Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-27@14:09:39 GMT

رشد کامودیتی ها فرصت یا تهدید؟

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۸۶۵۸

با توجه به رشد قابل توجه قیمتی بیشتر کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی و حتی در برخی از آنها شکسته شدن سقف‌های تاریخی و ثبت رشد‌های بی‌سابقه، حال این سوال به میان می‌آید که آیا این مورد برای کشورهایی که اقتصادی کامودیتی‌محور دارند خصوصا کشور ما، چه تاثیری دارد و آیا می‌تواند در نقش یک فرصت تلقی شود؟

 در عمل این اتفاق به تنهایی باعث رشد اینگونه اقتصاد‌ها و فرصتی برای رشد و شکوفایی و باعث سرازیر شدن پول به اینگونه اقتصاد‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما پس از این ورود نحوه مدیریت و برنامه‌ریزی این اتفاق است که این شرایط را تبدیل به یک فرصت برای رشد یا در صورت برنامه‌ریزی نادرست تهدیدی برای بیشتر به عقب راندن یک اقتصاد می‌کند.

حال به سراغ کشور خودمان می‌رویم و این اتفاقات را در اقتصاد خودمان مورد بررسی قرار می‌دهیم و به ‌طور تکمیلی تاثیر آن را بر بازار سرمایه و شرایط صنایع کشور مورد بررسی قرار می‌دهیم.  رشد قابل توجه قیمت‌ها باعث صرفه بیشتر تولید در صنایع صادرات محوری که کامودیتی بیس هستند، می‌شود و باعث افزایش قابل توجه حاشیه سود در این صنایع خواهد شد که البته پس از آن تأثیر مثبت خود را خواه ناخواه به صنایع مرتبط با این صنایع هم خواهد گذاشت و البته می‌تواند این شرکت‌ها را که طی سال‌های اعمال تحریم‌ها به واسطه تولید ممتد و عدم به‌روز‌رسانی و تعمیرات اساسی مستهلک شده بودند و نیاز ویژه‌ای جهت بازسازی و بهبود خط‌های تولید خود احساس می‌کردند، جان دوباره‌ای ببخشد. ولی صرفا فقط این مساله نخواهد بود و بحث مذاکرات نقش ویژه‌ای در تسهیل این روند دارد و در صورت حاصل شدن نتایج مثبت و پایانی آن می‌تواند در تسریع این اتفاق نقش قابل ملاحظه‌ای را ایفا کند.

البته باید خاطرنشان کرد که بحث تحریم‌ها به غیر از صنایع به اصطلاح دلاری، تاثیر مستقیم و قوی‌تری روی صنایع ریالی دارند. مخصوصا در کوتاه‌مدت و میان مدت این تاثیر بیشتر حس می‌شود ولی در بلندمدت تمامی صنایع را دستخوش تغییرات مثبت خواهد کرد. پس حال باید دید کشور ما و صنایع مربوطه به چه نحوی از فرصت ایجاد شده بهره می‌برند و اگر بتوانند به خوبی از شرایط ایجاد شده استفاده کنند، می‌توانند با قدرت و کیفیت بیشتر در بازار‌ها در نقش عرضه‌کننده ظاهر شوند. اکنون همان طور که می‌دانید در زوایای هر خبر مثبت و منفی از سمت مذاکرات بازار سرمایه دستخوش نوساناتی چه مثبت و چه منفی می‌کند که نشان از وزنی است که سرمایه‌گذاران به این پارامتر می‌دهند و بسیاری از آنها را در انتظار نتیجه پایانی گذاشته است. پس در کلیت موضوع زمانی می‌توانیم ذکر کنیم که ما از این افزایش نرخ‌ها بهترین استفاده را برده‌ایم که صنایع ما بتوانند این   تاثیر را در پله اول در رشد سودآوری خود و در پله بعدی بهبود و پیشرفت تکنولوژی و خط تولید‌های خود و پس از آن ایفای نقشی پررنگ‌تر در بازار ایفا کنند که تمامی این مولفه‌ها تأثیر خود را در رشد اقتصادی کشور و همین‌طور بهبود وضعیت بازار سرمایه خواهد گذاشت.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش گفت: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شهرام عظیمی با اشاره به این موضوع که دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری با تمام توان در جهت تحقق منویات رهبر انقلاب و شعار سال برنامه‌ریزی خواهد کرد اظهار داشت: درحال جمع‌آوری اطلاعات به منظور مشارکت حداکثری روستاییان در رونق تولید تجهیزات و لوازم ورزشی براساس آمایش سرزمین هستیم و همچنین بدنبـال شناسایی ظرفیت روستائیان و عشایـر سراسرکشور در این حوزه‌ایم.

وی افزود: با عنایت به مصرف بیش از شش هزار نوع کالای ورزشی در کشور که بالای ۵۰ درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود و گردش بالای مالی در این حوزه، بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم. براین اساس درآمد و اقتصاد روستا با تولید لوازم ورزشی پایدار و چند هدف دیگر نیز تامین خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت هموطنان ساکن روستا می‌تواند به رونق تولید لوازم ورزشی کمک کرده چرا که هزینه تمام شده آن پایین‌تر است.
در نظر داریم همزمان، با برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی در سراسر کشور، بازارچه‌های محلی جهت عرضه تولیدات ورزشی روستائیان احداث شود.

سرپرست دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: قطعاً برگزاری بیش از هزار جشنواره در کشور فرصتی مغتنم برای عرضه لوازم و تجهیزات ورزشی تولید شده توسط ساکنین روستا‌ها خواهد بود. درحال حاضر ۱۵۰ هزار نفر در زمینه تولیدات ورزشی مشغول به کار هستند که با فراهم کردن زمینه ورود روستانشینان و عشایر این آمار توسعه خواهد یافت.

انتهای پیام/

وزارت ورزش و جوانان

دیگر خبرها

  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • تراز تجاری ایران با آفریقا باید علاوه بر مثبت بودن پایدار باشد
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • آثار مثبت احیای واحد های تعطیل بیش از سرمایه‌گذاری‌ های جدید است