Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@11:25:41 GMT

شبح مرگ بر سر پناهجویان در مرز‌های اروپا

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۱۸۴۸

شبح مرگ بر سر پناهجویان در مرز‌های اروپا

طی سال‌های اخیر مهاجران و پناهجویان در مرزهای اروپا حوادث مرگباری را تجربه کرده اند.

خبرگزاری میزان - هر بار که تعداد مهاجران و پناهندگان در مرز‌های اتحادیه اروپا افزایش می‌یابد، بحث‌ها در بروکسل بر سر این موضوع داغ می‌شود و بعد از گذشت مدتی بحران مهاجرت به فراموشی سپرده می‌شود.

به گزارش «الجزیره»، با وجود سیستم مشترک پناهندگی اروپا، سران اتحادیه اروپا بر سر چگونگی اجرای آن به شیوه‌ای یکپارچه با هم اختلاف دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

در حدود یک سال اخیر، بحران مهاجرت در امتداد مرز اتحادیه اروپا و بلاروس، جایی که هزاران نفر در سرما گرفتار شده و چندین نفر نیز جان خود را از دست داده اند و از ورود به اتحادیه اروپا محروم شده‌اند، موج می‌زند.

«سوفی اینت ولد»، نماینده هلندی پارلمان اروپا، می‌گوید «ما همچنان به انتقال از یک بحران پناهجویان به بحران دیگر ادامه می‌دهیم و کشور‌های دیگر را مسئول مشکلات خود می‌دانیم و واقعیت را محکوم می‌کنیم؛ به جای این کار کشور‌های اتحادیه اروپا باید اجرای سیاست مشترک پناهندگی را به شیوه‌ای یکپارچه آغاز کنند.»

 

 

کارشناسان حقوق بشر و مهاجرت مقایسه‌هایی را بین وضعیت فعلی و بحران پناهندگان اروپا در سال ۲۰۱۵ انجام دادند.

در سال ۲۰۱۵، این نخستین باری بود که سیاست پناهجویی و مهاجران در سطح ملی در لهستان مورد بحث قرار گرفت.

«مارتا گورچینسکا»، وکیل حقوق بشر مستقر در ورشو، در این باره می‌گوید «گروه‌های دست راستی با معرفی مهاجران به عنوان تروریست‌هایی که لهستان و اتحادیه اروپا را بی‌ثبات می‌کنند، احساسات ضد مهاجر را تقویت کردند اما افرادی که از پناهندگان می‌ترسند اغلب چیزی در مورد آن‌ها نمی‌دانند.»

 

 

اما در این میان با بالا گرفتن تنش‌های سیاسی، پناهندگان و مهاجران همچنان بار سنگین تبعات این اختلاف را متحمل می‌شوند.

تعداد خیره کننده‌ای از افراد در مرز‌های اروپا جان خود را از دست می‌دهند. تقریبا همه آن‌ها رنگین پوست و سیاه پوست هستند.

بسیاری از افراد در دریا غرق و یا ناپدید می‌شوند. برخی دیگر در کامیون‌ها خفه می‌شوند، خودرو‌ها آن‌ها را زیر پا می‌گیرند یا بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست می‌دهند.

برای بسیاری، علت مرگ و هویت آن‌ها ناشناخته است و در صورت بازیابی اجسادشان در گور‌های بی نام و نشان به خاک سپرده می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید: طرح کشورهای غربی برای ردیابی مهاجران موج خشونت‎ها علیه مهاجران در مرزهای اروپا

پروژه مهاجران ناپدید شده سازمان بین المللی مهاجرت برآورد می‌کند که از سال ۲۰۱۴ حدود ۲۳ هزار مهاجر و پناهجو در منطقه مدیترانه جان خود را از دست داده اند؛ از این تعداد حدود ۸۵۰ نفر کودکان بوده اند.

در سال ۲۰۲۱ حدود هزار و ۵۰۰ نفر در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده یا ناپدید شدند و حدود ۸۰۰ نفر در اقیانوس اطلس جان باختند.

«پیمان جهانی مهاجرت»، یک بیانیه غیرالزام آور اصولی است که توسط اکثر کشور‌های جهان در سال ۲۰۱۸ به تصویب رسید.

این پیمان دولت‌ها را متعهد می‌کند تا با اطمینان از جست وجو و نجات و همچنین با بازنگری در سیاست‌ها و قوانینی که احتمالا به ناپدید شدن و یا جان باختن مهاجران منجر می‌شوند، به حفظ جان و جلوگیری از مرگ و میر افراد کمک کنند.

امروزه کشور‌های اروپایی و نهاد‌های اتحادیه اروپا سیاست‌هایی را دنبال یا پیشنهاد می‌کنند که جان انسان‌ها را به خطر می‌اندازد.

 

 

نه تنها نهاد‌ها و دولت‌های اتحادیه اروپا مسئولیت خود را برای عملیات جست وجو و نجات در دریای مدیترانه کنار گذاشته اند، بلکه سیاست‌های آن‌ها خطر آسیب، از جمله مرگ و میر در دریا را افزایش می‌دهد.

«فرانتکس» (آژانس مرزی اتحادیه اروپا)، در دامن زدن به این بحران نقش بسزایی را ایفا می‌کند و قوانین اجرایی آن آسیب‌های بسیاری را طی سال‌های اخیر به مهاجران در رمز‌های اروپا وارد کرده است.

کشور‌های اروپایی روند اخراج مهاجران را دنبال می‌کنند که در بسیاری از موارد این اقدام به مرگ مهاجران منجر می‌شود؛ در اوایل سال ۲۰۲۲ ترکیه گزارش داد که گارد مرزی این کشور جسد ۱۹ مهاجر را پیدا کرده که بر اثر سرما جان باخته اند.

این ۱۹ نفر از جمله ۲۲ مهاجری بودند که گارد مرزی یونان آن‌ها را به اجبار اخراج کرده بود.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اروپا حقوق بشر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اروپا اروپا حقوق بشر اتحادیه اروپا جان خود را از دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۱۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا

پادشاه انگلیس هم با تایید قانون بحث برانگیز ضد مهاجرتی رواندا زمینه برای اخراج پناهجویان به این کشور آفریقایی بدون توجه به مبدا آن ها را فراهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی دی پرسه، پادشاه چارلز سوم با قانون بحث‌برانگیز ضد مهاجرتی رواندا موافقت کرده است که به مهاجران اجازه می‌دهد بدون توجه به منشأ واقعی آنها به رواندا اخراج شوند. انگلیس برای این کار مبلغی میلیونی به این کشور نسبتا کوچک آفریقا می پردازد.

به این ترتیب یک قانون بحث برانگیز در بریتانیا به اجرا درآمد که با آن دولت محافظه کار انگلیس می خواهد اخراج مهاجران به رواندا را تسهیل کند. پارلمان انگلیس این قانون را با وجود انتقادهای فراوان تصویب کرده بود و حالا توسط شاه چارلز سوم تأیید شده و موافقت خاندان سلطنتی انگلیس را هم دریافت کرده است.

به این ترتیب دولت ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور می شوند این فرصت را بدهد که برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند. در عوض، آنها باید بتوانند به رواندا اخراج شوند و در آنجا درخواست پناهندگی دهند و صرف نظر از منشاء واقعی آنها هیچ برنامه ای برای بازگشت آن ها به انگلیس وجود ندارد.

هدف از این مقررات جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است. این سازمان گفت که دولت به این ترتیب خطر گرفتار شدن ده ها هزار نفر در این سیستم را ایجاد می کند.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

انگلیس این لایحه را دو سال پیش اعلام کرد. این پروژه به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی از طرف دولت محافظه کار انگلیس توصیف شده است.

هر پناهجوی اخراج شده به رواندا حدود 1.8 میلیون پوند (2.09 میلیون یورو) برای پادشاهی انگلیس هزینه دارد. علاوه بر این، لندن تاکنون 290 میلیون پوند (33.7 میلیون یورو) را بدون ارسال حتی یک هواپیما به این کشور آفریقای شرقی واریز کرده است.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا، بارها قول داده است که قایق‌های مهاجران را متوقف کند. تنها در ماه فوریه بود که بریتانیا و آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس توافقنامه ای را برای بهبود همکاری در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی امضا کردند. این همکاری شامل تبادل اطلاعات برای از بین بردن باندهای قاچاقچی و استفاده مشترک از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر مرزها است.

وعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراینپارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی