Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@23:05:23 GMT

طرح جامع پر اشکال، طرح تفصیلی تاریخ گذشته

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۹۵۸۵

طرح جامع پر اشکال، طرح تفصیلی تاریخ گذشته

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ طرح تفصیلی شهر، نوعی برنامه‌ برای انجام اقدامات جزیی در مناطق و محلات شهری و طراحی آن‌ها است به طوری که در آن خدمات و فضاهای شهری با مشخص کردن جزییات تعیین می‌شود.

طرح تفصیلی، بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهری و نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر، موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آن‌ها وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور، میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری، اولویت‌های مربوط به مناطق و بهسازی، نوسازی، توسعه و رفع مشکلات شهری و موقعیت تمامی عوامل مختلف شهری در آن تعیین و نقشه‌ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در طرح جامع به طور کلی آمده، در طرح محتوای طرح تفصیلی با توجه به تعریفی که در قانون تغییر نام وزارت آبادانی و مسکن شده، به‌طور جزیی مشخص می‌شود.

شورای ششم مطالعات و بررسی‌های کارشناسی خوبی را به منظور نقد طرح جامع شهر اراک انجام داده تا با بازنگری و اصلاح آن، اجرای برنامه‌ها و حل مشکلات شهر توسط مدیران شهری تسهیل شود.

طرح جامع اراک طرحی پر اشکال و از سویی دیگر طرح تفصیلی تاریخ گذشته است

از یک سو طرح جامع اراک طرحی پر اشکال و از سویی دیگر طرح تفصیلی تاریخ گذشته است، عباس خسروانی عضو و رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اراک در خصوص  این طرح‌ها با خبرنگار فارس به گفت‌وگو نشست که در ادامه می‌خوانید.

عباس خسروانی می‌گوید:‌ ما در شورا در بررسی‌های خود و جلسات متعددی که با فعالان شهری داشتیم متوجه شدیم که اغلب مدیران و ذی‌نفعان و کنشگران حوزه شهری حل بسیاری از مشکلات در حوزه‌های مختلف را منوط به بازنگری و اصلاح طرح جامع اراک می‌دانند که این امر تاکنون انجام نشده و اعتقاد دارم تا زمانی که تدوین کنندگان طرح‌های جامع با تفکر خاصی که دارند در وزارت راه وشهرسازی حضور دارند امکان این اصلاح نیست و ما منتظر تغییرات مدیریتی در مجموعه وزارت راه وشهرسازی می‌مانیم.

وی بیان می‌کند: نقد به طرح جامع فعلی نباید منجر به غفلت از طرح تفصیلی شود، وجود یک طرح جامع جدید و یک طرح تفصیلی قدیمی یک شرایط متناقضی را در شهر به وجود آورده که خسارت آفرین است.

شهر اراک با طرح تفصیلی گذشته در حال مدیریت است

عضو شورای اسلامی شهر اراک ادامه می‌دهد: شهر اراک در حال حاضر با همان طرح تفصیلی گذشته در حال مدیریت است که اشکالات فراوان دارد و زمینه را برای اعمال سلیقه فراهم کرده و باید هر چه زودتر جلوی آن گرفته شود، متاسفانه اداره کل راه و شهرسازی علی‌رغم ابلاغ طرح جامع اراک اقدام موثری در راستای انعقاد قرارداد برای تدوین طرح تفصیلی شهر اراک انجام نداده و ما آمادگی داریم در صورتی که این اداره کل توان انجام وظیفه قانونی خود را ندارد خود وارد عمل شویم و شهر را از بلاتکلیفی بیرون بیاوریم و جلوی اعمال سلیقه ها را در شهر بگیریم.

خسروانی می‌گوید: قرارداد تهیه طرح تفصیلی با مشاور توسط سازمان‌های راه و شهرسازی منعقد می‌شود و وظیفه تصویب آن بر عهده کمیسیون ماده پنج شورای عالی شهرسازی و معماری است.

وی با بیان اینکه بر اساس تبصره یک ماده ۲۳ قانون نوسازی و عمران شهری (۱۳۴۷)، شهرداری‌ها مکلفند پس از تهیه و تصویب نقشه جامع شهر، حداکثر ظرف دو سال نقشه‌ای تفصیلی را تهیه کنند، اما تهیه رسمی طرح‌های تفصیلی مصادف با قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران (۱۳۵۱) است، تصریح می‌کند: به هر حال طرح تفصیلی عرصه‌ای است که در آن، طرح جامع به منصه عمل و اجرا نزدیک‌تر می شود؛ وضعیت اراضی و مالکیت روشن‌تر شده، ساز و کار مدیریت شهری برای کنترل و نظارت بر فضاهای شهری و کاربری اراضی تکمیل می شود.

 طرح تفصیلی موجود سنخیتی با تغییرات شهر اراک ندارد

عضو شورای اسلامی کلان شهر اراک می‌افزاید: طرح تفصیلی موجود سنخیتی با تغییرات شهر اراک ندارد و بسیاری از اطلاعات از جمله بارگذاری‌ها، سرانه‌های مورد نیاز و کاربری‌های وضع موجود که مبنای تصمیم گیری برای تصویب طرح تفصیلی فعلی بوده به مرور زمان تغییر کرده، باید مطالعات جدیدی انجام و با توجه به شرایط موجود طرح تفصیلی جدیدی تدوین شود. 

خسروانی بیان می‌کند: متاسفانه به دلیل قدیمی بودن طرح تفصیلی فعلی و عدم سنخیت با وضع موجود شهر باعث وجود مغایرت‌های فراوانی شده که به ابلاغ دستورالعمل‌های متعدد و یا فعالیت بیش از حد کمیسیون ماده 5 و اعمال سلیقه افراد منجر شده است در صورتی که طرح تفصیلی باید به گونه‌ای شفاف باشد که با کم‌ترین سواد و کم‌ترین رجوع بتوان امورات شهر را مدیریت کرد.

وی می‌افزاید: تغییرات به وجود آمده در حوزه‌های حمل و نقلی، زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی، ترافیکی، اقتصادی و سایر حوزه‌های اراک متناسب با نرخ رشد جمعیت باید در طرح تفصیلی جدید دیده شود و نکته دیگر رویکرد محله‌ای به طرح تفصیلی جدید است که باید در این زمینه محله به محله تصمیم گیری شود، زیرا تجربیات ملی و جهانی نشان می دهد که در نظر گرفتن یک نسخه واحد در طرح تفصیلی در حل مشکلات مناطق شهری کارآمد نخواهد بود.

 طرح بدون توجه به منافع و اقتصاد مردم شهرداری را دچار سردرگمی می‌کند

این عضو شورای ادامه می‌دهد: تاکید دیگر بنده در تدوین طرح تفصیلی رعایت نظر شهروندان است که اگر طرح بدون توجه به منافع و اقتصاد مردم تدوین شود، نهاد شهرداری را دچار سردرگمی می‌کند و به بی‌اعتمادی و نارضایتی مردم منجر می‌شود.

خسروانی می‌گوید: آنچه در دنیا مرسوم است و کارشناسان بر آن نظر دارند این است که طرح‌های شهری باید هر پنج سال پایش و رصد شوند تا اشکالات استخراج و در طرح بعدی اعمال گردد، به همین دلیل بنا داریم واحد پایش و رصد طرح تفصیلی را راه‌اندازی تا به صورت دوره‌ای گزارشی از روند اجرای طرح تفصیلی در شهر به شورای شهر ارائه شود تا جلوی انحرافات از طرح گرفته شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: طرح جامع شهر اراک طرح تفصیلی شورای شهر دوره پنجم خبرگزاری فارس اراک حمل و نقل ریلی کلان شهر حمل و نقل عمومی طرح جامع اراک طرح تفصیلی شهر اراک طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۹۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود

عصر ایران؛ اهورا جهانیان - جام حذفی، زیباست چراکه قربانگاه بزرگان است! در فوتبال هر کشوری، تیم‌های ضعیف‌، یا تیم‌هایی که جزو غول‌های مدعی نیستند، در جام حذفی می‌توانند طعم "قهرمانیِ کشوری" را بچشند.

در لیگ تیمی قهرمان می‌شود که عملکردش طی 30 یا 34 یا 38 هفته بهتر از سایر تیم‌ها باشد. اما یک تیم نه چندان قدرتمند، برای قهرمانی در جام حذفی کار به مراتب آسان‌تری در پیش دارد.

 اما جدا از شانس قهرمانی تیم‌های کوچک، لذت و هیجان حذف تیم‌های بزرگ نیز جزو افتخارات و خاطرات خوش تیم‌های کوچک و تماشاگران این تیم‌هاست. شکست دیشب پرسپولیس در برابر آلومینیوم اراک، شبی فراموش‌نشدنی را در شهر اراک رقم زد.

 دست کم فوتبالدوستان این شهر، تا مدت‌ها دیشب را فراموش نخواهند کرد. همان طور که مردم اهواز هنوز هم خاطرۀ برد 3 بر 1 شاهین اهواز در برابر پرسپولیس را فراموش نکرده‌اند.

در آن بازی تاریخی، شاهین اهواز با درخشش مهاجم چپ‌پای خودش: فرزاد آهک‌پور، در روز هفتم فروردین 1368، در مرحلۀ نیمه‌نهایی جام حذفی شکست داد. مقابل چشمان ناباور و شاد انبوه تماشاگران اهوازی.

جنگ تازه تمام شده بود و خوزستان ققنوس‌وار در حال برخاستن از خاکستر خودش بود. پیروزی شاهین اهواز مقابل پرسپولیس، چیزی بیش از یک "برد فوتبالی" بود. پرسپولیسِ علی پروین، در شهر اهواز ابتدا 1 بر صفر پیش افتاد. با گل مرتضی کرمانی مقام (یا مجتبی کرمانی مقدم!).

 ولی تیم شاهین نگذاشت تماشاگرانش در شهر اهواز مغموم به خانه برگردند. سه گل زد و رفت فینال و قهرمان جام حذفی شد و از آن‌جا هم به جام در جام آسیا رفت. غرور فوتبالی خوزستان با گل‌های فرزاد آهک‌پور و برد تاریخیِ شاهین اهواز مقابل پرسپولیس، احیا شد.

دیشب هم در اراک نفس پیروزی آلومینیوم اراک مقابل پرسپولیس مهم بود؛ ولی واقعۀ مهم‌تر نحوۀ پیروزی آلومینیوم بود. آلومینیوم اراک در دقایق 11 و 25 دو گل خورده بود. هر چه هم حمله می‌کرد، به در بسته می‌خورد تا اینکه بالاخره در دقیقۀ 84 به گل اول رسید. داور هفت دقیقه وقت تلف‌شده اعلام کرده بود و آلومینیوم در دقیقۀ 95 گل تساوی را زد.

چنین بازگشتی، روحیۀ بالایی می‌خواهد. اما قسمت مهم‌تر قصه در وقت اضافی رقم خورد. در وقت اضافی اول، پرسپولیس یک گل دیگر زد و بازی با نتیجۀ 3 بر 2 به سود پرسپولیس، به نیمۀ دوم وقت اضافی رفت.

سه دقیقه بعد از شروع نیمۀ دوم وقت اضافی، پرسپولیس یک گل دیگر زد. آلومینیوم اراک که یکبار دو گل عقب افتاده بود، دوباره دو گل عقب افتاد. اینکه بازیکنان آلومینیوم اراک دو بار موفق شدند ورق را برگردانند، فی‌نفسه عجیب بود ولی بازی دیشب جزو بازی‌های کمیاب در تاریخ فوتبال جهان بود؛ چراکه یک تیم دو بار توانست عقب‌افتادنِ دوگله‌اش از تیم حریف را جبران کند. آن هم حریفی به مراتب قوی‌تر از خودش.

واقعا تساوی‌ای از این دست، در فوتبال ایران و جهان نه که بی‌نظیر، که کم‌نظیر بود. نگارنده شخصا چنین تساوی عجیبی را به یاد ندارد. بعید است که چنین موردی قبلا در تاریخ فوتبال رقم نخورده باشد؛ ولی قطعا مورد عجیب و کم‌شماری بوده.

شروین بزرگ در دقیقۀ 111 برای آلومینیوم گل زد و بازی 4 بر 3 شد و علیرضا نقی‌زاده هم در دقیقۀ 121 بازی را به تساویِ 4 بر 4 کشاند. دو گل تساوی، هر دو هم در وقت‌های تلف‌شده. اولی در دقیقۀ 94، دومی در دقیقۀ 121. واقعا مسابقۀ عجایب بود!

فرض کنید در مسابقۀ تاریخی ایران و استرالیا، بازی رفت در ورزشگاه آزادی، به جای تساوی 1 بر 1، با تساوی 2 بر 2 به پایان رسیده بود. در بازی برگشت نیز همان سناریویی رقم می‌خورد که خورد. یعنی استرالیا 2 بر صفر از ما جلو می‌افتاد و ما هم دو گل می‌زدیم و بازی به تساوی کشیده می‌شد.

در این صورت بازی به وقت اضافی می‌رفت. اگر استرالیا در وقت اضافی اول یک گل می‌زد و در وقت اضافی دوم هم یک گل دیگر می‌زد، آیا ما ایرانی‌ها کوچکترین امیدی داشتیم که دوباره دو گل دیگر بزنیم و بازی را به تساوی 4 بر 4 بکشانیم؟ و اگر این طور می‌شد و کار به ضربات پنالتی می‌کشید و در ضیافت پنالتی‌ها جواز حضور به مرحلۀ بعد (یعنی جام جهانی) را بدست می‌آوردیم، آیا تا منتهی‌الیه هیجان و شادی پیش نرفته بودیم؟

واقعا تماشاگران آلومینیوم اراک، دیشب چطور چنین فرایندی را از سر گذراندند؟ اگر بازی دیشب با یک گل در دقیقۀ 12 به سود آلومینیوم تمام می‌شد، اراکی‌ها قطعا راضی بودند ولی این کجا و آن که در عالم واقع رخ داد کجا؟!

غرض اینکه یک مسابقۀ فوتبال، اگر فراز و فرود چندانی نداشته باشد، شاید حتی برای تماشاگران حاضر در ورزشگاه نیز آن قدرها مهم از آب درنیاید؛ ولی وقتی تیمت تیم ضعیف‌تر میدان است و دو بار عقب‌افتادگی با دو گل را جبران می‌کند و نهایتا در ضربات پنالتی از پس قوی‌ترین تیم ایران در هفت هشت سال اخیر برمی‌آید، باید گفت: شبی خوش است، بدین قصه‌اش دراز کنید!

در فینال جام جهانی 1986 هم آرژانتین دو بر صفر از آلمان جلو بود. ژرمن‌ها دو گل زدند و بازی برابر شد. اگر کار به وقت اضافی می‌کشید و آرژانتین دوباره دو گل دیگر می‌زد، سپس آلمان هم دوباره دو گل دیگر می‌زد، تازه قصه شبیه بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک شده بود!

یا در همین جام جهانی اخیر، آرژانتین دو بر صفر از فرانسه پیش بود. فرانسه بازی را 2 بر 2 کرد و کار به وقت اضافی کشیده شد. در وقت اضافی، آرژانتین یک گل دیگر زد و به نظر می‌رسید که این بار کار فرانسه تمام شده؛ ولی فرانسه مجددا توانست یک گل دیگر بزند و بازی دوباره مساوی شد.

فینال جام جهانی 2022 تا حدی شبیه بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک شد به جز اینکه، فرانسه وقتی عقب‌افتادگی 3 بر 2 را جبران کرد، کار شاقی نکرد و ضمنا در ضربات پنالتی باخت. کار شاق، جبران عقب‌افتادگی 4 بر 2 بود که اراکی‌ها از پس‌اش برآمدند. آن هم پس از اینکه یکبار عقب‌افتادگی 2 بر صفر را جبران کرده بودند. و البته پیروزی در ضربات پنالتی هم حسن ختامی بود بر درخشش تیم فراموش‌نشدنی آلومینیوم اراک.    

 

آلومینیوم اراک با این پیروزی به مرحلۀ یک‌چهارم نهایی جام حذفی ایران رفت. بعید است این تیم در سه بازی بعدی هم پیروز از میدان بیرون آید و قهرمان جام حذفی شود؛ ولی چرا برای این تیم آرزوی قهرمانی نکنیم؛ تیمی که دیشب، شبی تاریخی را در فوتبال ایران و چه بسا در فوتبال جهان رقم زد.

وقتی که ایمون زاید تیم ده ‌نفرۀ پرسپولیس را در دربی تهران، که با برتری 2 بر صفر استقلال در جریان بود، با برتری 3 بر 2 از زمین خارج کرد، رویدادی کم‌نظیر در تاریخ فوتبال ایران و جهان رقم خورد.

از بهمن ماه 1390 تا الان، هنوز چنان واقعه‌ای در سطوح شناخته شدۀ فوتبال جهان (جام جهانی، جام ملت‌های اروپا و آسیا، کوپا آمریکا، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ‌ها و مسابقات جام حذفی در اروپا) رخ نداده است. قبل از آن هم، کمتر کسی به یاد دارد یک تیم ده نفره، بازی 2 بر صفر باخته را 3 بر 2 برده باشد. آن هم با هت‌تریک یک بازیکن.

دیشب هم رویدادی از این دست در اراک رقم خورد. یعنی کم‌نظیر در تاریخ فوتبال ایران و جهان. حالا شما دقت کنید ببینید از این به بعد، مثلا تا ده سال آینده، مسابقه‌ای را در دنیای فوتبال پیدا می‌کنید که تیمی در یک مسابقه دو بار موفق شود عقب‌افتادنش با دو گل را جبران کند؟ اگر هم کسی چنین موردی را در دو سه دهۀ اخیر فوتبال جهان به یاد دارد، یا از چنین موردی در کل تاریخ فوتبال خبر دارد، لطفا نگارندۀ کم‌اطلاع را نیز مطلع سازد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تعویض هایی که بلای جان پرسپولیس شد؛ کپی برداری اوسمار از روی دست یحیی

دیگر خبرها

  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • محیط شهری باید برای کودکان شور و نشاط داشته باشد
  • اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد
  • تصویب طرح تفصیلی شهر اردبیل
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • طرح تفصیلی شهر اردبیل به تصویب رسید