Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ارتباطات ثابت را می توان نسخه شفابخش حل مشکل کندی سرعت اینترنت در ایران دانست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»یکی از چالش های اساسی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران، کندی اینترنت در ایران است.این چالش در حالی است افزایش پهن باند و بهبود سرعت اینترنت از مواردی است که در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی مورد تاکید واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهمترین اهدافی که در این راستا در سند مذکور مورد تاکید قرار گرفته است دسترسی 80 درصدی خانوارها به پهن‌باند ثابت با سرعت دسترسی 25 مگابیت بر ثانیه و پوشش 100 درصد کشور برای دسترسی به پهن‌باند سیار با سرعت متوسط 10 مگابیت بر ثانیه است که تحقق این مساله می تواند نقش موثری در افزایش سرعت اینترنت کشور داشته باشد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|افزایش سرعت اینترنت با انتقال شبکه توزیع محتوا (CDN) به داخل کشور«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|شبکه ملی اطلاعات؛ چشم انداز، اهداف و ماموریت ها«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| تحقق اینترنت پرسرعت با تکمیل شبکه ملی اطلاعات«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|بازی های رایانه ای؛ ابزاری کارآمد در دیپلماسی رسانه ای آمریکا«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور با تکمیل شبکه ملی اطلاعات

مقایسه سرعت اینترنت در ایران و دنیا

به طور کلی اینترنت ایران بر اساس شاخص‌های جهانی، 2 وضعیت متفاوت دارد. جمهوری اسلامی ایران در توسعه ارتباطات سیار، رتبه 70 تا 80 را طی سال های اخیر در میان 140 کشور و در حوزه توسعه اینترنت ثابت دارای رتبه 144 در بین 179 کشور دنیا است. بر اساس آخرین داده‌ها در پایان اسفند ماه امسال حدود 91 میلیون کاربر پهن‌باند سیار و حدود 12 میلیون مشترک پهن‌باند ثابت در کشور وجود دارد. با توجه به اینکه 90 درصد از خدمات بخش ثابت را اشتراک‌های خانگی تشکیل می‌دهند و فرض بر آن است که هر خانواده از یک مودم استفاده می‌کند، میانگین دسترسی خانوارهای ایرانی به پهن‌باند ثابت را حدود 40 درصد فرض می‌کنند.

طبق بررسی ها سرعت اینترنت ثابت هم اکنون به 10.39 مگابیت (متوسط سرعت اینترنت ثابت در دنیا 59.84 مگابیت بر ثانیه) بر ثانیه و سرعت اینترنت سیار 23.1مگابیت بر ثانیه(متوسط سرعت اینترنت سیار 29.62مگابیت بر ثانیه است) رسیده است که این مساله حاکی از توسعه نامتوازن ارتباطات ثابت و سیار در کشور است که به گفته وزیر ارتباطات گلوگاه تمام مشکلات در شبکه اینترنت ثابت و کندی سرعت اینترنت به همین مساله بر می گردد.

توسعه اینترنت ثابت؛ نسخه شفابخش حل مشکل اینترنت

یکی از راهکارهای اساسی افزایش سرعت اینترنت در ایران، توسعه اینترنت ثابت است؛ در این باره عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح می کند: در کشورهای پیشرفته مصرف اینترنت کاربران در محل کار و خانه از ارتباطات ثابت است و بخش اندکی از دسترسی آن‌ها به اینترنت از طریق تلفن همراه انجام می‌شود. هیچ کجای دنیا نیز کل نیاز مردم به شبکه، وابسته به اینترنت همراه نیست. نسخه شفابخش حل مشکل اینترنت کشور ما توسعه ارتباطات ثابت است که برای آن برنامه‌های بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت درنظر گرفته‌ایم.

همچنین زارع پور با اشاره به عدم سرمایه گذاری مناسب در سال های اخیر در توسعه اینترنت ثابت می گوید: شبکه ارتباطات ثابت در سال های اخیر وضعیت خوبی نداشته و توسعه پیدا نکرده و ظرفیت آن اشباع شده است. شبکه انتقال مخابرات در برخی استان‌ها فرسوده شده و سال هاست در این حوزه سرمایه‌گذاری نشده است. اکنون بیش از 60 درصد ارتباطات کل کشور (سیار و ثابت) وابسته به شبکه شرکت مخابرات است.

به گفته وزیر ارتباطات، پروژه اصلی برای توسعه ارتباطات ثابت، پروژه FTTH است که وزارت ارتباطات در صدد است تا پایان دولت سیزدهم، 20 میلیون پورت فیبر نوری را در کشور راه‌اندازی کرده و در اختیار مردم قرار داده شود.

ارزانی اینترنت با توسعه اینترنت ثابت

علاوه بر افزایش سرعت یکی از فواید توسعه اینترنت ثابت، ارزانتر بودن ارتباطات ثابت است؛ در این باره وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه برای داشتن اینترنت پر سرعت باید نهضتی در سراسر کشور راه اندازی شود و همه دستگاه ها پای کار بیایند، تصریح می کند: دسترسی به شبکه در همه جای دنیا عموماً از طریق ثابت و همراه انجام می‌شود، اما در بسیاری از کشورهای پیشرفته نسبت دسترسی به شبکه از طریق اینترنت ثابت بسیار بیشتر از همراه است، چون زیرساخت پایدار و ارزان‌تری دارد.

به گفته وزیر ارتباطات، الان اینترنت از طریق سیم مسی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که محدودیت سرعت دارد، در ADSL حداکثر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه است و فناوری‌های جدید مانند VDSL و XDSL که نسل جدید هستند 30 تا 50 مگابیت در ثانیه سرعت دارند، بنابراین تلاش می‌کنیم کل مسیر، فیبرنوری شود و در عمل محدودیت سرعت برداشته می‌شودوفیبرنوری با سرعت‌های چند صد مگابیت بر ثانیه و حتی چندگیگاست که در دنیا دنبال می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی سرعت اینترنت در ایران توسعه ارتباطات ثابت توسعه اینترنت ثابت گفته وزیر ارتباطات شبکه ملی اطلاعات مگابیت بر ثانیه فناوری اطلاعات تهدید یا فرصت افزایش سرعت فضای مجازی پهن باند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت

دیدار رئال و بارسلونا در ال کلاسیکو «یک رکورد تاریخی» ثبت کرد.

به گزارش تابناک ورزشی؛ نشریه مارکا می نویسد که 693.5 میلیون نفر تماشاگر ال کلاسیکو بودند تا «پُرتماشاگرترین مسابقه تاریخ» لقب بگیرد. این بدان معناست که دیدار رئال و بارسلونا را جمعیتی بیش از 8 برابر کشورمان(85 میلیون نفر) در فضای مجازی تماشا کردند.

دیدار ال کلاسیکو هفته گذشته در ورزشگاه برنابئو برگزار شد که این بازی جذاب در نهایت با نتیجه 3 بر 2 به نفع رئال مادرید به پایان رسید.

نشریه اسپانیایی می نویسد که برای اولین بار در تاریخ فضای مجازی این تعداد از تماشاگران یک مسابقه ورزشی را تماشا می‌کنند تا این بازی ال کلاسیکو در تاریخ ماندگار شود.

بر اساس گزارش نشریه مادریدی، گران ترین بلیت بازی ال کلاسیکو هزار دلار(تقریبا 64 میلیون تومان) بود که گران تر از بلیت فینال جام جهانی 2022 قطر(600 دلار) است.

دیگر خبرها

  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور