Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه‌نگار آمریکایی در یادداشتی در روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: بازنشستگی ژنرال مکنزی فرمانده سنتکام فرصتی برای تأمل در مورد کاهش قدرت آمریکا در خاورمیانه است.

به گزارش گروه بین‌الملل ایران اکونومیست، «دیوید ایگناتیوس» روزنامه‌نگار آمریکایی در یادداشتی در روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: بازنشستگی ژنرال مکنزی فرصتی برای تأمل در مورد کاهش قدرت آمریکا در خاورمیانه است؛ مکنزی در مأموریت مهار ایران در منطقه ناکام ماند و ایران همچون سه سال پیش همچنان اولویت نخست و تهدید جدی سنتکام در منطقه باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی ژنرال مکنزی در سال 2019 به ریاست 'سنتکام' رسید، نگرانی اصلی او ایران بود. اکنون که او دوران فرماندهی خود را در اول آوریل به پایان می‌رساند، ایران همچنان اولویت نخست سنتکام است. مکنزی خود در این باره معتقد است که درس پایدار دوران مأموریت او برای منطقه این است که 'ایران سر جایش هست و جایی نمی‌رود.'

قدرت آمریکا در خاورمیانه طی سه سال فرماندهی مکنزی بر نیروهای آمریکایی در منطقه کاهش یافت. ایالات متحده از طولانی‌ترین جنگ خود در افغانستان خارج شد و شرکای سنتی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی شروع به روی برگرداندن از آمریکا کرده‌اند، اما قدرت ایران همچنان مثل گذشته ثابت مانده است.

مکنزی یکی از شاهین‌های پنتاگون علیه ایران بوده است و او دستور ترور ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران را در ژانویه 2020 اجرا کرد، اما او هفته گذشته به من گفت که وقتی مسئولیت نظامی منطقه را تحویل می‌دهد، متقاعد شده است که 'آمریکا باید در آینده با حضور ایران در محیط منطقه به یک سازگاری دست یابد.'، با حرکت دولت بایدن به‌سمت احیای برجام، احتمالاً مرکزیت تهران در منطقه بیش از پیش هم افزایش خواهد یافت.

بازنشستگی مکنزی در این هفته فرصتی برای تأمل در جایگاه آمریکا در خاورمیانه پس از خرج کردن خون و ثروت زیادی طی دهه‌ها در نقش پلیس منطقه است. پاسخ صادقانه این است که ایالات متحده در بسیاری از مواقع منابع خود را در این منطقه هدر داده است و سعی در حفظ وضعیت موجود دارد که ذاتاً ناپایدار بوده است.

ستون‌نویس واشنگتن پست می‌افزاید: من با مکنزی چندین سفر به منطقه انجام دادم و در این سفرها اغلب با او صحبت کردم و توانستم شناختی از وضعیت و موقعیت آمریکا در منطقه به دست آورم.

دو رئیس‌جمهوری که مکنزی در دوران آنها فرمانده سنتکام بود (ترامپ و بایدن)، به‌خلاف توصیه او و سایر فرماندهان نظامی، خواستار خروج سریع نیروهای آمریکایی از افغانستان بودند. وظیفه او این بود که بر آن عقب‌نشینی آشفته در ماه اوت گذشته (مرداد 1400) نظارت کند، و بدون شروع هیچ جنگ جدیدی، ایران و سایر دشمنان آمریکا را در منطقه مهار کند.

اولین سفر من با مکنزی در ژوئیه 2019 بود. ما از عربستان سعودی بازدید کردیم زیرا ایالات متحده در حال نصب سیستم‌های جدید دفاع ضدموشکی 'پاتریوت' برای محافظت از این پادشاهی بود. ما شاهد مدرنیزاسیون حیرت‌انگیز جامعه عربستان بودیم، هرگز نمی‌توانستم تصور کنم نوازندگان خیابانی و زنان بی‌حجاب در جده گردش می‌کردند، اما چهره سرکوبگر ولیعهد 'محمد بن سلمان' در پس‌زمینه پنهان بود، به‌عنوان مثال، با ژنرال 'فهد بن ترکی' که در آن زمان فرمانده نیروهای سعودی در یمن و یک ستاره در حال ظهور در ارتش سعودی بود، یک ناهار مجلل خوردیم. یک سال بعد او به‌دستور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به‌اتهام خیانت دستگیر و روانه زندان شد.

ایران در طول سفر ما، نفتکشی را در خلیج فارس توقیف کرد و من به‌همراه مکنزی به‌سمت یک کشتی جنگی ایالات متحده در خلیج فارس رفتیم که به‌تازگی یک حمله پهپادی را خنثی کرده بود. پیام مکنزی به نیروهای آمریکایی این بود که 'خونسردی خود را حفظ کنید و از درگیری مستقیم نظامی (با ایران) خودداری کنید'. در جریان این بازدید مکنزی ‌به من و روزنامه‌نگاران دیگری که همراه بودند، گفت؛ ایران 'در تلاش بود قصد و تعهد ما را بسنجد.'

مکنزی ترجیح داد قدرت نظامی آمریکا را نشان دهد اما سعی کند از آن استفاده نکند.

ژانویه بعد، با ادامه تهدیدهای ایران، مکنزی آنچه را احتمالاً قوی‌ترین نمایش قدرت ایالات متحده در برابر ایران از زمان انقلاب 1979 بود، توصیه کرد، حمله هواپیمای بدون سرنشین که ژنرال قاسم سلیمانی را ترور کرد.

این حمله با واکنش تند ایران مواجه شد؛ یک حمله موشکی دقیق به پایگاه هوایی 'الاسد' عراق که قرار بود آمریکایی‌ها را بکشد، انجام شد.

این اقدام تلافی‌جویانه دقت موشک‌های ایران و تهدیدی را که برای منطقه ایجاد می‌کند نشان داد.

به‌نظر می‌رسد که عقب‌نشینی آشفته آمریکا از افغانستان نشان‌دهنده کسوف قدرت ایالات متحده در خاورمیانه است، مطمئناً این همان چیزی است که سعودی‌ها و اماراتی‌ها آن را درک کردند، اما در حالی که مکنزی سمت فرماندهی سنتکام را ترک می‌کند، نیروهای نظامی ایالات متحده در عراق، سوریه، مصر، بحرین و کویت باقی می‌مانند، بدون در نظر گرفتن عربستان سعودی و امارات. خاورمیانه همچنان برای آمریکا یک 'عادت وابسته' است که به‌نظر می‌رسد نه ایالات متحده و نه دوستان بی‌ثباتش قادر به ترک آن نیستند.

+

  منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آمریکا در خاورمیانه ایالات متحده قدرت آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۲۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاله غریط استعفا داد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبگاه این وزارتخانه نوشت که هاله غریط معاون مدیر مرکز رسانه‌های منطقه‌ای در دبی نیز بوده و حدود ۲ دهه پیش به عنوان یک مقام سیاسی و حقوقی به وزارت امور خارجه پیوسته است.

هاله در پلتفرم شبکه اجتماعی لینکدین نوشت: در آوریل ۲۰۲۴ پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در اعتراض به سیاست آمریکا در غزه استعفا دادم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این استعفا در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه گفت که این وزارتخانه کانال‌هایی برای تبادل نظر کارمندان خود در صورت توافق نداشتن با سیاست‌های دولت دارد.

استعفاهای قبلی

حدود یک ماه قبل از آن، آنیل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش بول، مقام وزارت خارجه نیز اکتبر گذشته استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا-آمریکایی فلسطینی الاصل- ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.

ایالات متحده به دلیل حمایت از رژیم اشغالگر به دلیل تجاوز مستمر به غزه که منجر به شهادت بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی شده که بیشتر آنها زن و کودک هستند مورد انتقاد فزاینده بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری قرار گرفته است.

رویترز گفت که با افزایش تلفات جنگی، گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد.

نوامبر گذشته، بیش از هزار نفر از مقامات آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، وابسته به وزارت خارجه، نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن خواستار آتش‌بس فوری شدند.

کد خبر 847245 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • آیا چین می‌تواند؟
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟