Web Analytics Made Easy - Statcounter

چرا میتواند افسردگی را با مصرف ویتامین درمان کرد؟

اگر افسردگی مزمن دارید، ممکن است بیش از یک عامل باعث بروز علائم شما شود. یکی از این علت‌ها، کمبود یک یا چند ماده مغذی ضروری است. خوشبختانه با ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی در کنار دارو و هر درمان دیگری که پزشک شما تجویز می کند، می‌توانید احساس بهتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در جلسات مشاوره درمان افسردگی (https://www.wikiravan.com/depression) تاکید زیادی بر بهبود عادت های غذایی میشود.

به خاطر داشته باشید که بدن بیشتر از ویتامین ها و مواد معدنی که از غذاهای کامل جذب می‌شود بیشتر سود می برد تا قرص ها.

در واقع با رعایت یک رژیم غذایی متعادل حتی اگر هیچ ماده مغذی خاصی نداشته باشد و استفاده از غذاهای تازه به جای غذاهای فرآوری شده، باعث می‌شود در کل احساس بهتری داشته باشید. در ادامه بیشتر به بررسی درمان افسردگی با ویتامین های مختلف میپردازیم.

1- درمان افسردگی با ویتامین ب کمپلکس

ویتامین های گروه B برای سلامت روانی و عاطفی ضروری هستند. آنها محلول در آب هستند، به این معنی که نمی توانند در بدن ذخیره شوند، بنابراین باید آنها را از طریق غذاهایی که هر روز می خورید دریافت کنید.

ویتامین های B ممکن است توسط الکل، قندهای تصفیه شده، نیکوتین و کافئین کاهش یابد. بیش از حد هر یک از اینها می تواند در کمبود ویتامین B نقش داشته باشد.

2- ویتامین B1 (تیامین)

مغز از ویتامین B1 برای کمک به تبدیل گلوکز یا قند خون به سوخت استفاده می کند. بدون آن، مغز به سرعت انرژی خود را از دست می دهد. کمبود تیامین نادر است اما می تواند منجر به انواع اختلالات از جمله تحریک پذیری و علائم افسردگی شود.

یک مطالعه علمی در مورد درمان افسردگی با مصرف ویتامین، نشان داد که مکمل های تیامین ممکن است به مقابله با تاخیر زمانی داروهای ضد افسردگی برای افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی کمک کند.

منابع غذایی طبیعی ویتامین B1 عبارتند از: کدو حلوایی مارچوبه لوبیا و حبوبات سبزی چغندر کلم بروکسل محصولات لبنی (مانند ماست) تخم مرغ حاوی بهترین ویتامین های برای غلبه بر افسردگی است گوشت، مرغ و ماهی آجیل و دانه ها اسفناج غلات کامل

اگر سطوح پایین ویتامین B1 دارید، از مصرف صدف، برنج آسیاب شده، صدف و میگو اجتناب کنید. این غذاها حاوی آنزیم تیامیناز هستند که تیامین را غیرفعال می کند.

3- ویتامین B3 (نیاسین)

کمبود نیاسین می تواند باعث پلاگر شود، بیماری که باعث روان پریشی و زوال عقل می‌شود. از آنجایی که بسیاری از غذاهای تجاری حاوی نیاسین هستند، پلاگر عملا ناپدید شده است. با این حال، کمبود ویتامین B3 می تواند باعث تحریک و اضطراب و همچنین کندی ذهنی و جسمی شود.

منابع غذایی ویتامین B3 عبارتند از:

محصولات لبنی تخم مرغ ماهی گوشت لخم - گوشت کمچربی حبوبات آجیل طیور 4- ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)

کمبود ویتامین B5 نادر است، اما ممکن است منجر به خستگی، افسردگی، بی خوابی، تحریک پوست و بی حسی و گزگز در دست ها و پاها شود. اگر علاقه مند به درمان افسردگی با ویتامین ب هستید، منابع غذایی ویتامین B5 عبارتند از:

کلم بروکلی جوجه کد تخم مرغ عدس شیر نان گندم کامل ماهی تن ماست 5- ویتامین B6 برای غلبه بر بیماری افسردگی (پیریدوکسین)

ویتامین B6 به بدن در پردازش آمینو اسیدها که بلوک های سازنده پروتئین ها و برخی هورمون ها هستند کمک می کند. برای ساختن سروتونین، ملاتونین و دوپامین لازم است. بسیاری از پزشکان تغذیه گرای معتقدند که اکثر رژیم های غذایی مقادیر بهینه این ویتامین را تامین نمی کنند.

کمبود ویتامین B6، اگرچه بسیار نادر است، اما باعث اختلال در ایمنی، ضایعات پوستی و سردرگمی ذهنی می شود. گاهی اوقات در افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل متوسط تا شدید، افراد مبتلا به نارسایی کلیه و زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند، کمبود رخ می دهد.

منابع غذایی ویتامین B6 عبارتند از:

جگر گاو جوجه نخود پنیر کوتیج ماهی (به عنوان مثال، ماهی تن، سالمون) میوه های غیر مرکبات (مانند موز) سیب زمینیها اسکواش 6- ویتامین B12

ویتامین B نقش پررنگی در بدن ایفا میکند، به همین دلیل درمان افسردگی با مصرف ویتامین ب اهمیت فراوانی در روانشناسی دارد.

کمبود ویتامین B12 می تواند منجر به انواع علائم عصبی و روانی شود. از آنجایی که ویتامین B12 برای تشکیل گلبول های قرمز خون مهم است، کمبود آن نیز می تواند باعث کم خونی شود. هنگامی که کمبود اتفاق می افتد، اغلب به دلیل فقدان فاکتور ذاتی است: آنزیمی که اجازه می دهد ویتامین B12 در دستگاه روده جذب شود.

این وضعیت به عنوان کم خونی خطرناک شناخته می شود. از آنجایی که فاکتور درونی با افزایش سن کاهش می یابد، افراد مسن بیشتر مستعد کمبود B12 هستند.

منابع غذایی ویتامین B12 عبارتند از:

جوجه تخم مرغ ماهی (به عنوان مثال، سالمون، قزل آلا، ماهی تن سفید) گوشت شیر ماست 7- ویتامین B9 (فولات)

ویتامین B9 برای سنتز DNA مورد نیاز است. همچنین برای تولید SAM (S-adenosyl methionine) ضروری است. رژیم غذایی نامناسب، بیماری، مصرف زیاد الکل و برخی داروها می توانند در کمبود فولات نقش داشته باشند. اغلب به زنان باردار توصیه می شود که از این ویتامین برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد استفاده کنند.

منابع غذایی فولات عبارتند از: مارچوبه لوبیا (به عنوان مثال، نخود، نخود سیاه) کلم بروکسل سبزیجات بت سبز برگ (مانند اسفناج، کلم پیچ، کلم، اندیو) بادام زمینی دانه های آفتابگردان 8- ویتامین C

ویتامین C خیلی کم در علائم افسردگی نقش دارد و مصرف مکمل ها ممکن است کمک کننده باشد.

در حال حاضر مطالعات حیوانی، بیش از انسان در مورد اثرات ویتامین C بر افسردگی وجود دارد، یک مطالعه کوچک روی دانشجویان پسر جوان انجام شد که نشان داد سطوح بالاتر ویتامین C با بهبود خلق و خوی کلی و سطوح پایین تر ویتامین C با افزایش افسردگی، خشم و سردرگمی مرتبط است.

استرس، بارداری و شیردهی نیاز بدن به ویتامین C را افزایش می دهد، در حالی که آسپرین، تتراسایکلین و قرص های ضد بارداری می توانند ذخیره بدن را کاهش دهند.

منابع غذایی ویتامین C برای درمان افسردگی عبارتند از: کلم بروکلی کلم بروکسل گل کلم گریپ فروت کیوی خربزه پرتقال ها فلفل سیب زمینی ها توت فرنگی گوجه فرنگیها 9- ویتامین D برای رهایی از افسردگی مهم است

ویتامین D از بسیاری جهات برای بدن مهم است. بدن شما برای جذب کلسیم به این ویتامین کلیدی نیاز دارد.

علاوه بر این، استخوان‌های شما برای سالم ماندن و قوی ماندن به آن نیاز دارند، سلول‌های شما برای رشد به آن نیاز دارند، اعصاب شما برای انتقال پیام‌ها بین مغز و سایر قسمت‌های بدن به آن نیاز دارند، و سیستم ایمنی شما برای دفع ویروس‌ها و باکتری‌ها به آن نیاز دارد.

"ویتامین آفتاب" نیز در سلامت روان نقش دارد. بسیاری از تحقیقات، ارتباط بین کمبود ویتامین D و افسردگی را روشن کرده است.

اگر درگیر افسردگی هستید میتوانید با مراجعه به سایت مشاوره روانشناسی آنلاین ویکی روان، با بهترین مشاورین روانشناس از همه جای ایران و جهان مشاوره برگزار کنید.

کد خبر 1616640

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: درمان افسردگی با ویتامین منابع غذایی ویتامین کمبود ویتامین B ویتامین ها ویتامین B12 آن نیاز ویتامین B1 ویتامین C تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سنگ کیسه صفرا یکی از موارد ایجاد درد در افراد و اختلال در زندگی روزمره آنها است، سنگ کیسه صفرا یا سنگ صفرا، مواد جامدی هستند که در کیسه صفرا (کیسه صفرایی) که یک عضو کوچک و مثلثی در داخل کبد است، ایجاد می‌شوند. این سنگ‌ها از ترکیبات مختلف از جمله کلسترول، کلسیم بیلیروبینات و مواد دیگر تشکیل شده‌اند.

عواملی مانند ژنتیک، مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول، چاقی، دیابت، عوامل هورمونی و تغییرات در ترکیب صفرا می‌توانند به افزایش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا منجر شوند.

علائم سنگ کیسه صفرا

علائم سنگ کیسه صفرا ممکن است شامل درد شدید در ناحیه بالینی راست باله، تهوع، استفراغ، احساس سنگینی و احساس پر شدن در ناحیه شکم باشد. در صورت بروز علائم مشابه، تشخیص و درمان سنگ کیسه صفرا توسط پزشک انجام می‌شود.

تشخیص سنگ کیسه صفرا

برای تشخیص سنگ کیسه صفرا، پزشک ممکن است از روش‌های تشخیصی مختلف استفاده کند، از جمله:

آزمایش خون: آزمایش خون می‌تواند نشان دهنده وجود التهاب یا عفونت در کبد یا کیسه صفرا باشد.

سونوگرافی: این روش تصویربرداری با فرکانس بالا است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر از داخل بدن استفاده می‌کند. با استفاده از سونوگرافی، سنگ‌های موجود در کیسه صفرا و مجاری صفرا مشاهده می‌شوند.

سیتی‌اسکن: سیتی‌اسکن نیز می‌تواند به پزشک کمک کند تا سنگ‌های کیسه صفرا و مجاری صفرا را تشخیص دهد.

انجام ام‌آر‌‌آی: این روش تصویربرداری با مغناطیس است که ممکن است برای تشخیص سنگ کیسه صفرا مورد استفاده قرار گیرد.

درمان سنگ کیسه صفرا

درمان سنگ کیسه صفرا ممکن است به شرایط و اندازه سنگ، علائم، و وضعیت کلی بیمار بستگی داشته باشد. در برخی موارد، اگر سنگ کوچک باشد و علائم قابل تحمل باشند، ممکن است نیاز به درمان فوری نباشد و پزشک ممکن است توصیه کند منتظر بمانید تا سنگ به طور طبیعی از بدن خارج شود.

اما اگر سنگ بزرگ باشد یا علائم شدیدی از جمله درد شدید، تب، استفراغ، تهوع، و التهاب وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشید. روش‌های درمانی معمول برای سنگ کیسه صفرا شامل:

جراحی: در موارد شدید و پیچیده، پزشک ممکن است توصیه به انجام عمل جراحی برای برداشتن سنگ کیسه صفرا داشته باشد. این عمل ممکن است به صورت باز یا از طریق لاپاراسکوپی (جراحی کم‌تهاجم) انجام شود.

شکستن سنگ: در روش‌های غیرجراحی، مانند کولانگیوگرافی تخلیه‌ای (ERCP) یا لیتوتریپسی شوکی موج (ESWL)، سنگ‌های کوچک شکسته و از بدن خارج می‌شوند.

استفاده از داروها: برخی داروها مانند اسپاسمولیتیک‌ها (برای کاهش تشنج) یا داروهای حل سنگ (برای حل سنگ‌های کلسیمی) ممکن است به عنوان گزینه درمانی مورد استفاده قرار گیرند.

پزشک پس از انجام تشخیص دقیق، شما را راهنمایی می‌کند که روش درمان مناسب برای شما چیست و چگونه باید با عوارض و پیامدهای آن روش موافقت کنید. همچنین، پس از درمان، پزشک ممکن است نکات و تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی شما را نیز توصیه کند تا از عود سنگ کیسه صفرا جلوگیری شود.

ERCP: این روش تصویربرداری و درمانی است که با استفاده از یک دستگاه انعقاد و دستگاه فیبرواسکوپ، به پزشک امکان می‌دهد تا به طور مستقیم به داخل کبد و مجاری صفرا دسترسی پیدا کند و سنگ‌ها را حذف کند.

در نهایت پزشک ممکن است بر اساس علائم و نتایج آزمایش‌های تصویربرداری، تشخیص نهایی را قطعی کند و برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • مواد غذایی ضد التهاب