعی هستند چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟

پزشکیان در پاسخ به این سوال که این بدسلیقگی‌ها از کجا نشات می‌گیرد؟ گفت: این بدسلیقگی‌ها از تمامیت‌خواهی یک عده خاص نشات می‌گیرد. انسان‌هایی به قدرت می‌رسند که سعی می‌کنند تمام قدرت را به دست بگیرند و دیگران را حذف کنند و وقتی این کار را می‌کنند باید توجیهی برای خود و جامعه ایجاد کنند که بتوانند رقیب خود را حذف کنند و به عده‌ای ضدانقلاب و ضد ولایت، مذهب گفته می‌شود که افراد را حذف کنند تا بتوانند خود این‌کار را انجام دهند.

وی یادآور شد: بارها گفتم که افرادی که فکر می‌کنند در مسیر درست قرار دارند و مسلمان واقعی هستند، چرا حرف‌های مقام معظم رهبری را اجرا نمی‌کنند؟! اگر علم و مهارت آن را دارند اجرا کنند، مردم مشکل نخواهند داشت. دیگران بد هستند اما شما که خوب هستید سیاست را اجرا کنید و بگذارید مشکل مردم حل شود، چرا حل نمی‌کنید؟! اما نه تنها حل نمی‌کنند بلکه کاری می‌کنند که مردم تصور کنند تمام این نقص و نارسایی‌ها از طرف رهبری است و به رهبری بی‌احترامی می‌کنند.

عضو کمیسیون بهداشت تاکید کرد: سیاست‌های کلی به غیر از بحث حجاب، بحث‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی است و اگر به درستی اتفاق بیافتد، مملکت به این روز نمیافتد.

افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنن

وی در خصوص راهکار در این امر، افزود: راهکار اجرای سیاست است و افرادی که نمی‌توانند سیاست را اجرا کنند، ضد رهبر هستند نه کسانی که انتقاد می‌کنند و دانسته و ندانسته کاری را انجام می‌دهند. من به عنوان مسئول وظیفه دارم سیاست‌ها را اجرا کنم، قانون اجرا شود و بر اساس عدالت حکم کرده و مشکلات مملکت را حل شود.

امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای موضوع حجاب است

پزشکیان در واکنش به اینکه مردم تصور دارند امروز اولویت اول مجلس شورای اسلامی در بحث حجاب و عفاف است، گفت: امروز در مجلس اولویت و نگاه عده‌ای همین موضوع است، اما باید از همین عده سوال کرد؛ شما که تربیت همین افراد را به دست داشتید، چرا کاری کردید که به اینجا رسیده است؟! مگر تربیت دست ما نبود؟! مردم با چه آموزشی اینگونه شدند؟! ما به جای اینکه خود را نقد و ارزیابی کنیم و ببینیم اشکال کار کجا بوده است، با افرادی روبرو می‌شویم که محصول آموزش، مدرسه و صداوسیمای ما هستند.

مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند

نماینده مردم تبریز در پاسخ به سوال که آیا مسئولان ما باید از وجود دوقطبی بترسند، گفت: مسئولان ما از اینکه سرمایه اجتماعی را از دست بدهند، بترسند. یک یا دوقطبی مهم نیست، زیرا اگر زمانی سرمایه اجتماعی را نداشته باشیم این چند قطبی را نیز از دست خواهیم داد.

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • پیشنهاد پزشکیان به مسئولان بعد از فعال شدن گشت ارشاد