Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به چین، رشید مردوف وزیر خارجه ترکمنستان امروز (پنجشنبه) ۱۱ فروردین ماه در سومین نشست وزرای خارجه همسایه افغانستان در شهر تونشی چین طی سخنانی اظهار داشت: جلسه امروز می‌تواند کمک کند که شاهد بازسازی در افغانستان باشیم و به اجماع قوی‌تری برسیم. در دو جلسه پیش توانستیم یک پایه خوب و محکمی برای هماهنگی بین همسایگان افغانستان ایجاد کنیم و امروز هم قدم بزرگی به سمت جلو برمی‌داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کشوری که با بحران‌های مختلف روبرو است و کمک کنیم که افغانستان به جامعه جهانی بپیوندد.

وی اعلام کرد که ترکمنستان به تلاش‌های چندجانبه خود ادامه می‌دهد که نتایج ملموس‌تری را در این زمینه داشته باشیم.

رشید مردوف ادامه داد: پیشنهاد می‌کنیم یک گروه هماهنگ کننده را ایجاد کنیم و دیپلما‌ت‌های ارشد کشورهای شرکت کننده عضو آن باشند و بتوانیم کارها را به جلو ببریم. ما به عنوان کشورهای همسایه افغانستان وظیفه مهمی را به دوش می‌کشیم و تلاش‌هایی داشتیم، ولی باید هماهنگی داشته باشیم که ثبات و امنیت را به این کشور برگردانیم و نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

وزیر خارجه ترکمنستان با بیان این‌که برای ایجاد ثبات باید روی این سه مسئله تمرکز داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید از لحاظ سیاسی حمایت کنیم که دولت جدید افغانستان به دیالوگ بپردازد و آشتی در سراسر افغانستان برقرار شود تا ساختار سیاسی فراگیری در این کشور داشته باشیم که نمایندگی همه سطوح و گروه‌های مذهبی و قومیتی را برعهده داشته باشد.

وی ادامه داد: ما باید تشویق کنیم که مقامات جدید افغانستان به ندای جامعه بین‌المللی بیشتر گوش بدهند و می‌توانیم اسنادی را در زمینه همکاری بین شش کشور همسایه داشته باشیم. ترکمنستان آماده است پیش نویس آن را تهیه کند. دوم اینکه باید تبادلات اقتصادی خود را با افغانستان افزایش دهیم تا این کشور را تشویق کنیم که پروژه‌های خود را در زمینه انرژی و ترانزیت و ... انجام دهد.

این دیپلمات ارشد ترکمنستانی با بیان این‌که همه باید برای کمک به افغانستان تلاش کنیم، اظهار داشت: ما در حوزه‌های سلامت و آموزش و پرورش تجربیاتی داریم و می‌توانیم در اختیار افغانستان قرار دهیم. کشورهای همسایه افغانستان باید صدای مشترکی را داشته باشند و در سازمان ملل و دیگر سازمان‌ها هماهنگ باشیم و نقش مثبت این سازمان‌ها را خواستار شویم.

مردوف همچنین اعلام کرد که ترکمنستان از برگزاری کنفرانس کشورهای کمک کننده به افغانستان استقبال می‌کند و افزود: این ابتکار مهم را برای کمک به مردم افغانستان انجام دهیم تا صلح و ثبات در این کشور محقق شود.

به گزارش خبرنگار فارس، وزیر خارجه ترکمنستان همچنین در نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان به اضافه طالبان، قطر و اندونزی نیز طی اظهاراتی عنوان کرد: باید حمایت بیشتری از افغانستان کنیم و نقش بیشتری را ایفا کرده و به توسعه زیرساخت‌های این کشور کمک کنیم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر خارجه ترکمنستان همسایگان افغانستان رشید مردوف وزیر خارجه ترکمنستان همسایه افغانستان کشورهای همسایه داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟

به گزارش همشهری آنلاین، خبرگزاری صدای افغان (آوا) نوشت: امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، در مراسم افتتاح نمایشگاه افغان-قزاق گفت: داعش در افغانستان سرکوب شده اما سه کشور همسایه به پناهگاه، آموزشگاه و تامین کننده مالی داعشیان تبدیل شده‌اند.

متقی افزود: در یک کشور برای داعش نیروی انسانی جذب می‌شود، کشور دیگر مسیری شده که داعشیان از آن عبور می‌کنند و کشور سومی هم پناه‌گاه، مراکز تامین مالی و محل برنامه‌ریزی در اختیار داعشیان قرار داده است.

وی تأکید کرد اگر این سه کشور مسئولیت خود را برعهده بگیرند، در افغانستان و منطقه هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وزیر خارجه حکومت سرپرست افغانستان همچنین گفت: در نتیجه سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور طالبان، این کشور در ۳۸ کشور جهان نمایندگی سیاسی دارد.

امیرخان متقی محدودیت‌های وضع‌شده بانکی از سوی آمریکا را یک عمل انتقام‌جویانه و ظالمانه خواند که توجیه اخلاقی و قانونی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه افغانستان به‌عنوان یک کشور امن و پیشرفته، در حال تبدیل شدن به مرکز اقتصاد و ترانزیت است از کشورهای منطقه و جهان خواست تا از این فرصت‌ها در افغانستان به خوبی استفاده کنند.

پیش از این طالبان، تاجیکستان و پاکستان را به حمایت از داعش خراسان متهم کرده بود اما مشخص نیست که منظور متقی از همسایه سوم کدام کشور است.

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع طالبان نیز در دیدار با یک هیأت مالزیایی حضور فیزیکی گروه‌های تروریست از جمله داعش را در افغانستان رد کرد.

سرپرست وزارت دفاع طالبان، در این دیدارها تاکید کرد که طالبان به کسی اجازه نخواهد داد از خاک این‌ کشور به کشورهای منطقه آسیب برساند.

در خبرنامه‌ وزارت دفاع طالبان، به نقل از هیات مالزی آمده است: آنان با اشاره به همکاری‌های همه جانبه اطمینان دادند آن چه را در افغانستان از نزدیک مشاهده کردند به مسئولان کشور خود برسانند.

این در حالی است که برخی کشورهای منطقه همواره از حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان به ویژه داعش ابراز نگرانی کردند، ادعاهایی که همواره از سوی مقامات حکومت سرپرست رد و بی‌اساس خوانده شده است.

کد خبر 847235 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه افغانستان طالبان پاکستان افغانستان داعش

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز | تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان