Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@08:14:40 GMT

مشکلات شنوایی شایع‌ترین معلولیت در کوهسرخ است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۰۳۵۰

مشکلات شنوایی شایع‌ترین معلولیت در کوهسرخ است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهزیستی کوهسرخ گفت: متاسفانه شنوایی مهمترین و شایع‌ترین معلولیت شناسایی شده در شهرستان کوهسرخ است.

مهدی بیدل بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سال گذشته طرح غربالگری شنوایی‌سنجی کودکان سه تا پنج سال در این شهرستان اجرا شد که از ۱۸۰۰ نفر، ۴درصد مشکل شنوایی داشتند، افزود: روستای ایور با ۷۰ نفر بیشترین معلول شنوایی را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حال حاضر آماری از سالمندانی که با مشکل شنوایی مواجه هستند، نداریم و فقط نوزادانی که متولد می‌شوند، غربالگری می‌شوند. طرح شنوایی‌سنجی همه ساله در کوهسرخ اجرا می‌شود و پارسال ۱۸۰۰ نفر نیز غربالگری شنوایی‌سنجی شدند.

رئیس اداره بهزیستی کوهسرخ ازدواج‌های فامیلی را مهمترین علل معلولیت شنوایی در این شهرستان دانست و گفت: معلولیت شنوایی بین دختران و پسران شهرستان کوهسرخ یکسان است.

وی معلولیت ذهنی را از دیگر معلولیت‌های مهم شهرستان که بیشتر اهالی روستای تکاب با این مشکل مواجه هستند، نام برد و افزود: اصلی‌ترین علت ابتلاء معلولان ذهنی شهرستان به این مشکل مسائل ژنتیکی است.

وی با بیان اینکه بهزیستی شهرستان کوهسرخ با تعداد ۱۲۰۰ پرونده  بالغ‌ بر ۳۰۰۰ نفر جامعه هدف تحت پوشش دارد، بیان کرد: ۳درصد کل معلولیت‌های شهرستان مربوط به کودکان است.

عکس از آرشیو

مهمترین آسیب‌های اجتماعی

بیدل بختیاری در ادامه اعتیاد، طلاق، کودک همسری، کودک‌آزاری و اقدام به خودکشی را به ترتیب از مهمترین آسیب‌های اجتماعی در شهرستان دانست.

وی گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۳ درصد جمعیت شهرستان درگیر با معضل اعتیاد هستند، همچنین سال قبل ۲ دهم درصد جمعیت اقدام به گرفتن طلاق و ۸ صدم درصد نیز اقدام به خودکشی نموده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی کوهسرخ با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۰۰ پرونده اعتیاد در بهزیستی کوهسرخ تشکیل داده‌ایم که این افراد برای درمان به مراکز درمان بستر و یا مراکز سرپایی فرستاده شدند، مطرح کرد: به این خانواده‌ها نه تنها ۶ماه مستمری برای دوران ترک پرداخت می‌شود بلکه اگر ترک کنند وام خوداشتغالی هم به این افراد تعلق می‌گیرد.

وی گفت: سال گذشته حدوداً ۲ درصد به پرونده‌های تحت پوشش بهزیستی کوهسرخ افزوده شده که ۷۰ پرونده در بخش امور اجتماعی تشکیل شده و مربوط به طلاق، از کار افتادگی و یا خانواده‌های بد سرپرست بوده است.

مددجویان تحت پوشش بهزیستی خانه‌دار شدند

وی در ادامه به وضعیت مسکن معلولان و مددجویان تحت پوشش در شهرستان کوهسرخ اشاره کرد و افزود: سال گذشته حدود ۱۲ واحد مسکن روستایی و سه واحد مسکن شهری به خانواده‌هایی با دو معلول نیز واگذار شده که به هر خانواده روستایی ۷۵ میلیون تومان و به هر خانواده شهری ۱۴۰ میلیون تومان توسط بهزیستی و نهادهای همکار پرداخت شده است.

رئیس اداره بهزیستی کوهسرخ اظهار کرد: سال قبل ۵۰ واحد دیگر را شروع به ساخت نموده‌ایم که با این تعداد واحد مسکونی که تحویل داده خواهد شد همه خانه‌دار می‌شوند، همچنین ۷ واحد مسکن ایتام داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در شهرستان کوهسرخ از ۱۲۰۰ خانواده تحت پوشش شهری و روستایی ۴۰ خانواده دو معلولی هستند، گفت: در سال ۱۴۰۰ برای ساخت ۱۰۰ واحد مسکن مددجویان این نهاد، از سوی بهزیستی، کمک بلاعوض تعلق گرفته است.

بیدل بختیاری افزود: به هر مددجو مبلغ ۵۰ میلیون تومان کمک هزینه بلاعوض مسکن توسط بهزیستی و مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بنیاد مسکن برای ساخت مسکن تعلق گرفته است.

رئیس اداره بهزیستی کوهسرخ با تأکید بر اینکه تمام مددجویان بهزیستی از خدمات مستمر و غیرمستمر بهره‌مند می‌شوند، بیان کرد: بالغ‌بر ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان حق مستمری ماهیانه به جامعه هدف کوهسرخ پرداخت شده و همچنین به ۸۰ نفر از افراد معلول ضایعه نخاعی و معلولان شدید و خیلی شدید، حق پرستاری و مددکاری به ارزش ۸۰۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

وی مطرح کرد: با راه‌اندازی دو مرکز مثبت زندگی در کوهسرخ خدمات سطح یک سازمان بهزیستی در بستر فناوری اطلاعات در راستای بهتر زیستن آحاد جامعه ارائه می‌شود و تا به امروز ۷۲۰ پرونده به این مرکز واگذار شده است.

عدم مناسب‌سازی شهری و ادارات

وی در ادامه از عدم مناسب‌سازی شهری و ادارات برای حضور معلولان در جامعه خبر داد و اظهار کرد: چون کوهسرخ تازه شهرستان شده است برای مناسب‌سازی فضاهای شهری باید اقدامات بهتری صورت گیرد.

بیدل بختیاری گفت: متأسفانه هنوز فرمانداری و دیگر ادارات شهرستان و اکثر پیاده‌روها مناسب‌سازی نشده‌اند که باید با فرهنگ‌سازی شرایط حضور معلولان را در شهر فراهم کنیم.

بیدل بختیاری در پایان نبود زمین برای احداث ساختمان بهزیستی کوهسرخ را از مشکلات جدی دانست و در این خصوص گفت: اکنون اجاره نشین هستیم و برای رفع این مشکل نیازمند همراهی خیرینیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها معلولیت کوهسرخ شنوايي شهرستان کوهسرخ میلیون تومان مناسب سازی سال گذشته واحد مسکن تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۰۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • دستگاه های اجرایی شهرستان گناوه در اجرای طرح «نور» همکاری کنند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست