Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@07:45:40 GMT

تبریک به تئاتر مشهد که وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۱۳۶۱

تبریک به تئاتر مشهد که وجود ندارد

 

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سید جواد اشکذری نویسنده، پژوهشگر و منتقد تئاتر به مناسبت فرارسیدن روز جهانی تئاتر با نگاهی نقادانه، نگاهی کوتاه به وضعیت حال حاضر تئاتر مشهد داشته و در گفت و گو با خبرنگار فارس، به این موضوع پرداخته است.

وی می گوید: آخرین سال های قرن گذشته برای تئاتر مشهد با تلخی به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند خیلی از کمی ها و کاستی ها پشت کرونا مخفی شد و این کاستیها به اسم کرونا تمام شد، اما واقعیت این است که مقصر ردیف اول در افول تاتر مشهد، کرونا نبود و شاید بشود از کرونا به عنوان مقصر ردیف سوم و چهارم این موضوع نام برد.
اشکذری می افزاید: در حال حاضر و در روزی که به نام روز جهانی تئاتر موسوم است، نمی توان به تئاتر مشهد تبریک گفت. آن هم وقتی که بسیاری از سالن های خصوصی تئاتر در حال تعطیل شدن است و سالن های دولتی نیز بلاتکلیف مانده است و انجمن تئاتر نیز از عهده بازگشایی گره کلاف سردرگم تئاتر مشهد برنمی آید. از سوی دیگر، مشکلات معشیتی برای فعالان این حوزه نیز بسیار زیاد است و انجمنی فعالیت خاصی برای رسیدگی به این موضوع انجام نمی دهد.
وی درباره ریشه مشکلات در این حوزه اظهار می کند: به طور کلی می توان گفت که این حوزه دارای برنامه مدونی نیست و این موضوع نیز قبل از شیوع کرونا در تئاتر وجود داشته است. تئاتر مشهد متاسفانه رو به فنا است و با این شرایط به جای تبریک باید به تئاتر مشهد تسلیت بگوییم. در گذشته رتبه تئاتر مشهد در کشور دوم و بعد از تهران بود ولی در حال حاضر جزء ۱۰ شهر اول ایران هم نیستیم. اگر کرونا مشکل تئاتر بوده، چگونه است که سایر شهرها در این زمینه توانسته اند وضعیت خود را حفظ کنند و در این عرصه رشد کنند، اما ما نه تنها هیچ پیشرفتی نداشتیم که دچار پسرفت هم شده ایم. حتی اگر آنچه که در گذشته بودیم هم دوباره احیا شود و به آن دوباره برسیم باز هم مغتنم است و حتی توقعی برای بهتر شدن وجود ندارد. 
اشکذری تاکید می کند: برای بهبود وضعیت تئاتر به نظر می رسد که برخلاف تصور خیلی ها که می گویند مساله مالی است، باید به حوزه های دیگری مانند برنامه ریزی هدایت شده و مدیریت صحیح فکر کرد. تشکیل کمیته های مختلف، گفتگو و استفاده از نظرات صاحب نظران از جمله راهکارهایی است که می تواند مشکلات تاتر را تا حدودی حل کند.
وی در ادامه می گوید: لازم است مسئولان ارشاد استان و مشهد و به خصوص معاونت هنری، باب گفت و گو با اهالی تئاتر را باز کنند تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم و دوباره به مسیر رشد و تعالی گذشته برگردیم. توجه به هنرمندان تاتر و هنر تاتر از ضروریات جامعه ماست و باید دوباره شاهد اتفاق های نو در تاتر مشهد باشیم.

حق دیدن نمایشهای خوب را از مردم نگیریم

اشکذری تاکید می کند: مردم مشهد تئاتر و هنرهای نمایشی را دوست دارند و به آن علاقمند هستند. آنها لایق دیدن نمایشهای خوب و هنرنمایی هنرمندان استان خود هستند. طوری عمل کنیم که حق دیدن نمایشهای خوب را از مردم نگیریم چرا که این ظرفیتی است که بسیاری از شهرها آن را ندارند. غم برگزار نشدن خیلی از نمایش ها و منتشر نشدن بسیاری از کتاب ها و نمایشنامه ها در دل ما است و باید به جای بیانیه برای این اتفاقات غم نامه نوشت.

وی خاطرنشان می کند: هنر تاتر شامل سه ضلع مردم، هنرمندان و مسئولان است که حوزه مسئولان باید با برنامه و مدیریت وارد عرصه شوند. ظرفیت هنرمندان و مردم به خوبی شکل گرفته است، اما متاسفانه در این ضلع سوم که مدیران و مسئولان هستند مشکلاتی وجود دارد. درگذشته اتاق فرهنگ با حضور مسئولان به و حتی استاندار برگزار می شد و حرف های ما را می شنیدند. ولی الان این جلسات دیگر برگزار نمی شود. اداره ارشاد جلساتی را برگزار کرده است ولی این جلسات باید منظم، مدیریت شده و کارآمد باید برگزار شود.

 

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۹

منبع: فارس

کلیدواژه: تئاتر مشهد افول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند

ایسنا/قم اختتامیه چهارمین همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم شامگاه پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با معرفی و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.

آغازگر مراسم اختتامیه احمد سلیمانی مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری قم بود، وی همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم را بزرگترین همایش در سطح مراکز استانی خواند و گفت: دفتر تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در قم با تاخیر دو ساله افتتاح شد، این تاخیر به خاطر کار ریشه‌ای بود که در ابتدای راه‌اندازی به دنبال آن بودیم و حالا در این سال‌های نتیجه‌اش را می‌بینیم.

سلیمانی همچنین یکی از دلایل رشد تئاتر در مساجد در قم را همکاری و همراهی خوب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با حوزه هنری قم دانست.

در ادامه این مراسم گواهی حضور اعضای گروه‌های حاضر در همایش به سرپرستان و مربیان آنها اهدا شد. 

هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است

سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم در این مراسم با ابراز خوشحالی از حضور در جمع پرشور بچه‌های مسجد گفت: گروه‌های نمایشی با تلاش توانستند ثابت کنند هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است. هنرمندان در انتقال پیام مجهز به ابزار روز و فراگیر هستند اما باید توجه کرد با این ابزار دچار روزمرگی نشویم. 

وی با تشکر از دست‌اندر کاران برگزاری همایش تئاتر بچه‌های مسجد گفت: خوشبختانه در استان قم شاهد رشد چشمگیر بچه‌های مسجد هستیم. باید تلاش کنیم که این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم. 

در ادامه از حجت الاسلام والمسلمین موسوی معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم به خاطر تلاش‌هایش در راستای برگزاری جشنواره تئاتر مسجد تجلیل شد.

موسوی نیز ضمن تشکر از حوزه هنری و دفتر مردمی تئاتر بچه‌های مسجد که با وجود مشکلات کار را پیش برده‌اند، تصریح کرد: جشنواره‌ای موفق است که جذب و ساماندهی، آموزش و رشد نیرو از جمله اهدافش باشد که ما این اتفاق را در این جشنواره می‌بینیم.

وی ادامه داد: تیمی که من دیدم کار خودشان را با حمایت یا بدون حمایت پیش برده‌اند و این موفقیت در سایه تلاش‌های حوزه هنری، ظرفیت بچه‌های مسجدی و در بستر مسجد اتفاق افتاده است.

معرفی برگزیدگان

در ادامه در دو بخش آقایان و بانوان در رشته‌های کارگردانی، بازیگری،‌نمایشنامه‌نویسی، موسیقی، پوستر، ‌طراحی صحنه، گریم و طراحی لباس و اکسسوار معرفی و از آن ها تجلیل شد.

همچنین دو نمایش «سرزمین زیتون» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و  «خیر و شر» از مسجد حضرت امیر المومنین(ع) به عنوان برگزیده بخش آقایان به دبیرخانه جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد.

در بخش بانوان نیز دو نمایش «امانت خورشید» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و «پروانه سفید» به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

در چهارمین همایش تئاتر مردمی بچه‌های مسجد استان قم که از ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شد ۳۶ گروه متقاضی در دو بخش آقایان و بانوان به رقابت پرداختند.

به گزارش ایسنا، این همایش توسط دبیرخانه تئاتر بچه‌های مسجد استان قم و با حمایت حوزه هنری قم و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم و با هدف بالا بردن توان فرهنگی و هنری مساجد به ویژه در حوزه تئاتر برگزار شد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • عکس| جدیدترین عکس سجاد افشاریان در پشت صحنه تئاتر
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!