Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@21:44:48 GMT

اوکلند اسفنجی‌ترین شهر جهان است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۹۹۲۵

اوکلند اسفنجی‌ترین شهر جهان است

بر اساس مطالعه‌ای روی هفت شهر بزرگ جهان، پرجمعیت‌ترین شهر در کشور نیوزیلند به‌عنوان شهری با بیشترین جذب بارندگی‌های سنگین و پایتخت انگلستان به‌عنوان شهری با کمترین میزان جذب شناخته شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شرکت مشاوره محیط‌زیست «آروپ» با بررسی هفت شهر بزرگ جهان در زمینه داشتن بیشترین و کمترین قابلیت جذب آب حاصل از بارندگی‌های سنگین، شهر اوکلند در نیوزیلند را به عنوان اسفنجی‌ترین شهر جهان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رتبه‌بندی، لندن در پایین‌ترین جایگاه یعنی رتبه هفتم قرار گرفت. «آروپ» از مسئولان شهری خواست که در ساخت شهرها به دنبال راهکارهایی هم‌چون مدیریت بارش‌های شدید برای پاسخگویی به چالش‌های آب‌وهوایی باشند و در این زمینه از طبیعت الگو بگیرند.

شهر اسفنجی چیست؟

اصطلاح شهر اسفنجی در سال ۲۰۱۳ ابداع شد و شهرهایی را توصیف می‌کند که به جای استفاده از بتن، با الگوبرداری از طبیعت یا استفاده از آن به جذب آب باران کمک می‌کنند. زیرساخت‌های طبیعی نه تنها در مدیریت سیلاب بسیار مؤثر است بلکه به‌طور متوسط ۵۰ درصد مقرون‌به‌صرفه‌تر از جایگزین‌های ساخته دست بشر است و ۲۸ درصد ارزش افزوده بیشتری ارائه می‌دهد.

شهرها باید برای شکوفایی به سرعت یاد بگیرند که چگونه راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت را به کار گیرند که مزایای بسیار گسترده‌تری نسبت به زیرساخت‌های مهندسی سنتی «خاکستری» دارد و به کاهش کربن کمک می‌کند. استفاده از ابزارهای دیجیتال قدرتمند جدید می‌تواند به مسئولان شهرها کمک کند تا این انتقال را با سرعت بالا و تأثیرگذاری بیشتر انجام دهند. همه شهرهای جهان، حتی شهرهایی که دارای قابلیت اسفنجی طبیعی هستند، می‌توانند با بهره‌گیری از این ابزارها بهبود یابند و از آن‌ها برای هدایت روان‌آب‌ها، کند کردن جریان آب باران یا پیشگیری از ورود آن به شبکه فاضلاب بهره ببرند.

«آروپ» و شناسایی اسفنجی‌ترین شهر جهان

«آروپ» که هدف خود را به‌دست‌آوردن درک کلی از شهرهای اسفنجی جهان معرفی کرد، نمونه‌هایی به مساحت ۱۵۰ کیلومتر از هفت شهر بزرگ اوکلند، لندن، بمبئی، نایروبی، نیویورک، شانگهای و سنگاپور را مورد ارزیابی قرار داد تا دریابد زیرساخت‌های طبیعی موجود در هر یک تا چه میزان در جذب آب بارندگی به آن‌ها کمک می‌کند.

این تحلیل در حالی انجام گرفت که هیئت بین دولتی تغییرات آب‌وهوایی (IPCC) پیش‌بینی کرده است خطرات مربوط به آب با هر درجه گرم شدن زمین افزایش خواهد یافت. در حال حاضر حدود ۷۰۰ میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که با افزایش حداکثر میزان بارندگی روزانه مواجه بوده است برای مثال لندن در سال ۲۰۲۱ شاهد بارندگی‌هایی بسیار بیشتر از حد معمول بوده است؛ تقریباً ۴۸ میلی‌متر باران در یک دوره ۲۴ ساعته که بخش عمده آن تنها در یک ساعت باریده است.

«آروپ» در بررسی اسنفنجی‌ترین شهرهای جهان از ابزارهای دیجیتالی پیشرفته‌ای به نام تریان (Terrain) استفاده کرد که از تکنیک‌های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای تعیین کمیت دقیق زیرساخت‌های سبز (از جمله چمن و درختان) و آبی (به‌عنوان مثال برکه‌ها و دریاچه‌ها) در مقابل زیرساخت‌های خاکستری (هم‌چون ساختمان‌ها و سطوح سخت) استفاده می‌کند. این بررسی بر اساس تصاویر ماهواره‌ای دقیقی انجام گرفته است که تصویری از تقریباً ۱۵۰ کیلومتر مربع از مرکز اصلی هر شهر را پوشش می‌دهد.

محققان تجزیه‌وتحلیل‌های به‌دست‌آمده را با بینش‌هایی در مورد انواع خاک و پوشش گیاهی در هر منطقه تکمیل کردند که آن‌ها را قادر ساخت تخمین بزنند در هر شهر چه مقدار از آب باران در یک رویداد بارندگی شدید جذب می‌شود. بر اساس این عوامل، شهرها به این ترتیب بر مبنای اسفنجی بودن رتبه‌بندی شدند:

اوکلند- ۳۵ درصد نایروبی- ۳۴ درصد سنگاپور- ۳۰ درصد بمبئی- ۳۰ درصد نیویورک -۳۰ درصد شانگهای- ۲۸ درصد لندن -۲۲ درصد مقایسه اسفنجی‌ترین شهرهای جهان

نیمی از منطقه مورد مطالعه در اوکلند، از فضاهای سبز و آبی تشکیل شده بود که نقش بسزایی در به‌دست آوردن عنوان اسفنجی‌ترین شهر جهان برای آن ایفا کرد. تنها شهری که نسبت به اوکلند فضاهای سبز و آبی بیشتری دارد، نایروبی (۵۲ درصد) است که البته خاک نفوذپذیرتر اوکلند باعث شد این شهر در ارزیابی‌های «آروپ» از نایروبی پیشی بگیرد. در مقابل شهرهای لندن و شانگهای با وجود درصدهای بالایی از سطوح سخت بتنی (به ترتیب ۶۹ و ۶۷ درصد) به‌عنوان کم‌نفوذترین شهرها برای جذب آب بارندگی شناخته شدند. علاوه بر این، در مقایسه با شانگهای، مرکز شهر لندن دارای پوشش درختی کمتری بود که بر رتبه‌بندی اسفنجی تأثیر بیشتری گذاشت. با این حال پایتخت انگلستان هم‌چون سنگاپور، شانگهای و اوکلند دارای نوعی خاک متوسط و نفوذپذیرتر با پتانسیل روان‌آب کمتری نسبت به نایروبی و بمبئی است.

علی‌رغم شهرتی که به‌عنوان جنگل بتنی دارد، تنها ۶۱ درصد از نیویورک با سطوح غیرقابل‌نفوذی مانند بتن پوشانده شده است و شهرهای لندن و شانگهای به ترتیب با ارقام ۶۹ و ۶۷ درصد، سطح سخت بیشتری نسبت به نیویورک دارند. این شهر نیز رتبه خوبی در زمینه اسفنجی بودن از آن خود کرد چراکه دارای نفوذپذیرترین نوع خاک در بین شهرهای مورد مطالعه است و همچنین دارای فضای سبزی با درختان بسیار است که در مقایسه با سایر سطوح سبز تأثیر قابل توجهی در مهار بارندگی دارد. علاوه بر این، نیویورک میزبان یکی از مترقی‌ترین برنامه‌های زیرساختی سبز است که در آن فضای سبز به‌صورت سیستم‌های مهندسی شده مانند باغ‌های بارانی، کانال‌های آب، بام‌های سبز و تالاب‌ها برای مدیریت فعال آب طوفان طراحی شده است.

«آروپ» اعلام کرد که با توجه به چالش‌های سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی، نمی‌توان بیش از این شهرها را جنگل‌های بتنی دانست که در تضاد با طبیعت قرار دارند بلکه هر شهر دارایی‌های منحصربه‌فردی هم‌چون مراتع، جنگل‌ها، پارکلت‌ها، دریاچه‌ها و برکه‌هایی دارد که باید به‌شیوه‌ای مشابه با سایر منابع حیاتی ارزش‌گذاری شود و مورد استفاده قرار گیرد.

بررسی‌های «آروپ» به‌عنوان کارت امتیاز در نظر گرفته نشده است بلکه نشان می‌دهد که شهرها چگونه می‌توانند از ابزارهای دیجیتال برای ایجاد درک بسیار بهتر از دارایی‌های طبیعی خود استفاده کنند زیرا حتی اسفنجی‌ترین شهرها نیز برای ایجاد حداکثر انعطاف‌پذیری نیاز به توسعه و همکاری با طبیعت دارند.

کد خبر 564479

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان اقدامات شهرهای جهان شهر اسفنجی روان آب سیلاب های شهری سیلاب بارندگی فضاهای سبز شهری فضاي سبز شهري فضاي سبز فضای سبز شهری فضای سبز سیل راهکارهای مقابله با سیل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ترین شهرها هم چون جذب آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان

داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سه ماهه اول سال میلادی ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از انتظارات است.

به گزارش ایسنا، تولید ناخالص داخلی، مقیاس وسیعی از کالاها و خدمات تولید شده در دوره ژانویه تا مارس، با سرعت سالانه ۱.۶ درصد افزایش یافت که کمتر از ۲.۴ درصد تخمین زده شده بود.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه ماهه افزایش یافت که بزرگترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است. مخارج مصرف‌کننده در این دوره ۲.۵ درصد افزایش یافته که در مقابل رشد ۳.۳درصد در سه ماهه چهارم قرار دارد و کمتر از سه درصد برآورد وال استریت نزول کرده است.

وزارت بازرگانی ایالات‌متحده گزارش کرد که رشد اقتصادی ایالات‌متحده سال را بسیار ضعیف‌تر از حد انتظار آغاز کرد و قیمت‌ها با سرعت بیشتری افزایش یافتند.

بر اساس گزارش دفتر تحلیل اقتصادی ایالات‌متحده، تولید ناخالص داخلی، مقیاس وسیعی از کالاها و خدمات تولید شده در دوره ژانویه تا مارس، با تعدیل فصلی و تورم، سرعت صعودی سالانه ۱.۶ درصد را ثبت کرد.

اقتصاددانان مورد بررسی داوجونز، افزایش ۲.۴ درصدی را به دنبال افزایش ۳.۴ درصدی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ و ۴.۹ درصدی در دوره قبل را دنبال کردند.

مخارج مصرف‌کننده در این دوره ۲.۵ درصد افزایش یافت که در مقابل رشد ۳.۳ درصدی در سه ماهه چهارم و کمتر از برآورد سه درصدی وال استریت است.

سرمایه‌گذاری ثابت و مخارج دولتی در سطح ایالتی و محلی به مثبت ماندن تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سه ماهه کمک کرد، در حالی که سرمایه‌گذاری خصوصی و واردات کاهش یافت همچنین صادرات خالص ۰.۸۶ واحد درصد از نرخ رشد کم کرد و سهم هزینه مصرف‌کننده نیز ۱.۶۸ درصد بود.

در زمینه تورم خبرهای بدی منتشر شد

شاخص هزینه‌های مصرف شخصی که متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو است، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد طی سه ماهه افزایش یافت که بزرگترین رشد آن در یک سال است و از ۱.۸ درصد در سه ماهه چهارم صعود کرده است.

بدون احتساب مواد غذایی و انرژی، شاخص هزینه‌های مصرف‌کننده شخصی اصلی با نرخ ۳.۷ درصد افزایش یافت که هر ۲ این مورد بسیار بالاتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو بود. مقامات بانک مرکزی تمایل دارند بر تورم اصلی به‌عنوان شاخصی قوی‌تر از روندهای بلندمدت تمرکز کنند.

شاخص تولید ناخالص داخلی با نرخ ۳.۱ درصد در مقایسه با برآورد افزایش سه درصدی داوجونز، صعود کرد و با انتشار این خبر، بازارها با کاهش بیش از ۴۰۰ واحدی میانگین صنعتی داوجونز، سقوط کردند. همچنین بازدهی خزانه‌داری بالاتر رفت، به‌طوری‌که شاخص ۱۰ ساله اخیر در ۴.۶۹ درصد قرار گرفت.

بدترین گزارش‌ها ثبت شد

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری CIBC اظهار کرد این دو مورد بدترین گزارش‌ها از رشد کمتر از انتظار و تورم بالاتر از مورد انتظار بود. ما دور از انتظارات سرمایه‌گذاران برای کاهش نرخ نیستیم و این موارد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را مجبور می‌کند تا برای جلسه هفته آینده کمیته بازار آزاد فدرال اقدامی سختگیرانه را مدنظر بگیرد.

این گزارش در حالی ارائه می‌شود که بازارها در نتایج وضعیت سیاست پولی و زمان شروع به کاهش نرخ بهره فدرال قرار دارند. نرخ وجوه فدرال که تعیین می‌کند بانک‌ها چه چیزی را برای وام‌دهی یک شبه از یکدیگر دریافت می‌کنند، در محدوده هدف‌گذاری شده بین ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد است که بالاترین میزان در ۲۳ سال اخیر محسوب می‌شود، اگرچه بانک مرکزی از جولای ۲۰۲۳ افزایشی نداشته است.

سرمایه‌گذاران مجبور شده‌اند که دیدگاه خود را با زمان آغاز کاهش نرخ بهره فدرال رزرو تطبیق دهند زیرا تورم بالا باقی مانده است. دیدگاهی که از طریق معاملات آتی بیان می‌شود این است که کاهش نرخ‌ها در ماه سپتامبر آغاز می‌شود و فدرال رزرو احتمالا امسال فقط یک یا دو بار کاهش نرخ بهره خواهد داشت. بر اساس محاسبات گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو، ارزش معاملات آتی نیز پس از انتشار تولید ناخالص داخلی تغییر کرد و معامله‌گران اکنون تنها به کاهشی در سال ۲۰۲۴ اشاره می‌کنند.

جفری روچ، اقتصاددان ارشد ال‌پی‌ ال فایننشال گفت: اقتصاد آمریکا احتمالا در سه ماهه بعدی کاهش بیشتری ثبت خواهد کرد زیرا مصرف‌کنندگان احتمالا به پایان هدررفت هزینه‌های خود نزدیک می‌شوند. نرخ پس‌انداز در حال کاهش است زیرا تورم چسبنده فشار بیشتری بر مصرف‌کننده وارد می‌کند. ما باید انتظار داشته باشیم که تورم در طول سال جاری با کاهش تقاضای کل کاهش یابد، اگرچه مسیر رسیدن به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو هنوز دور از انتظار است.

مصرف‌کنندگان عموما از زمانی که تورم صعود کرده است، با آن همگام بوده‌اند، اگرچه افزایش تورم باعث افزایش دستمزدها نیز شده است. نرخ پس‌انداز شخصی در سه ماهه اول به ۳.۶ درصد از چهار درصد نزول کرد. درآمد تعدیل شده برای مالیات و تورم در این دوره ۱.۱ درصد افزایش یافت که از رقم ۲ درصد نزول کرده است.

الگوهای هزینه نیز طی سه ماهه تغییر کرد؛ هزینه کالاها ۰.۴ درصد کاهش و هزینه خدمات چهار درصد افزایش یافت که بالاترین سطح سه ماهه از سه ماهه سوم ۲۰۲۱ است.

بازار کار پررونق به زیربنای اقتصاد کمک کرده است. وزارت کار گزارش کرد که مطالبات اولیه بیکاری در هفته ۲۰ آوریل به ۲۰۷هزار نفر رسید که ۵۰۰۰ کاهش ثبت کرد و کمتر از ۲۱۵هزار برآورد شده بود.

علامت مثبت احتمالی برای بازار مسکن این است که سرمایه‌گذاری مسکونی ۱۳.۹ درصد افزایش یافت و بزرگترین افزایش از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ تاکنون است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • پروژه تعریض جاده اجیرلو ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان