Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@11:21:21 GMT

ارزانی آرد در ایران، محرک قاچاق است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۰۵۸۶

ارزانی آرد در ایران، محرک قاچاق است

ایران اکونومیست- رییس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران گفت: فاصله قیمت گندم و آرد ناشی از سوبسید دولتی می‌تواند منجر به قاچاق شود اما این موضوع کمبودی در داخل کشور ایجاد نمی‌کند.

«سید محمدرضا مرتضوی»  درباره انتشار اخباری مبنی بر خرید آرد داخل ایران توسط دلالان ترکیه‌ای به علت بحران اوکراین و روسیه افزود: اکنون دولت هر تن گندم وارداتی را ۵۰۰ دلار و هر کیلوگرم گندم داخلی را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان می‌خرد اما به دلیل سوبسیدی که دولت به آرد اختصاص می‌دهد فاصله قیمتی زیادی در این بخش ایجاد می‌شود که می‌تواند منجر به فساد و قاچاق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، این در حالی است که پیش از این قیمت جهانی هر تن گندم ۲۸۰ دلار بوده است.

رئیس هیات مدیره انجمن آردسازان ایران نیاز سالانه کشور به گندم و آرد را نزدیک ۱۲ میلیون تن دانست و گفت: اکنون دولت هر کیلوگرم آرد نان دولتی را ۶۵۰ تومان، آزاد پز را ۹۰۰ تومان و صنف و صنعت را ۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌کند.

مرتضوی تصریح کرد: دولت به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی هر کیلوگرم گندم داخلی را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان متناسب با افزایش جهانی قیمت گندم خریداری می‌کند اما برنامه‌ای برای افزایش قیمت آرد و نان ندارد اما قیمت آرد صنف و صنعت قابلیت اصلاح دارد.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اظهار داشت: درواقع هر تن آرد در ایران با قیمتی بین ۴۰ تا ۱۴۰ دلار توزیع می‌شود که این فاصله قیمتی هر کسی را به وسوسه می‌اندازد منتهی قاچاق آرد نیازمند ایجاد شبکه و جمع‌آوری آرد است که در حجم بالا چندان ممکن نیست.

سود کارخانجات ماکارونی از یارانه آرد

مرتضوی با بیان اینکه پیش از این نیز در سال‌های گذشته پرونده‌های بزرگی برای قاچاق و صادرات آرد داشته‌ایم افزود: درواقع دولت برای هر تن آرد صنف و صنعت ۳۵۰ دلار و برای واحدهای نانوایی ۴۴۰ دلار در تن یارانه ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد نرخ آرد در ایران یک‌دهم قیمت جهانی است. به طور مثال دولت هر تن گندم را ۵۰۰ دلار می‌خرد آرد را ۱۰۰ دلار در اختیار صنف و صنعت قرار می‌دهد و کارخانجات هر تن ماکارونی را ۴۰۰ دلار صادر می‌کنند یعنی کشور ما بابت صادرات هر تن ماکارونی ۲۰۰ دلار ضرر می‌دهد اما کارخانه‌داران ماکارونی سود می‌برند.

تخصیص آرد یارانه‌ای به صنعت ضرورت ندارد

وی معتقد است که با توجه به نرخ گندم و آرد در ایران تخصیص آرد یارانه‌ای به ماکارونی، شیرینی، شکلات، کیک و بیسکوییت و صادرات این محصولات ضرورتی ندارد و این اقدام کشور برای صادرات با نرخ‌های پایین نیازمند به تجار ترک ندارد همان‌گونه که این مشکل را در روغن و بنزین و سایر اقلام یارانه‌ای با ارز ترجیحی داریم.

رئیس کانون صنعت و معدن استان تهران ادامه داد: وقتی داخل کشور یارانه کالایی توزیع می‌شود میلیون‌ها تن کالا قابلیت قاچاق و صادرات پیدا می‌کند که البته این موضوع در آرد نیازمند ایجاد شبکه‌ها و ساماندهی است تا آرد را در حجم بالا جمع‌آوری و قاچاق کنند.

قاچاق آرد، گسترده نیست اما باید جلوی آن گرفته شود

وی افزود: بنابراین قاچاق آرد به اندازه‌ای نمی‌تواند باشد که کشور را با کمبود روبرو کند درنهایت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن قاچاق آرد در صورت ایجاد شبکه صورت بگیرد که تاثیری در بازار داخلی نخواهد داشت اما با این وجود باید دستگاه‌های نظارتی وارد شوند تا از این موضوع جلوگیری شود تا عده‌ای سودجو از این شرایط بهره‌مند نشوند.

مرتضوی براین باور است که وقتی دولت سال گذشته ۷.۵ میلیون تن گندم وارد کشور کرد نباید این محصول به شکل کالاهای ساخته‌شده زیر قیمت گندم خریداری‌شده از کشور خارج شود.

رئیس هیات مدیره انجمن آردسازان ایران پیش‌بینی کرد: برای سال جاری نیز حداقل ۵ میلیون تن گندم باید وارد کشور شود.

وی گفت: اکنون حدود ۳۸۰ کارخانه آرد با ظرفیت اسمی ۲۵ میلیون تن وجود دارد اما اکنون با ظرفیت ۱۲ تن در سال تولید می‌کنند.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آرد در ایران صنف و صنعت میلیون تن قاچاق آرد تن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۰۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنبه ۸ اردیبهشت؛ قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران

به گزارش خبرنگار مهر، در معاملات امروز شنبه (۸ اردیبهشت) مرکز مبادله ارز و طلای ایران هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۴ هزار و ۱۹۸ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۴۱ هزار و ۲۶۸ تومان رسیده است.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۷ هزار و ۲۳۲ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۴ هزار و ۱۰۱ تومان رسیده است.

از سوی دیگر اسکناس درهم امارات ۱۲ هزار و ۳۴ تومان ارزش‌گذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۱ هزار و ۲۳۷ تومان است.

«برای مشاهده نرخ رسمی ارز و طلا به سایت مرکز مبادله ایران به (نشانی) مراجعه کنید.»

کد خبر 6089787 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • شنبه ۸ اردیبهشت؛ قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند