Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@02:45:19 GMT

اثر بخشی پروژه‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۶۳۵۲

اثر بخشی پروژه‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حسن مقیم جهت روشنگری و تنویر افکار عمومی پیرامون انجام عملیات آبخیزداری در پارک ملی بمو شیراز گفت: اثر بخشی پروژه های آبخیزداری در کنترل سیلاب ها و حفاظت منابع آب و خاک و پوشش گیاهی، نقشی مثبت است و این اقدامات سازه ای برای ترمیم طبیعت لازم و ضروری است اما متأسفانه افرادی با طرح اطلاعات نادرست و غیر علمی و شبهه افکنی در فضای مجازی این اقدامات ضروری و مفید را زیر سوال می برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح چگونگی عملیات اجرایی پروژه مدیریت سیلاب آبخوانداری دره چپ و راست پارک ملی بمو شیراز و نیز  اهداف و دستاوردهای مهم این طرح برای مردم، اظهار داشت: تقویت و تغذیه آبخوان های پایین دست، رفع معضل کم آبی منطقه و ذخیره آب گونه های مختلف گیاهی و جانوری، جلوگیری از خسارت های ناشی از سیلاب های ویران گر و تلطیف هوا از جمله اهداف مهم اجرای این پروژه در منطقه حفاظت شده بمو است. 

مقیم با اشاره به آغاز فاز نخست عملیات اجرایی این پروژه در اویل دهه  ۹۰ اظهار داشت: بدلیل وجود عدم اعتبارات لازم این عملیات متوقف شد اما در سال گذشته با جذب اعتبار لازم عملیات تکمیلی آن از سر گرفته شد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس تصریح کرد: حفظ گونه های گیاهی از اولویت های مهم است و طی فرآیند تکمیل این پروژه همواره سعی شده تا شاهد کمترین آسیب محیط زیستی باشیم بطوریکه با تامین خاک مورد نیاز پروژه از مخزن سازه ،فاصله حمل نیز به حداقل و صفر رسانیده شد.

وی با اشاره به کارکردهای مثبت این پروژه یادآور شد: بطور کلی این پروژه علاوه بر اثر بخشی حوزه های زیر دست موجب طراوت و سرسبزی بیش از پیش محدوده پارک ملی بمو نیز می شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: پارک ملی بمو منابع طبیعی و آبخیزداری مدیریت سیلاب آبخوانداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۶۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام

معاون آبخیرداری اداره‌کل منابع طبیعی استان ایلام از اختصاص ۵۹میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، استانی و مدیریت جامع آبخیز (حوزه سد میمه) و تملک دارایی به این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام ایرج عالی صبح امروز، سه شنبه، در جمع خبرنگاران با اشاره به تخصیص 59 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، استانی و تملک دارایی به استان ایلام در سال جاری اظهار داشت: این میزان اعتبار 32 میلیارد تومان از اعتبارات ملی، 15 میلیارد تومان استانی، 5 میلیارد تومان مدیریت جامع و 7 میلیارد و 300 میلیون تومان نیز از محل تملک دارایی استان است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی ایلام با اشاره به انجام کار مطالعات طرح تفصیلی آبخیزداری در سطح 63 حوزه شامل 650 هزار هکتار(نزدیک به 34 درصد از مساحت کل استان) افزود: این مطالعات منجر به اجرای عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی شده است.

عالی در ادامه با تاکید بر اینکه ایلام یکی از استان‌های موفق در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری است، تصریح کرد: اجرای این طرح‌ها علاوه بر جلوگیری از فرسایش بی‌رویه خاک و تغذیه سفره‌های آب‌های زیرزمینی، نقش موثری در هدررفت آب‌های روان، تغذیه و احیای قنوات، استخرهای ذخیره آب و انتقال آب کشاورزی دارند.

وی به تفاهم‌نامه سه‌جانبه سازمان منابع‌ طبیعی و آبخیزداری کشور، استانداری ایلام و سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان در سال گذشته اشاره داشت و گفت: در سطح 511 هزار هکتار از مناطق مطالعه شده در کل استان طی یک دوره 3 ساله (از سال 1402 تا سال 1405) طرح‌های آبخیزداری با اعتبار 17 هزار و 500 میلیارد ریال توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا می‌شود که قرار است اعتبارات مورد نیاز در این قرارداد از محل مولدسازی و تهاتر نفت تامین و تخصیص داده شود.

معاون آبخیزداری استان ایلام به اجرای طرح‌های آبخیزداری از مهم‌ترین برنامه‌های موفق پیشگیری از تخریب عرصه‌های مرتعی، جنگلی و مخاطرات ناشی از جاری شدن سیل‌های مخرب در مناطق شهری و روستایی است.

عالی در ادامه گفت: با توجه به تغییرات و شرایط اقلیمی اجرای طرح‌های آبخیزداری یکی از بهترین فرصت‌ها و مهم‌ترین راهکار عملی و موثر، برای جبران کم‌آبی و عبور از بحران خشک‌سالی است.

وی در پایان به برنامه‌های سال جاری در این حوزه اشاره داشت و گفت:اجرای پروژه‌های آبخیزداری از جمله عملیات خاکی ذخیره نزولات و پخش سیلاب در مناطق مستعد و بالادست اراضی کشاورزی، عملیات مکانیکی و بیومکانیکی و نیز با اتمام مطالعات تفصیلی اجرایی پارک آبخیز حوزه شهر دهلران ایجاد پارک آبخیز از جمله این  برنامه‌هاست که در شهرستان دهلران جانمایی و اجرا می‌شوند.

انتهای پیام/180/.

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • دستگاه های اجرایی البرز به حالت آماده باش درآمدند
  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • تمامی چاه‌های آب باید استاندارد باشند
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت