Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@22:37:24 GMT

ماجرای لغو کنسرت در اردکان یزد و بغض خواننده جوان

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۸۵۹۴

ماجرای لغو کنسرت در اردکان یزد و بغض خواننده جوان

‍‍‍‍‍‍

گروه جوانی که قصد برگزاری برنامه‌ای در حوزه موسیقی ایرانی را داشت، تنها چند دقیقه قبل از روی صحنه رفتن با خبر لغو اجرایش مواجه شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هنرمندان جوان در اردکان یزد، ویژه برنامه‌ای نوروزی برای مردمان این شهر و البته مسافران نوروزی تدارک می‌بینند. برنامه‌ای که رپرتواری براساس موسیقی اصیل ایرانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ برگزاری هم مشخص می‌شود که از هشتم تا دوازدهم فروردین و محل اجرا هم موزه مفاخر اردکان است.

همه‌ی مجوزهای لازم هم اخذ می‌شود. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اردکان، مجوزِ این اجراهای موسیقی را صادر می‌کنند.

بالاخره هشتم فروردین می‌آید. گروه تلاش‌های بسیاری کرده تا صحنه و نور و صدای مناسبی برای مخاطبان فراهم شود. آنها که تا کنون کنسرت برگزار کرده‌اند به خوبی می‌دانند که آماده کردنِ همه چیز برای برگزاری رویدادی در حوزه موسیقی چقدر زحمت و هزینه دارد. همه چیز به تلاشِ اعضای گروه و برگزار کنندگان آماده است. مخاطبان آمده‌اند اما...

 


حرف‌های حمید آرام‌زاده روی صحنه

 

ارشیا قاضی عضو گروه «بیداد» ماجرا را اینگونه روایت می‌کند:

«در پنج سال گذشته و در ایام نوروز در بافت‌های تاریخی اردکان اجرای زنده موسیقی داشته‌ایم. سال‌های قبل بدون مجوز اجرا داشتیم و اجرایمان در حد نیم ساعت بود و هیچ مشکلی هم نداشتیم. امسال گفتیم مجوز بگیریم. اوایل اسفند 1400 برای گرفتن مجوز اقدام کردیم. مجوز تمام ارگان‌های مربوط را گرفتیم. در تاریخ 24 اسفند اولین مجوز را برایمان صادر کردند. در روز ششم فروردین 1401 تماس گرفتند که حق برگزاری این رویداد موسیقی را ندارید و علتش را مخالفت خانواده آقای خاتمی بیان کردند. در حالی که خانواده آقای خاتمی گفتند که می‌خواهیم این رویداد در خانه خاتمی انجام شود.

ما به این نتیجه رسیدیم که مکان برگزاری را تغییر دهیم. موزه سنایی را به ما معرفی کردند. برای اجرا در موزه سنایی هم مجوزهای لازم را گرفتیم. زمانی مجوز کتبی اداره ارشاد را به گروه هنری می‌دهند که موافقتِ تمام ارگان‌های شهر را داشته باشید. ما همه مجوزها را گرفتیم و مجوز کتبیِ اداره ارشاد به ما داده شد.

شب قبل از اجرا تماس گرفتند که از اماکن کل استان یزد اعلام کرده‌اند که این برنامه نباید برگزار شود. علتش را هم مشخص نکرده بودند. ساعت 6 بعد از ظهر روز هشتم، فرماندار اردکان تماس گرفت و گفت همه هماهنگی‌ها را برای اجرای برنامه ما انجام داده و به ما گفت که برای اجرا آماده شوید.

ساعت 20 زمان اجرا بود. وقتی داشتیم صدا را آماده می‌کردیم، باز هم آمدند و گفتند که اجرا را باید لغو کنید. حالا ما همه چیز را آماده کرده‌ایم و مردم هم برای دیدن اجرا آمده‌اند.

حمید آرام‌زاده روی صحنه رفت و برای مردم توضیح داد که اجرا لغو شده است و از مردم عذرخواهی کرد. مردم چند ساعتی منتظر ماندند تا اجرا برگزار شود اما در نهایت مردم هم با دلخوری رفتند.

تا این لحظه هم نه استاندار یزد با ما صحبتی کرده و نه فرماندار با ما تماسی گرفته است. درخواست ما این است که مسئولان استان و شهر اردکان بیایند و علت لغو این برنامه را برای ما شرح دهند که ایراد کار ما کجا بوده است.»


مجوز صادر شده برای گروه بیداد در تاریخ 24 اسفند 1400


مجوز صادر شده برای گروه بیداد در تاریخ هفتم فروردین 1401

در همه جای ایران متولیِ اصلی صدور مجوز اجراهای موسیقی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اداره ارشاد هم با بررسی تمام جوانب این مجوزها را صادر می‌کند. گروه «بیداد» اما با وجود داشتنِ مجوزِ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در نهایت موفق به برگزاری برنامه خود نشد تا جوانی که خواننده گروه «بیداد» بود با بغضی در گلو روی صحنه بیاید و بگوید که اجازه اجرا ندارند و از مردم عذرخواهی کند.

این اتفاق در اردکان یزد مصادف شده با حاشیه‌های ورود زنان به ورزشگاه امام رضا علیه سلام در مشهد. زنانی که برای دیدنِ بازی ایران و لبنان بلیت خریده بودند و در نهایت اجازه ورود به ورزشگاه برایشان فراهم نشد. بی‌تدبیری برخی از مسئولان موجب شده تا رئیس جمهور به ماجرا ورود کند و دستور پیگیریِ اتفاقات و حاشیه‌های عدم ورود زنان به ورزشگاه امام رضا علیه سلام را صادر کند.
از سوی دیگر دادستان کل کشور هم این اتفاق را غیر قابل پذیرش خواند و از زنانی که با وجود داشتن بلیت، اجازه ورود به ورزشگاه را نیافتند، عذرخواهی کرد.
رئیس مجلس هم به ماجرا ورود کرد و اعلام کرد که مجلس این اتفاق را بررسی می‌کند.

متاسفانه تا کنون مسئولان استان یزد و شهر اردکان درباره لغو اجرایی که مجوزهای لازم را داشته، سکوت کرده‌اند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی موسیقی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی روی صحنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند

همشهری آنلاین _ فتانه احدی: جمعه گذشته در روستای الله‌ آباد شهرستان عنبرآباد در استان کرمان مراسم جشن عروسی برپا بود و بسیاری از مردم روستا در این مراسم شرکت کرده بودند.

داماد جوانی اهل کرمان و عروس اهل بندرعباس بود و از آنجا که پدر داماد در روستای الله آباد زندگی می‌کرد، مراسم عروسی نیز در همان روستا برگزار شده بود. علاوه بر اقوام داماد و اهالی روستا، بستگان عروس نیز از بندرعباس راهی الله آباد شده بودند تا شروع زندگی زوج جوان را جشن بگیرند.

از صبح جمعه هر دو خانواده در تکاپوی برگزاری مراسم بودند. بعد از اینکه خطبه عقد عروس و داماد خوانده شد، نوبت به جشن و پایکوبی رسید. همه چیز خوب پیش می‌رفت و همه خوشحال در انتظار ورود عروس و داماد به داخل سالن بودند که ناگهان حادثه هولناکی رخ داد.

تیراندازی مرگبار

وقتی عروس و داماد به مجلس رسیدند، همه شروع کردند به رقصیدن و شادی کردن، در بین میهمانان ۳ نفر از دوستان دوران سربازی داماد نیز بحضور داشتند که از بندرعباس خود را به مراسم رسانده بودند.

منصور بهمنی دهیار روستای الله آباد عنبرآباد در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: یکی از دوستان داماد با خود کلت کمری آورده بود تا مطابق رسم غلطی که در بعضی از عروسی‌ها وجود دارد، با آن تیراندازی کند. او شروع به رقصیدن کرد اما چون مشروبات الکی مصرف کرده بود، حالت عادی نداشت و در همان حال ناگهان سلاحش را به دست گرفت و شروع به تیراندازی کرد.

او ادامه می‌دهد: چون حال پسر جوان خوب نبود، نمی‌دانست که سر اسلحه را به کدام سو گرفته است. او چند گلوله شلیک کرد و ناگهان خواهر داماد در اثر اصابت گلوله به سرش نقش زمین شد.

وقتی این اتفاق افتاد، ضارب که همچنان در حال رقص بود، از سر و صدای موزیک متوجه کارش نشد و باز هم شلیک کرد که این بار خاله عروس مورد اصابت گلوله قرار گرفت و گلوله به شکمش خورد و بر زمین افتاد.

بهمنی می‌افزاید: با جیغ و فریاد میهمانان همه متوجه این حادثه و گلوله خوردن این دختر جوان شدند. پس از آن بود که همهمه به پا شد و عروسی با شیون مهمانان و خانواده عروس و داماد به عزا تبدیل شد.

شب زیبایی که عروس و داماد انتظارش را داشتند یکباره به شب عزای دو دختر جوان تبدیل شد. خانواده‌ها همه تلاش خود را کردند تا دو دختر را به بیمارستان برسانند اما کار از کار گذشته بود و هر دو جان خود را از دست داده بودند. از سوی دیگر ضارب وقتی متوجه شد چه حادثه‌ای رخ داده است، به همراه یکی از دوستانش فرار کرد و به بندرعباس گریخت. دهیار الله آباد ادامه می‌دهد: دوست سوم که راننده بود، توسط پلیس دستگیر شد. ماموران پلیس با حضور در محل حادثه تحقیقات خود را آغاز کردند.

پلیس وقتی متوجه شد که ضارب فرار کرده است، در تحقیقاتی که انجام داد، رد ضارب را در بندرعباس شناسایی کرد.

بهمنی اضافه می‌کند: یکشنبه که به اداره آگاهی رفته بودم، متوجه شدم که پلیس بندرعباس رد ضارب را گرفته و برای دستگیری‌اش راهی محل اختفای او شده اما وی مقاومت کرده و درگیری به وجود آمده است. در این درگیری ضارب تیر خورده و دستگیر و راهی بیمارستان شده است تا بعد از معالجه به مراجعه قضایی تحویل داده شود.

رسمی که کشته‌های زیادی داده است

پس از جمعه غم‌انگیز روستای الله‌آباد، خواهر داماد صبح یکشنبه به خاک سپرده شد و پیکر خاله عروس نیز برای دفن به بندرعباس انتقال یافت.

به گفته دهیار روستای الله‌آباد، رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی تا کنون باعث مرگ افراد زیادی شده است. این رسم در مناطق جنوبی کرمان وجود دارد و هر سال باعث مرگ افراد زیادی می‌شود.

وی می‌گوید: باید با کسانی که در مراسم ختم و عروسی اقدام به تیراندازی می‌کنند، برخورد شدید شود تا دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.

تیراندازی های مرگبار در یک سال گذشته

رسم غلط تیراندازی در مراسم عزا و عروسی در سال‌های اخیر قربانیان زیادی به جا گذاشته است. این در حالی است که در همه این سال‌ها پلیس، دستگاه قضایی و رسانه‌ها درباره این رسم غلط و تبعات آن بارها هشدار داده‌اند. مهمترین حوادث اینچنینی را با هم مرور می‌کنیم.

مرگ جوان ۲۷ ساله

در یکی از روستاهای بروجرد رسم غلط تیراندازی در عروسی حادثه مرگباری آفرید. این حادثه ۳ خرداد سال گذشته رخ داد. وقتی مهمانان در حال جشن و پایکوبی بودند، دو نفر که وظیفه تیراندازی در عروسی را برای احترام به مهمانان بر عهده داشتند، با شلیک گلوله باعث مرگ یک جوان ۲۷ ساله شدند و خاطره‌ای هولناک برای عروس و داماد باقی گذاشتند.
کشته شدن داماد
یکی از دردناکترین حوادث رسم تیراندازی در یکی از روستاهای کهگیلوهه و بویر احمد اتفاق افتاد. ۳۱ تیر سال گذشته، وقتی عروس و داماد دست در دست هم پیشاپیش خانواده و مهمانان وارد حیاط خانه پدر داماد شدند، یکی از مهمانان تفنگ به دست برای خوشامدگویی به مهمانان شروع به تیراندازی کرد که ناگهان یکی از گلوله‌ها بر قلب داماد اثابت کرد و باعث جان باختن او شد و خانواده‌اش را داغدار کرد.

برادرعروس کشته شد
پنجشنبه شب ۲۱دی ۱۴۰۲، در روستای سرآسیاب شهرستان لنده در کهگیلویه و بویراحمد شلیک گلوله توسط یکی از مهمانان که در حین رقص و پایکوبی تیراندازی می‌کرد، باعث مرگ برادر عروس شد. این مرد ۴۲ ساله بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست و عروس در شب عروسی‌اش برای همیشه عزادار برادرش شد.

۱۳ مجروح در عروسی

شامگاه ۲۸ اسفند سال گذشته در شهر ایذه، وقتی عروس و داماد وارد تالار عروسی شدند، یکی از مهمانان با اسلحه شکاری خود، شروع به تیراندازی کرد و با این کار ۱۳ نفر از مهمانان به شدت زخمی و روانه بیمارستان شدند، این اقدام باعث برهم خوردن عروسی شد و شبی که قرار بود برای حاضران و عروس و داماد به شادی ختم شود، با شیون و زاری پایان یافت.

کودک ۹ ساله جان باخت

۸ اسفند سال گذشته نیز سنت تیراندازی جان یک کودک را گرفت. کودک ۹ ساله اهل روستای چاه‌دروا شهرستان مُهر در استان فارس، در اثر تیراندازی در عروسی به شدت مجروح شد. او را به بیمارستانی در لامرد برای معالجعه منتقل کردند اما چون شدت جراحات زیاد بود، کادر پزشکی درخواست کردند که با اورژانس هوایی به شیراز منتقل شود، اما قبل از رسیدن اورژانس، کودک جان خود را از دست داد.

مرگ در تالار عروسی

۷ فروردین امسال، یکی از تالارهای شهرستان گتوند در خوزستان میزبان عروسی و مراسم جشن و پایکوبی بود. با ورود عروس و داماد به داخل محوطه بیرونی تالار، یکی از بستگان برای خوش‌آمد گویی به عروس و داماد در میان حضار، خانواده و بستگان شروع به تیراندازی کرد. صدای تیراندازی شور و شادی مهمانان را چندبرابر کرد اما غافل از اینکه یک جوان ۳۲ ساله در این بین بر اثر شلیک گلوله بر زمین افتاده است. تیراندازی در شلوغی و همهمه مهمانان ادامه داشت تا اینکه جیغ و فریاد باعث شد تا مهمانان متوجه تیرخوردن مرد جوان شوند.
بدین ترتیب شیون و زاری جای خود را به پایکوبی و شادی داد. آن جوان در همان لحظه جان خود را از دست داد و عروسی شروع نشده پایان یافت و تبدیل به عزا شد.

مرگ یک شاعر بر اثر شلیک گلوله

۱۸ شهریور سال گذشته، وقتی شاعران معروف خوزستانی در یک مراسم ختم در بندر امام خمینی گرد هم آمدند، یکی از حاضران در این مراسم بر اثر رسم غلط تیراندازی، شروع به شلیک تیرکرد که ناگهان چند تیر به سوی حضار شلیک شد و حیدر حیدری شاعر عرب خوزستانی اهل رامشیر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد و همچنین علی مجدم، شاعر عرب اهل آبادان بر اثر اصابت تیر مجروح و به بیمارستان منتقل شد.

کد خبر 847847 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تیراندازی مجله مرگ حوادث ایران

دیگر خبرها

  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • خط قرمزی که به «نون.خ» کمک کرد/ ماجرای شکایت آقای خواننده چه بود؟
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • آقای همایون شجریان بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • وزارت ارشاد: بوشهر قلب تپنده موسیقی است / کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی