Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@21:02:15 GMT

دهستان تاریخی «راویز» گنجی بی‌بدیل در غرب رفسنجان

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۵۷۴۲

دهستان تاریخی «راویز» گنجی بی‌بدیل در غرب رفسنجان

خبرگزاری فارس_کرمان؛ زهرا بمی: منطقه راویز از توابع بخش کشکوئیه رفسنجان در حدود ۷۰ کیلومتری مرکز شهر و در غرب شهرستان رفسنجان واقع شده است.

منطقه‌ای ییلاقی که دارای ۲۵ روستا در میان کوه‌های سر به فلک کشیده خودنمایی می‌کند و آبشار پورکان راویز از نقاط دیدنی این منطقه به‌شمار می‌رود.

درختان کهنسال در کنار رودهای جاری هر رهگذری را مجذوب خود می‌کند و آثار باستانی و قدیمی

زیادی در این منطقه وجود دارد ازجمله حمام صخره‌ای پاکش که نشان از تاریخی‌بودن این روستا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی ملاشفیعی بخشدار کشکوئیه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار کرد: دهستان راویز ۲۵ روستا و ۱۵۰۰ نفر جمعیت ثابت دارد که در فصل تابستان جمعیت روستا بیشتر می‌شود.

وی به محصولات این منطقه ازجمله گردو، بادام، به و سیب اشاره کرد و گفت: برخی کشاورزان گندم‌ و جو هم در مزارع خود کشت می‌کنند.

ملاشفیعی در ادامه به توسعه زعفران‌کاری در منطقه هم اشاره کرد.

منطقه راویز که از دل محرومیت به سمت آبادانی پیش می‌رود، امکانات امنیتی ازجمله پاسگاه انتظامی، بهداشت و درمان، دکل مخابراتی، زمین چمن و موارد دیگر دارد که همه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد شده و قرار است در آینده نزدیک گازرسانی به این منطقه هم اجرایی شود.

ملاشفیعی در ادامه تصریح کرد: عمده آب شرب منطقه از قنوات تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دو خانه بوم‌گردی در روستاهای رودین و قیه وجود دارد و امسال شاهد رونق گردشگری در روستاهای این دهستان بودیم و خانه‌های بوم‌گردی و مراکز دیدنی مملو از گردشگر بودند، اضافه کرد: به‌دلیل اینکه منطقه راویز در مسیر روستای تاریخی میمند شهربابک قرار گرفته است، بازدیدکنندگان از میمند، راویز را هم در فهرست مقاصد گردشگری خود قرار می‌دهند.

منطقه راویز که ده‌ها شهید تقدیم اسلام کرده و اهالی خونگرم و پرتلاشی دارد و نیروهای کارآمد و

تحصیلکرده‌ای به جامعه تحویل داده است، نیازمند رسیدگی بیشتر است و امید است طبق قول و پیگیری‌های نماینده برای گازرسانی به روستاهای راویز این مهم محقق شود که روستائیان بتوانند از نعمت گاز بهره‌مند شوند.

کشت طلای سرخ در ۱۵ هکتار اراضی راویز

عباس حاج‌عبداللهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار کرد: منطقه راویز دارای محصولات زراعی و باغی ازجمله گردو، بادام، به، سیب درختی و سایر محصولات است و عمده محصول اهالی، بادام است.

وی با بیان اینکه راویز مستعد کشت زعفران است و محصول مرغوبی از مزارع زعفران این منطقه داریم، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵ هکتار سطح زیر کشت زعفران در راویز است.

حاج‌عبداللهی وجود سد پیامبر اعظم(ص) در منطقه را ذکر کرد که با آبگیری کمک بسزایی به منطقه می‌کند و افزود: در حال حاضر آب کمی در این سد وجود دارد که امیدواریم با بارندگی آبگیری شود.

زیبایی‌های منطقه راویز به‌حدی است که همواره پذیرای میهمانانی از دور و نزدیک بوده؛ به‌ویژه در ایام نوروز، روز طبیعت و تابستان شاهد حضور گردشگران زیادی در این منطقه هستیم که باید ضمن حفظ محیط زیست و مراقبت از محصولات کشاورزان، مانع از ایجاد آتش‌سوزی در این منطقه و خسارت به مزارع و محصول اهالی شوند.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: راویز رفسنجان خانه بومگردی منطقه راویز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد

بهروز محبی سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: پارسال ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در استان منهدم شده و اعضای آن دستگیر شده‌اند که در همین راستا ۴ هزار و ۳۲۰ مورد به تپه‌ها و بافت‌های تاریخی استان سرکشی شده است.

وی از تشکیل ۸۱ پرونده قضایی در استان طی این بازه زمانی خبر داد و افزود: در این راستا، ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم شد و ۷۶ نفر دستگیر شدند.

محبی اضافه کرد: همچنین پارسال ۲۴۱ مورد اخطاریه موثر صادر و ۱۶ مورد فلزیاب در استان کشف شد.

سرپرست یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی با اشاره به تعامل با ۱۶۳ ارگان همیار گفت: ۳۳ انجمن میراث فرهنگی در استان راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به آمار یگان حفاظت در سال جاری ادامه داد: طی سال جاری، هفت مورد تجاوز به حریم، شش مورد مرمت غیر مجاز، یک مورد تخریب آثار تاریخی، پنج مورد حفاری منطقه غیر ثبتی و ۲ مورد حفاری منطقه ثبتی در استان انجام شده است.

محبی گفت: امسال ۷ پرونده تخلف تشکیل و ۱۵ اخطاریه مکتوب صادر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • اردکان فرمانداری ویژه شد
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است
  • رباط‌داده‌های پرسپولیس، یکی هست، سه تا فصل بعد!
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی