Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-اتحادیه اروپا درصدد است پکن را متقاعد کند تا با عدم حمایت از روسیه پوتین، روابط خود را با کشورهای اروپایی تقویت کند. اورزولا فن در لاین و شارل میشل، روسای کمیسیون و شورای اتحادیه اروپا به همراه جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه، قرار است از ساعت 10 صبح امروز جمعه اول آوریل به‌نمایندگی از طرف کشورهای عضو به‌صورت مجازی با نخست وزیر و رئیس جمهور چین دیدار و گفتگو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سرویس بین‌الملل آریا به نقل از یورو نیوز؛بروکسل می‌گوید دربیست و سومین دور از گفتگوهای خود با پکن در نظر دارد با تمرکز بر تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و تبعات انسانی آن و از بین رفتن ثبات و آرامش بین‌المللی با مقامات چین رایزنی کند. روابط تجاری دوجانبه و دغدغه‌‌های دیگری نظیر تغییرات آب وهوایی، بهداشت و سلامت هم از محورهای دیگر گفتگوهای طرفین اعلام شده‌اند.

یکی از دیپلمات‌های فرانسوی روز سه‌شنبه گفت هر چند هدف اصلی این نشست تقویت روابط تجاری و بازرگانی اروپا با چین است ولی قطعا از پکن خواهیم خواست تا با استفاده از «نفوذ» خود برای پایان یافتن جنگ در اوکراین به مسکو فشار بیاورد. کلمان بُن در ادامه تصریح کرد:‌ «خیلی مهم است بدانیم‌ آیا پکن با حربه‌هایی نظیر افزایش خرید هیدورکربن از روسیه یا اعطای کمک‌های مالی به این کشور درصدد کمک به مسکو برای دور زدن تحریم‌هاست یا مثلا تمایلی به استفاده از نفوذش برای برقراری آتش‌بس یا ایجاد کریدورهای بشردوستانه دارد یا نه.»

این درحالیست که چین تا کنون از محکوم کردن تجاوز نظامی روسیه به اوکراین خودداری کرده و اوایل ماه مارس بر «دوستی بی‌پایان و بی‌حد و مرز» خود با مسکو تاکید کرده است. حمایتی که مجددا و در دیدار اخیر وزرای خارجه دو کشور با طرح «نظم نوین جهانی» هم بر آن مجددا تاکید شد. پکن همچنین با حمایت از همسایه خود نسبت به شرکت احتمالی شخص ولادیمیر پوتین در نشست آتی گروه 20 در اندونزی روی خوش نشان داده است.

سران اروپا قصد دارند با یادآوری هزینه‌های ماندن در کنار پوتین برای چین و در عوض منافع اقتصادی نزدیکی بیشتر پکن با اتحادیه اروپا، رهبران چین را مجاب کنند تا با درنظرگرفتن این نکات در محاسبات خود در استراتژی‌های کلان خود تجدیدنظر کنند.

این درحالیست که حیات اقتصادی اروپا تاحد زیادی به چین و محصولات این غول آسیایی وابسته است. بیش از 15 درصد صادرات چین راهی اروپا می‌شود و مقصد حدود 10 درصد صادرات 27 کشور اتحادیه و در راس آن‌ها آلمان، چین است.

اتحادیه اروپا و چین در اواخر سال 2020 بر روی سند همکاری بلندپروازانه سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند، توافقی که البته تحت‌الشعاع تحریم‌های بروکسل به‌دلیل وضعیت حقوق بشری اقلیت ایغور چین قرار گرفته‌است. پکن هم متقابلا تحریم‌هایی را علیه برخی از نمایندگان پارلمان اروپا و تعدادی از محققان اروپایی وضع کرده است. باید به این تنش‌ها، غائله بین چین و لیتوانی را هم افزود؛ کشوری کوچک در حوزه بالتیک اما عضو اتحادیه اروپا که بدلیل برقراری روابط دیئلماتیک با تایوان، مورد غضب و تحریم پکن قرار گرفته است.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اروپا چین اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش عجیب بیرانوند برای اخرج احمدزاده
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • بلینکن آتش‌بس با حزب‌الله همزمان با ادامه جنگ در غزه را غیرممکن خواند
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز