Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کمال حیدری گفت: طغیان شدید سرخک در افغانستان همچنان ادامه دارد و از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۴۸ هزار و ۳۶۶ مورد ابتلاء و ۲۵۰ مورد مرگ به همراه داشته که از این تعداد ۱۴۲ مورد مرگ در کودکان بوده است.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت نسبت به افزایش نگران کننده موارد سرخک در این کشور هشدار داده به ویژه این‌که پوشش پایین واکسیناسیون با شیوع بالای سوﺀتغذیه در افغانستان همراه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر بهداشت بیان داشت: در طی دو هفته گذشته نظام بهداشتی کشور افغانستان عملیات واکسیناسیون تکمیلی برای ۱.۲ میلیون کودک در ۴۹ شهرستان از ۲۴ استان این کشور را به اجرا گذاشته است تا شاید بتواند همه گیری یاد شده را مهار کند.

افزایش موارد وارده سرخک به ایران

حیدری افزود: به تبع همه گیری شدید سرخک در افغانستان، در طی ماه‌های اخیر تعداد موارد وارده کشور رو به افزایش بوده و بیماران در استان‌های مختلف شناسایی شده‌اند که می‌تواند وضعیت حذف بیماری سرخک را در کشورمان متأثر کند.

وی با اشاره به اینکه ضروری است اقدامات لازم در جهت خنثی سازی این مساله صورت گیرد، گفت: باید موارد تأخیری نوبت اول و دوم MMR (واکسن پیشگیری سرخک، اوریون و سرخجه) در اسرع وقت شناسایی و نسبت به واکسیناسیون آنها اقدام شود.

معاون وزیر بهداشت افزود: آموزش و بازآموزی کارکنان بهداشتی و واکسیناتورها در خصوص نحوه نگهداری، بازسازی واکسن و تزریق صحیح آن باید انجام شود.

حیدری اظهار داشت: در تمامی شهرستان‌ها پوشش نوبت اول و دوم MMR باید بالای ۹۵ درصد باشد. معیار محاسبه پوشش نیز سامانه‌های الکترونیک سلامت هستند. لذا باید ورود داده‌های واکسیناسیون در سامانه‌ها، مورد تاکید و نظارت دقیق قرار گیرد.

وی، حساس سازی و هشدار به مراکز بهداشتی درمانی (سرپایی و بستری) اعم از دولتی و خصوصی در خصوص طغیان سرخک را مورد تاکید قرار داد و گفت: در برخورد با هرگونه تب و بثورات جلدی ماکولوپاپولر بلافاصله اقدامات جداسازی تنفسی برای پیشگیری از انتقال احتمالی سرخک به سایرین باید انجام شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: گزارش فوری هر گونه تب و بثورات جلدی (بخش دولتی و یا خصوصی) الزامی است تا به سرعت بتوان در جهت تأیید و یا عدم تأیید آزمایشگاهی آن اقدام کرد. تأخیر در شناسایی و یا عدم گزارش موارد سبب چرخش ویروس سرخک در جامعه و عدم کنترل آن می‌شود.

حیدری خاطرنشان کرد: بررسی اپیدمیولوژیک کامل موارد، جستجوی دقیق منشأ ابتلاء و تهیه نمونه ویرولوژی برای تعیین ژنوتایپ ویروس برای طبقه بندی نهایی بیمار نیز الزامی است.

واکسیناسیون تکمیلی اتباع غیرایرانی

معاون بهداشت وزارت بهداشت، اولویت قرار دادن واکسیناسیون تکمیلی با واکسن MR در مناطق تجمع اتباع غیر ایرانی (به ویژه برای جدیدالورودها) و اطمینان حاصل کردن از ایمن شدن اتباع غیر ایرانی در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: ذخیره مکفی از واکسن MR و یا MMR برای پاسخ سریع به طغیان در همه دانشگاه‌ها باید فراهم باشد.

حیدری تصریح کرد: ضرورت دارد مسافرین به کشور افغانستان نسبت به بیماری سرخک و علائم آن اطلاع رسانی شوند و همچنین از واکسینه بودن خود مطمئن باشند. در صورت شک به سابقه واکسیناسیون، دریافت یک نوبت MR توصیه می‌شود.

ایران سال گذشته موفق به دریافت گواهینامه حذف سرخک از سازمان بهداشت جهانی شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۴۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از کمبود بیش از ۳۰ هزار کمک‌پرستار در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عباس‌زاده در دومین روز از هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس اظهار کرد: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با شاخص‌هایی ارزیابی می‌شوند که شاخص‌های حوزه پرستاری سه مورد است که اگر ارتقا یابد رتبه دانشگاه افزایش می‌یابد. این سه شاخص شامل نسبت پرستار به تخت، آموزش و پیگیری و نسبت کمک پرستار به تخت است. 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم خدمات بیمارستانی ارتقا یابد باید خدمات کمک پرستاری را ارتقا دهیم، گفت: به ازای هر 4 نفر یا 3 نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت 230 هزار نفری پرستاران بنابراین 47 هزار تا 57 هزار نفر پرستار نیاز داریم اما الان در حالت خوشبینانه 30 هزار نفر کمک‌پرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از درخواست برای جذب کمک‌پرستار در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و افزود: درخواست کرده‌ایم که دانشگاه‌ها افراد واجد شرایط کمک‌پرستاری را شناسایی و معرفی کنند؛ همه مؤسساتی که در مرکز ملی آموزش مهارتی ثبت شده و مجوز دارند می‌توانند کمک‌پرستاری را آموزش دهند. این کمک‌پرستارها طی یک‌سال می‌توانند به سیستم درمان وارد شوند.

فعالیت 230000 پرستار در ایران/ 75 درصد پرستاران زن هستند

وی خاطرنشان کرد: بخشی از ارزش‌یابی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در معاونت پرستاری وزارت بهداشت انجام می‌پذیرد و دانشگاه‌هایی که بیشترین اعتراضات و بهترین عملکرد را داشته‌اند تحت رصد قرار می‌گیرند.

وی خطاب به مدیران پرستاری بیان کرد: برای ساماندهی وضعیت کمک‌پرستاری در نظام سلامت، گواهی‌های آموزشی کمک‌پرستارها را استعلام کنید تا زمینه تقلب در صدور مدارک کمک پرستاری ایجاد نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود