Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی کاظمی گفت: طرح ملی مدیریت کوچ بهاره عشایر در استان‌های زاگرسی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز شده است که این برنامه در ۱۷ گلوگاه استان تا ۳۰ اردیبهشت اجرا خواهد شد.

او هدف از اجرای طرح مدیریت کوچ را حفظ مراتع و پوشش گیاهی و جلوگیری از چرای زودرس دام برشمرد و گفت: فصل چرای دام براساس پروانه‌هایی که صادر شده از خرداد آغاز خواهد شد و پیش از آن به دلیل اینکه مراتع هنوز به مرحله بهره‌برداری نرسیده است و با ورود دام خاک و گیاهان یکساله آسیب می‌بیند، با اجرای این طرح از ورود زودهنگام دام از استان‌های جنوبی و مراتع قشلاقی به مراتع ییلاقی استان اصفهان (در غرب و جنوب استان) تا پایان اردیبهشت جلوگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۶ هزار خانوار عشایر بختیاری و قشقایی کوچ رو از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان و بوشهر به مناطق ییلاقی اصفهان وارد شوند.

کاظمی می‌گوید ۱۵۰ نیروی رسمی و قراردادی در ۱۷ پاسگاه ثابت در شهرستان‌ها و گلوگاه‌های استان و ۳۴ اکیپ سیار در طرح مدیریت کوچ بهاره امسال ۲۴ ساعته در سه شیفت فعالیت می‌کنند تا اگر دامی به مراتع وارد شود، آن‌ها را خارج کرده و به مبدا بازگردانند.

به گفته او ورود دام به مراتع ییلاقی از خرداد تا پایان شهریور مجاز است و دامدارانی که دارای پروانه چرا و طرح مرتعداری باشند می‌توانند از مراتع بهره‌برداری کنند؛ همچنین در مراتع قشلاقی استان نیز از ابتدای آذر تا پایان فروردین امکان ورود دام و بهره برداری وجود دارد و اگر دامدارانی خارج از فصل وارد مراتع شوند به عنوان تخلف از پروانه چرا محسوب می‌شود و ضمن ممانعت از ورود دام طبق قانون موظف به تشکیل پرونده آنان به مراجع قضائی و اعمال جریمه هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: دامداران نباید پیش از فصل چرا به سمت مراتع ییلاقی حرکت کنند و با توجه به اینکه ورود دام و قرق شکنی زودهنگام مراتع موجب هزینه‌هایی برای آنان خواهد شد، دامداران لازم است که این مهم را رعایت کنند ضمن اینکه از استان‌های مبدا نیز انتظار می‌رود از خروج دام به سمت استان‌های ییلاقی هم اکنون ممانعت کنند.


منبع:مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری کوچ بهاره عشایر مدیریت کوچ ورود دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۶۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • اجرای سایت الگویی عدس دیم در منطقه مرگور و سیلوانا شهرستان ارومیه 
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • رویش دشت شقایق در اردستان
  • اجرای طرح زون بندی شبکه آب شوشتر
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • پیگیری روند تکمیل جاده دیباج به گلوگاه
  • ممنوعیت ورود موتورسیکلت‌ به بازار اصفهان از ۱۷ اردیبهشت/بودجه مرمت بازار ۵ برابر شد
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران