Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «سحر تاجبخش» درباره آثار تغییر اقلیم بر کشورمان خاطر نشان کرد: پدیده تغییر اقلیم قابل انکار نیست، در اثر آن گرمایش جهانی رخ داده و اتمسفر زمین گرم‌تر از قبل شده که همین موضوع موجب از بین رفتن تعادل میان جو، اقیانوس و زمین شده است.

وی افزود: در اثر پدیده گرمایش زمین، سیستم‌های جوی مشابه هم عمل نمی‌کنند و به همین دلیل گاهی شاهد خشکسالی‌ های بی‌سابقه و شدید در کشور هستیم و گاهی بارش‌ های سیلابی متعدد در کشور رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان هواشناسی درباره وضعیت کمبود آب و خشکسالی‌ های ناشی از تغییر اقلیم در ایران اظهار کرد: وضعیت کشور از لحاظ کمبود آب قابل قبول نیست اما مدیریت آب‌های موجود می‌تواند عامل موثرتری از تغییر اقلیم باشد.

تاجبخش گفت: مساله تغیر اقلیم باعث شده تعداد پدیده‌های حدی در کشور ما افزایش یابد و پدیده حدی ممکن است به بارش قابل ملاحظه‌ای منجر شود اما معمولاً خسارات ناشی از آن بیش از منفعت اینگونه بارش‌هاست.

رئیس سازمان هواشناسی خاطر نشان کرد: میزان بارش‌ها در کشور ۱۰ الی ۱۵ درصد کمتر از حد نرمال است و شاید این عدد از لحاظ کمی چندان بزرگ نباشد اما از لحاظ کیفی این بارش‌ها چندان نافع نبوده، بلکه بیشتر به صورت سیلابی با تلفات و خسارات زیاد بوده است.

تاجبخش درباره میزان دقت و صحت پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی اظهار کرد: به ضرس قاطع مخاطرات آب و هوایی طی ۲ الی ۳ سال اخیر برای مردم به درستی پیش‌بینی شده است، البته اشتباهات را انکار نمی‌کنیم اما به معنای غلط بودن پیش‌بینی‌ها نیست.

وی افزود: در سیلاب‌های بزرگ استان لرستان و گلستان که در سال ۹۸ رخ داد، اگر پیش‌بینی‌ها و هشدارهای قبلی سازمان هواشناسی نبود، بالای هزار نفر کشته بر جای می‌ماند. همچنین آمارها نشان می‌دهد در حوادث و رخدادهای ناشی از وقوع سیلاب یا پدیده‌های مخاطره‌آمیز مثل تگرگ یا بهمن، هشدارها و پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی به درستی صادر شده است.

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به دخالت دو عامل دیگر بجز پیش‌بینی‌های جوی در کاهش تلفات ناشی از مخاطرات طبیعی، گفت: رفتار مردم و زیرساخت‌های کشور در کاهش یاافزایش تلفات دخالت دارد.

تاجبخش ادامه داد: برای مثال هنگام وقوع بهمن، هم سازمان هواشناسی هشدار می‌دهد و هم پلیس راه را مسدود می‌کند ولی بازهم عده‌ای به کوهپیمایی اقدام می‌کنند، بنابراین فرهنگسازی برای اعتماد به پیش‌بینی‌های هواشناسی و رعایت توصیه‌های این سازمان نیز ضرورت دارد.

وی مساله دوم را زیر ساخت‌های کشور دانست و گفت: توجه به موضوع تغییر کاربری اراضی نیز در این زمینه اهمیت زیادی دارد، برای مثال یکی از دلایل سیل شیراز این بود که در جایی که قرار بود مسیل رودخانه باشد، ساختمان و خانه ساخته شد و وقتی مسیر آب بسته می‌شود، با مقدار بارش نه چندان زیاد هم سیلاب سهمگین رخ می‌دهد.

رئیس سازمان هواشناسی تاکید کرد: بعد از وقوع هر سانحه دستگاه‌های نظارتی، اطلاعات را از سازمان هواشناسی دریافت می‌کنند و پیش‌بینی‌های این سازمان نیز تا کنون سطح رضاینمدی مطلوبی از مردم کسب کرده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خشکسالی تغییر اقلیم کمبود آب گرمایش جهانی سیلاب رئیس سازمان هواشناسی پیش بینی تغییر اقلیم پیش بینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۴۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم

مدیرکل هواشناسی استان یزد گفت: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت مشابه سال گذشته شرایط خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.

وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارش‌ترین فصل‌های پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.

برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارش‌ها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.

وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارش‌ها بودیم و میانگین بارش‌ها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.

برهانی بیان کرد: هرچند بارش‌های فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارش‌ها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.

وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیده‌های استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانه‌ای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمی‌تواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیش‌بینی‌ها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیش‌بینی می‌کند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.

برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه می‌شود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارش‌های فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیش‌بینی آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانه‌های بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت می‌کنند و با ارسال اطلاعات و داده‌ها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم می‌کاهند.

کد خبر 749434

دیگر خبرها

  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • هشدار هواشناسی درباره بارش رگباری باران/ نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • صدور هشدار سطح نارنجی شماره دو در اردبیل
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • صدور هشدار جدی به رنگ نارنجی برای ۵ استان کشور
  • هشدار هواشناسی به این ۵ استان جدی است
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان/ تهران آخر هفته بارانی می‌شود
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟