Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مافی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قزوین با اشاره به استقرار ۱۲۱ واحد و هسته در پارک علم و فناوری استان قزوین و وجود ۳۳ واحد دانش بنیان از این تعداد، اظهار کرد: در همه حوزه‌ها واحدهای دانش بنیان مستقر هستند اما بیشتر این واحدها در حوزه‌های صنعتی، مواد شوینده، شیمیایی ها و قطعه‌سازی فعالیت می‌کنند‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دلایل ثابت ماندن تعداد واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری استان قزوین طی چند سال متمادی به استقرار واحدها در حدود ۶ هزار مترمربع و تکمیل فضاها با توجه به تقاضای زیاد و عدم پاسخگویی به حجم بالای تقاضاه اشاره کرد و توضیح داد: با راه‌اندازی مرکز نوآوری سعدالسلطنه و پردیس کارگاهی شهر صنعتی البرز حدود ۳ هزار مترمربع یعنی ۵۰ درصد به فضاها افزوده می‌شود که در این راستا حدود ۶۰ واحد و هسته فناور مستقر خواهند شد.

رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: با راه‌اندازی پردیس فناوری شهرستان آبیک نیز به سمت واحدهای دانش بنیان بزرگ مقیاس حرکت خواهیم کرد که ضمن ثمرات بسیار،  گردش مالی بسیار زیادی ایجاد می‌کند و زمینه را برای حضور دانش بنیان ها در استان فراهم می‌کند.

مافی با اشاره به پیش‌بینی استقرار ۳۰ واحد در حوزه صنایع فرهنگی و هویت ساز طی امسال بیان کرد: در استان کسی از فناوران حوزه فرهنگ و هنر حمایت نمی‌کند که با راه‌اندازی مرکز فناوری سعدالسلطنه پیش‌بینی می‌شود ۱۵۰۰ مترمربع با سرانه ۵۰ مترمربع فضا اختصاص یافته و ۳۰ هسته فناور را مورد حمایت قرار دهیم و برای ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر اشتغالزایی می‌شود؛ با راه‌اندازی پردیس شهر صنعتی البرز در مجموعه متعلق به بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان قزوین شرکت‌های دانش بنیان، نوع تولیدی مستقر می‌شود.

استقرار شرکت‌های دانش بنیان با مقیاس بزرگ در آبیک 

مافی با اشاره به پیش‌بینی واگذاری ۱۵ قطعه از اراضی پارک علم و فناوری استان به شرکت‌های دانش بنیان مقیاس بزرگ و آغاز عملیات ساخت و ساز در سایت کنونی افزود: شرکت‌هایی متقاضی هستند و ارزیابی ها انجام شده و آیین واگذاری اراضی در سه ماهه نخست امسال برگزار می‌شود. در پردیس فناوری شهرستان آبیک شرکت‌های خیلی بزرگتر دانش بنیان مستقر و حدود ۶۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی مرکز رشد و فرهنگ، پردیس کارگاهی شهر صنعتی البرز، پردیس فناوری آبیک، واگذاری اراضی پارک علم و فناوری در استان تقریبا همه تیپ فناوران را زیر پوشش قرار می‌دهیم و با استقرار شرکت‌های حوزه تولیدی، فرهنگ و هنر، مقیاس کوچک، متوسط و بزرگ زنجیره تکمیل می‌شود و قزوین بعد از استان‌های دارای زنجیره تکمیلی همچون تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، یزد و خراسان رضوی جزو استان‌های پیشرو خواهد شد.

این مسئول ضمن قدردانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر کمک ویژه به پارک علم و فناوری استان قزوین اذعان کرد: تا پایان سال گذشته مقرر شده بود واحدهای این پارک راه‌اندازی شوند که به دلیل تغییر دولت و جابه‌جایی ها و کمبود اعتبارات، این مهم تحقق نیافت در حالی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیش از ۲۰ میلیارد تومان قرارداد و موافقت نامه حمایتی منعقد شده که حدود ۶ میلیارد تومان نقد واریز شده و مابقی هم با پیگیری، واریز می‌شود و از مسئولان استان قزوین انتظار داریم با حمایت‌های جدی خود و اختصاص سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان از اعتبارات استانی به پارک علم و فناوری استان، به پیشرو بودن استان یاری رسانند چرا که اعتبارات پارک ناچیز بوده و همه اعتبارات را نمی‌توان از نهادهای ملی أخذ کرد، گرچه درآمد اختصاصی پارک بیش از ۴ برابر و اعتبارات پارک هر سال نسبت به سال گذشته، دو برابر شده اما رقم قابل توجهی نیست و برای تحقق شعار مقام معظم رهبری با شعار و حرف اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و باید توجه ویژه به تامین اعتبارات پارک علم و فناوری از محل اعتبارات استانی شود.

طبق اذعان رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین؛ چندین مرتبه موضوع مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به استان اعلام شده که اگر در داخل شهر سوله یا فضایی با زیر بنای ۵ تا ۱۰ هزار مترمربع به پارک علم و فناوری استان اختصاص یابد، از سوی این معاونت تمام هزینه نوسازی و بازسازی پرداخت می‌شود که تاکنون نهادی حاضر نشده چنین فضایی در اختیار پارک قرار دهد.

بیشتر صنایع استان فرسوده هستند

مافی با بیان اینکه استان قزوین به برخورداری از صنعت و کشاورزی شناخته می شود، بیان کرد: کشاورزی استان قزوین به صورت سنتی و با بهره‌وری پایین و مصرف آب بالا است و بیشتر صنایع استان هم فرسوده و طول عمر ۴۰ و ۵۰ ساله دارند که شاهد تعطیلی، نیمه تعطیلی و غیرفعال شدن شرکت‌ها هستیم و در استان صنعت نداریم بلکه کارخانه داریم و حدود ۵۰ سال پیش خارج از کشور خط تولیدی خریداری شده و به داخل کشور انتقال یافته و با تغییرات جزئی همان محصول تولید می‌شود در حالی که عمر این تکنولوژی ها گذشته و قدیمی شده و بهره‌وری پایین و هزینه‌های تولید افزایش یافته و محصول قدرت رقابت و قابلیت صادرات را ندارد. 

وی با ذکر این مطلب که برای اینکه کارخانه‌ها به صنایع پویا تبدیل شوند چاره‌ای جز دانش بنیان شدن آنها و تزریق فناوری‌های نوین به صنایع نیست، افزود: واحد تحقیق و توسعه صنایع باید فعال و با شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان نوپا همکاری شود یعنی شرکت‌ها و صنایع باید نیازمندی‌های خود را فراخوان کرده و در اختیار شرکت‌های نوپا و فناوران و استارتاپی قرار دهند که هنوز این ظرفیت در درون کشور و استان ایجاد نشده و از این جهت عقب هستیم.
 
رئیس پارک علم و فناوری استان ادامه‌ داد: راه حل دانش بنیان شدن صنایع و کشاورزی در پارک علم و فناوری نیست بلکه سازمان‌های صمت، جهاد کشاورزی، صنایع بزرگ، شهرک‌های صنعتی و ... باید پای کار آمده و ظرفیت و ساختار خود را اصلاح کنند و خریدار محصولات فناورانه و تولیدات نوین شوند.

مافی بیان کرد: اگر واحدهای دانش بنیان و شرکت‌های فناور افزایش یابد اما سازمان‌های مختلف این محصولات را خریداری نکنند به مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان منجر می شود که قطعا خسارت بار خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پارک علم و فناوری پارک علم و فناوری استان قزوین شرکت های دانش بنیان واحدهای دانش بنیان راه اندازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۰۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی

امیرشنوا دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • گشایش نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر