Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مسوولان خراسان رضوی می گویند که کمبودی در تامین کالاهای اساسی ویژه ماه رمضان وجود ندارد اما دغدغه اصلی آنان کنترل قیمتها و تلاش برای عرضه کالا به قیمت مناسب به مردم است.

آنچه تنظیم بازار ماه رمضان را برای مسوولان حایز اهمیت می‌کند، تامین کالاهای اساسی مانند شکر، برنج، گوشت، حبوبات، روغن، قند و گندم است که هر یک از دستگاه های اجرایی با اتخاذ تدابیر ویژه تلاش کرده اند کمبودی در زمینه این اقلام برای ماه رمضان به وجود نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشستهای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در روزهای انتهای سال گذشته معطوف به تامین و تنظیم قیمت کالاهای اساسی هم برای نوروز و هم برای ماه رمضان بود و تمرکز نظارت بازرسان نیز بر دو موضوع مزبور قرار داشته است، لذا برنامه ریزی آنان برای این ایام ویژه تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت.

شکر صنف تامین شد/ تداوم فعالیت مراکز هفت گانه عرضه کالاهای اساسی

تا پیش از نوروز صنف قنادان مشهد در تامین شکر با مشکلاتی مواجه بودند زیرا سهمیه شکر طرح تنظیم بازار برای صنوف به موقع تامین نشده و این موضوع قیمت شکر را تا حدی افزایش داده بود.

از سوی دیگر در روزهای ابتدایی نوروز دغدغه هایی در خصوص تامین روغن مورد نیاز صنوف وجود داشت که مسوولان دلیل آن را تعطیلات نوروزی کارخانه های روغن کشی عنوان کردند.

در روزهای ابتدایی نوروز تامین و توزیع گوشت مرغ و تخم مرغ نیز در بازار مشهد کم شد و این موضوع باعث افزایش قیمت آن گردید تا اینکه مسوولان نظارتی وارد میدان شدند و از چند روز قبل وضعیت توزیع و قیمت این اقلام پروئینی در بازار به حالت عادی بازگشته است.

اختصاص ۶ هزا تنی شکر طرح تنظیم بازار به اصناف

رییس اتاق اصناف مشهد در این باره به خبرنگار ما گفت: یک سهمیه ۶ هزار تنی از شکر طرح تنظیم بازار به بخش صنف اختصاص یافت که از این محل شکر مورد نیاز صنف قنادان تامین شده و در حال جذب است.

محمود بنانژاد افزود: قیمت شکر در روزهای انتهای سال گذشته افزایش یافت اما با تخصیص سهمیه شکر، قیمت آن کنترل شده و هم اینک شکر برای مصرف خانوار در همه فروشگاه های مشهد و در مراکز عرضه مستقیم کالا وجود دارد و بعضا با قیمتی کمتر از هر کیلوگرم ۱۴۰ هزار ریال به فروش می رسد.

وی اضافه کرد: در روزهای ابتدایی نوروز کارخانجات روغن کشی تعطیل بودند که امید است با فعالیت مجدد آنها در روزهای کنونی کمبود روغن در بازار برطرف شود.

رییس اتاق اصناف مشهد، وضعیت برنج در بازار مشهد را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سه نوع برنج تایلندی، هندی و پاکستانی در بازار این شهر به قیمت مناسب عرضه می شود و مشکلی در تامین و کنترل قیمت این کالای اساسی وجود ندارد.

بنانژاد ادامه داد: در ابتدای نوروز با توجه به تعطیلی کشتارگاه ها وضعیت تامین گوشت مرغ و به تبع آن تخم مرغ تغییر پیدا کرد اما با توزیع گوشت گرم مرغ و تخم مرغ به قیمت مصوب، وضعیت بازار این اقلام پروتئینی نیز مناسب شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد که امیدواریم با تداوم این وضعیت قیمت آنها در بازار رو به کاهش بگذارد.

وی در مورد افزایش سهمیه آرد نانوایی ها برای ماه رمضان گفت: سهمیه آرد نانوایی ها نسبت به سرانه از سال گذشته افزایش یافته و تاکنون کاهشی در این زمینه ایجاد نشده است لذا در رمضان امسال مشکلی در تامین آرد نخواهند داشت اما به محض بروز کوچکترین مشکلی در تامین آرد آنها، کارگروه گندم، آرد و نان استان، آرد لازم را در اختیار این صنف خواهد گذاشت.

به گزارش ایرنا، به منظور عرضه کالاهای مورد نیاز مردم در نوروز با قیمت مناسب، از یک هفته قبل از نوروز هفت نمایشگاه عرضه مستقیم کالای نوروزی در هفت نقطه از شهر مشهد با همکاری شهرداری و اصناف برپا شد.

رییس اتاق اصناف مشهد در گفتگو با خبرنگار ما از تداوم فعالیت این مراکز هفتگانه تا پایان ماه رمضان خبر داد و گفت: عرضه برخی از اقلام کالایی در غرفه های این نمایشگاه با هدف تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در رمضان متوقف شده و کالاهای مورد نیاز رمضان به ویژه حبوبات و اقلام پروتئینی در آنها عرضه خواهد شد.

تداوم نظارتها بر بازار تا پایان رمضان

مسوولان نظارتی خراسان رضوی حدود یک ماه قبل از رسیدن نوروز نیروهای بازرسی و نظارتی خود را در قالب تیم های بازرسی سازماندهی کرده بودند و در طول شبانه روز بر وضعیت بازار نظارت داشتند.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در این باره به خبرنگار ما گفت: طرح ویژه نظارت نوروزی با طرح نظارتی "ضیافت" در ماه مبارک رمضان هم اجرا خواهد شد و نظارت بر قیمتها و تامین کالا با همان شدت نوروز تداوم خواهد یافت.

امیر دلداری افزود: ۴۰ تیم بازرسی اصناف برنامه های نظارتی خود را در نوروز با همکاری سایر دستگاه های نظارتی مانند تعزیرات و مرکز بهداشت اجرا کردند و روزانه ۲۵ تا ۳۰ مورد بازرسی از عرضه کالا و خدمات در بازار انجام گرفت.

وی بیان کرد: از ۲۸ اسفند سال گذشته تا هشتم فروردین جاری سه هزار و ۱۰۰ مورد بازرسی توسط گروه بازرسان اصناف مشهد انجام گرفته، ۲۹۴ فرم تخلف به ارزش چهار میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال تنظیم و به تعزیرات ارسال شده است، همچنین هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی از صنوف به منظور کنترل رعایت موارد بهداشتی مربوط به کرونا انجام گرفته که منجر به تنظیم ۱۱۱ فرم تخلف به ارزش ۵۵۵ میلیون ریال شده است.

وی اظهار داشت: در این مدت ۱۰ واحد صنفی به دلیل تخلفات خود در مشهد پلمب شدند که از این تعداد ۶ واحد نانوایی، چهار واحد عرضه کننده گوشت قرمز و مرغ و تخم مرغ بود، ۹ صاحب واحد صنفی نیز به دلیل تخلفات محکوم به نصب پرده تخلف بر سردر مغازه خود شدند که از این تعداد پنج واحد عرضه کننده مواد غذایی و چهار واحد عرضه کننده گوشت مرغ و تخم مرغ بودند.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: برای کالاهای پرمصرف ماه رمضان تاکنون نسبت به قیمت گذاری زولبیا و بامیه برای صنف قنادان اقدام شده است که با توجه به تامین مناسب شکر مصرفی آنها، انتظار می رود این اقلام را با قیمت مناسبی در رمضان عرضه کنند.

دلداری افزود: افزون بر هفت نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در مشهد، هزار و ۲۰۰ واحد صنفی منتخب از کاسبان امین در شهر مسوولیت عرضه کالاهای اساسی به قیمت مناسب را در ماه رمضان برعهده گرفته اند.

وی اظهار داشت: بازرسان اصناف در ایام رمضان از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر به صورت مستقیم بر بازار نظارت خواهند داشت و پس از این ساعات، بسته به ساعت تعیین شده برای اصنافی مانند رستوران داران و فروشگاه های دیگر، بازرسان به صورت نوبتی حضور یافته و گشت های مشترک خود را با سایر مسوولان نظارتی اجرا می کنند.

مرحله جدیدی از اجرای طرح شفاف سازی قیمتها در رمضان

اجرای طرح "شفاف سازی قیمتها و درج قیمت بر روی کالا از مبدا تولید" توسط دولت از زمستان سال گذشته آغاز شد و قرار است از نیمه رمضان وارد مرحله جدیدی شود به طوری که علاوه بر قیمت تولید، قیمت برای مصرف کننده نیز روی کالاها درج شود.

مسوول اجرای طرح شفاف سازی قیمتها در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح گامی در مسیر شفاف سازی قیمت کالا در فاصله بین تولید تا مصرف است که براساس مصوبات هیات عالی نظارت، قیمت گذاری برای بخش تولید در نظر گرفته شده بود تا این ابهام را برای مردم نسبت به قیمت قانونی کالا از بین ببرد.

علی باخرد افزود: اجرای این طرح در خراسان رضوی از دو ماه قبل آغاز شده و تاکنون چهار مرحله از آن اجرایی شده است و واحدهای تولید کننده کالا به تناسب ضرورت مصرف مردم، ملزم به درج قیمت بر روی تولیدات خود شدند تا قیمت تمام شده تولید، سود عرضه کننده و مالیات بر ارزش افزوده که قیمت نهایی آن کالا را تعیین می کنند برای مصرف کننده مشخص شود.

وی اظهار داشت: هدف اصلی از اجرای این طرح، کم کردن فاصله بین تولید تا مصرف یا به عبارتی اضافه کردن درصد قانونی هزینه های پخش تا خرده فروشی است، تاکنون ۶۵۰ واحد تولیدی خراسان رضوی ملزم به درج قیمت از مبدا تولید کالا شده اند که تا پایان این مرحله و ابتدای تیرماه ۱۰ هزار قلم کالا در خراسان رضوی مشمول درج قیمت از مبدا تولید خواهند شد.

وی بیان کرد: طرح مزبور از ابتدای اردیبهشت ماه که مصادف با نیمه رمضان است، به مرور وارد مرحله درج قیمت کالا برای مصرف کننده نیز خواهد شد و قیمت تولید کالا و قیمت برای مصرف کننده کالا به صورت همزمان بر روی آن درج خواهد شد.

مسوول اجرای طرح شفاف سازی قیمتها در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: الزامات قانونی از جمله قانون تعزیرات حکومتی و قانون حمایت از مصرف کنندگان و قانون نظام صنفی برای خرده فروشان، آنان را ملزم به درج قیمت بر روی کالا کرده است، شیوه نامه های لازم به تشکل های مربوطه صنفی و تولیدی نیز ابلاغ شده و اگر واحدی از این قوانین سرپیچی کند، به تعزیرات معرفی خواهد شد.

باخرد افزود: اجرای این طرح مشکلات و سختی هایی به همراه دارد اما واحدهای تولیدی و عرضه کننده کالا ملزم به رعایت مواردی هستند که امیدواریم با رعایت آنها و درج قیمت تولید و مصرف بر روی کالاها، نرخ آنها در بازار رو به کاهش بگذارد.

وضعیت مساعد موجودی کالاهای اساسی

براساس آنچه مسوولان می گویند نگرانی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز خراسان رضوی وجود ندارد و با پیش بینی های انجام گرفته، تلاش می شود این کالاها با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در راستای برنامه ریزی انجام شده برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، اقداماتی به منظور تنظیم بازار در استان در دست انجام است.

مرتضی اشرفی اظهار داشت: برگزاری مستمر نشستهای کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی و کمیته های ذیل آن با محوریت تامین و توزیع اقلام اساسی، تشکیل کمیته ویژه تامین و نظارت بر کالا با مسوولیت فرمانداری هر شهرستان از جمله این اقدامات است.

وی بیان کرد: با توجه به استقبال مناسب مردم از نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا (مراکز هفتگانه مشهد) مقرر است این مراکز تا پایان ماه مبارک رمضان با رویکرد تامین و توزیع اقلام مورد نیاز ماه رمضان فعالیت خود را ادامه دهند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: همچنین با هدف تامین نیاز زائران ۱۰ مرکز عرضه کالای ایجاد شده توسط شهرداری مشهد در اطراف حرم مطهر رضوی تا اطلاع ثانوی عرضه اقلام مورد نیاز مردم را ادامه خواهند داد.

اشرفی، وضعیت تامین کالاهای اساسی مورد نیاز رمضان در خراسان رضوی را مطلوب خواند و گفت: با توجه به اختصاص سهمیه مناسب کالایی به استان شامل هزار تن برنج و سه هزار تن شکر خانوار، نیاز نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و خیریه ها نیز از این اقلام تامین می شود.

وی اظهار داشت: تامین شکر مورد نیاز صنوفی مانند قنادان، نبات و آب نبات ریزان به میزان ۶ هزار تن از محل سهمیه ویژه خراسان رضوی انجام گرفته است.

وی ادامه داد: برای تامین شکر مورد نیاز واحدهای صنعتی نیز علاوه بر هشت هزار تن سهمیه شکر اسفندماه، ۹ هزار تن شکر از محل سهمیه فروردین ماه خراسان رضوی لحاظ شد.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: تدابیر لازم برای تامین گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ مورد نیاز مردم برای رمضان اتخاذ شده است و از این منظر مشکلی به وجود نخواهد آمد.

به گزارش ایرنا، در ایام نوروز ۱۴۰۱ تامین اقلام در بازار خراسان رضوی به گونه‌ای انجام شده که مردم به راحتی و در آرامش اقدام به خرید کالاهای مورد نیاز خود کردند.

این روند در دولت سیزدهم به گونه‌ای است که کالاهای اساسی نه فقط برای ایام عید که برای ماه مبارک رمضان نیز تامین شده است و مردم می‌توانند بدون نگرانی و دغدغه اعمال دینی خود را به جای آورند.

برچسب‌ها شهرداری مشهد زولبیا و بامیه نظام صنفی مشهد ماه رمضان دولت قیمت کالا ستاد تنظیم بازار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری مشهد زولبیا و بامیه نظام صنفی شهرداری مشهد زولبیا و بامیه نظام صنفی مشهد ماه رمضان دولت قیمت کالا ستاد تنظیم بازار تامین کالاهای اساسی بازار خراسان رضوی عرضه مستقیم کالا ماه مبارک رمضان برای مصرف کننده شفاف سازی قیمت مورد نیاز مردم مرغ و تخم مرغ تنظیم بازار تامین کالا وجود ندارد عرضه کننده اصناف مشهد قیمت مناسب گوشت مرغ اجرای طرح عرضه کالا ماه رمضان قیمت کالا سال گذشته خواهد شد درج قیمت برای ماه تا پایان روی کالا هزار تن بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۷۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: کارشناسان شبکه دامپزشکی به صورت مستمر، از کارخانجات شیر، مراکز جمع آوری شیر و گاوداری‌ها بازرسی و نظارت داشته و نمونه‌های اخذ شده از این مراکز برای انجام آزمایشات لازم به آزمایشگاه مرجع استان ارجاع داده می‌شود.


محمود زین الدینی گفت: فسادپذیری سریع شیر رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل زنجیره تولید تا عرضه شیر ضروری و قابل اهمیت است.


وی افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور تضمین امنیت غذایی مردم جامعه است که پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک انسان و دام در زمره این وظایف است.
وی تصریح کرد: مصرف شیر غیر پاستوریزه زنگ خطری برای سلامت عمومی جامعه است و احتمال انتقال بیماری تب مالت را بالا می‌برد.


زین الدینی افزود: بیماری تب مالت به دلیل بروز سقط در دام سبب کاهش جمعیت دامی و بروز خسارات اقتصادی فراوانی به دامداران و جامعه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت استفاده از شیر خام می‌باشد گفت: بهتر است شیر بصورت بسته بندی شده و پاستوریزه مصرف شود و در غیر اینصورت شیر خام را بایستی حداقل به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده شود.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به نقش دامپزشکی در تامین سلامت شیر بیان کرد: دامپزشکی به عنوان یکی از متولیان بهداشت و سلامت جامعه در راستای تامین بهداشت شیر اقداماتی از جمله کنترل گاوداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی از نظر بیماری‌های عفونی دام و مشترک بین انسان و دام، برگزاری کلاس‌های آموزشی، ترویجی برای آشنایی روستاییان و دامداران و کنترل گاوداری‌های سنتی را از طریق واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز انجام می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • گره اندر گره
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟