Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تصویب قانون حمایت از خانواده که در اسفند سال ۱۳۹۱ به تصویب رسید، سازمان بهزیستی با همکاری قوه‌قضاییه برای پوشش طلاق‌های توافقی سامانه‌ای تحت عنوان "تصمیم" راه‌اندازی کرد که در این راستا متقاضیان طلاق توافقی قبل از حقوقی شدن پرونده‌شان، پروسه‌ای را در این سامانه طی کرده و بر اساس آن، ۳ تا ۵ جلسه آموزشی و مداخلات تخصصی روانشناختی و مددکاری اجتماعی، مشاوره حقوقی و مذهبی جهت تصمیم‌گیری بهتر برای کاهش مشکلات و آسیب‌های مربوط به آنان ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از آنجایی که سازمان بهزیستی از سال ۱۳۷۸ با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، کاهش طلاق و تحکیم خانواده از طریق اجرای طرح مداخله در خانواده و با همکاری دادگستری استان‌ها به خانواده‌های دارای اختلافات حاد خانوادگی یا زوجین متقاضی طلاق، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی را در مراکز مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، مراکز مداخله در خانواده توسط کارشناسان بهزیستی مستقر در دادگستری‌ها ارائه می‌کرد، این سازمان پس از تصویب قانون حمایت از خانواده مصوب اسفند سال ۱۳۹۱ و در قالب توافقات به عمل آمده فی مابین سازمان بهزیستی، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، وزارت کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی، اقدام به راه‌اندازی سامانه‌ای تحت عنوان سامانه تصمیم طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در مراکز استان‌های کشور کرد.

بنابر اعلام سازمان بهزیستی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ نیز این سامانه در شهرستان‌هایی با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر راه‌اندازی شد.

طبق اظهارات بهزاد وحیدنیا، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، زوجین برای دریافت مشاوره ابتدا باید به سایت زمان مراجعه کرده و بعد از انتخاب زمان و محل مشاوره، واحد ارزیابی روانی و اجتماعی برایشان مشخص می‌شود. در نهایت یک جلسه روانی‌اجتماعی با حضور تیمی متشکل از روانشناس، مددکار، مشاوره حقوقی و مذهبی برگزار و ارزیابی انجام می‌شود. پس از آن به مرکز مشاوره ارجاع می‌شوند. بعد از ارزیابی روانی‌اجتماعی زوجین تصمیم می‌گیرند که ادامه فرآیند تخصصی مشاوره را در کجا انجام دهند.

همچنین چهار جلسه مشاوره‌ای (هر جلسه ۴۵ دقیقه) برای آنها در نظر گرفته شده است و در نهایت نتایج ثبت و به دفاتر پیشخوان ارسال می‌شود تا به قاضی پرونده ارائه شود.

در این راستا به چند سوال متداول پیش‌آمده درباره سامانه تصمیم پاسخ داده شده است:

- فرآیند سامانه تصمیم برای متقاضیان طلاق به چه صورت است؟

شخص متقاضی طلاق به سایت زمان (zaman.behzisti.net) مراجعه کرده و اطلاعات اولیه خویش (نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره موبایل هر کدام از طرفین) را ثبت می‌کند، سپس از سامانه پیامی را حاوی تاریخ مراجعه، اسم مرکز غربالگری و کد پیگیری دریافت می‌کند. بعد از دریافت پیام، زوج و زوجه به مرکز ارزیابی روانی – اجتماعی (غربالگری) مربوطه مراجعه کرده و پس از پذیرش، اطلاعات مربوط به آنها که حاوی فرم‌های مخصوصی است، توسط کارشناس تکمیل می‌شود. بعد از تکمیل فرم‌ها، زوجین از طریق واحد ارجاع به مرکز مشاوره ارجاع داده می‌شوند. مراکز مشاوره بعد از تشکیل جلسات مشاوره پاسخ خود را به مرکز ارزیابی روانی - اجتماعی (غربالگری) مربوطه اعلام می‌کنند و مرکز ارزیابی با تنظیم نامه‌ای آن را به پیشخوان قضائی ارسال می‌کند.

- درخصوص آموزش برای افراد در معرض طلاق چه خدماتی ارائه می‌شود؟

افرادی که متقاضی طلاق توافقی هستند، قبل از حقوقی شدن پرونده آنان، پروسه‌ای را در سامانه تصمیم طی می‌کنند که بر اساس آن، ۳ تا ۵ جلسه آموزشی و مداخلات تخصصی روانشناختی و مددکاری اجتماعی ارائه می‌شود تا زوجین بتوانند تصمیمات بهتری برای کاهش مشکلات و آسیب‌های مربوطه اتخاذ کنند.

- هزینه جلسات ارزیابی روانی-اجتماعی چه مقدار است؟

هزینه جلسات غربالگری برای عموم مردم و مراجعان طلاق‌های توافقی رایگان است.

- پروسه زمانی پاسخ و اعلام نظر مراکز چند روز است؟

از موقع ارجاع تا پاسخ مرکز مشاوره باید ۴۵ روز گذشته باشد. همچنین انتخاب مرکز ارزیابی روانی - اجتماعی با اختیارات خود زوجین موقع ثبت‌نام بوده و هر مرکز ارزیابی روانی-اجتماعی دارای ظرفیت پذیرش مشخصی است.

- سامانه تصمیم در چه استان‌هایی وجود دارد؟

هم اکنون سامانه تصمیم در تمامی مراکز استان‌ها و تمامی شهرستان‌های بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت فعال است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان بهزیستی روانی اجتماعی سامانه تصمیم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فتحی آشتیانی، در مراسم گرامیداشت روز روانشناس که در کمیته امداد برگزار شد، با اشاره به ارتباط نزدیک کمیته امداد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: کلینیک‌های مشاوره رز با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره فعالیت خود را از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده‌اند.

وی افزود: کلینیک‌های رز تا امروز خدمات بسیار خوبی در حوزه مشاوره به خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد ارائه کرده‌اند.

فتحی آشتیانی از همکاری بیش از هزار روانشناس و مشاور در قالب کلینیک‌های راه زندگی خبر داد و اضافه کرد: این اتفاق خوبی است که سبب گسترش خدمات مشاوره و ارتقای سطح بهداشت روحی و روانی اقشار کم برخوردار شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره خاطرنشان کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هرگونه کمکی که کمیته امداد در حوزه تخصصی این سازمان نیاز داشته باشد، آمادگی همکاری دارد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ مرکز مشاوره راه زندگی در مراکز استان‌ها تاکید کرد: در هر کلینیک تعدادی از مشاوران و روانشناسان در حال ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف کمیته امداد هستند.

فتحی با بیان اینکه تعرفه خدمات مشاوره برای خانواده‌های نیازمند بالا است، گفت: این خدمات در مراکز کلینیک رز به صورت رایگان به مددجویان ارائه می‌شود.

کد خبر 6091485

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • ارائه ۸۲ تیم مشاوره به خانواده‌های شهدا و مجروحین حادثه تروریستی کرمان 
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد