Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@00:48:47 GMT

ارزش واقعی یارانه از زبان رئیسی

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۸۸۰۳۳

ارزش واقعی یارانه از زبان رئیسی

به گزارش جماران؛ رئیس جمهور اسلامی ایران گفت: باید بر امید مردم روز به روز افزوده شود چون مردم مهمترین مولفه قدرت در کشور هستند و نقش فعل و ترک فعل هر شخص و مدیری برای امیدآفرینی به مردم مهم است.

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی پنجشنبه شب در جلسه شورای اداری خراسان رضوی افزود: نیاز جدی ایران اسلامی تولید، اشتغال آفرینی و دانش بنیانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار تولیدی باید با قوت دنبال شود، شعار مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۱ چراغ راهی برای توسعه کشور است و باید مورد تاکید باشد. همه باید دقت کنند که اگر تولید فناورانه داخلی موجود است اولویت با استفاده از این تولیدات باشد و اگر نبود سراغ تولید خارجی بروند.

وی تاکید کرد: همه دستگاهها و سازمانها باید توجه کنند که شرکتهای دانش بنیان نباید دنبال سازمانها بچرخند بلکه سازمانها باید دنبال آنها باشند که کجا هستند و کجا تولید قابل عرضه دارند و همه حمایتهای لازم را از آنها انجام دهند.

وی ادامه داد: باید با همکاری همه مدیران و شرکتهای دانش بنیان، جلو مافیای واردات بی رویه را بگیریم مثلا یک دارو در یکی از شرکت های آستان قدس رضوی تولید شد و وقتی به بازار آمد عده ای مشابه این دارو را برای مصرف سه سال کشور وارد کردند تا این دارو میدان پیدا نکند، نباید این گونه باشد.

وی اضافه کرد: همه باید کمک کنند تا کار دانش بنیان در همه صنایع شکل بگیرد. باید کارها کیفیت هم پیدا کند. کار تولیدی باید در همه بخشها با قدرت و قوت انجام شود و در زمینه ارزش افزوده هم همین گونه باید باشد مثلا در پالایشگاه سرخس، گوگرد با یک کار دانش بنیان به کود گوگرد تبدیل و ارزش افزوده پیدا کرده است.

رئیس جمهور گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بزرگترین نعمت برای این کشور است و مردم سالاری دینی تضمین کننده جمهوریت نظام و اسلامیت آن است.

رئیسی افزود: باید بر امید مردم روز به روز افزوده شود چون مردم مهمترین مولفه قدرت در کشور هستند و نقش فعل و ترک فعل هر شخص و مدیری برای امیدآفرینی به مردم مهم است.

وی ادامه داد: در انجام کارها و مسئولیت‌ها اعتبارات، برنامه و تجهیزات موثر است اما بالاترین نقش در انجام کارها و تحول اداری مربوط به مدیریت است و مدیریت به معنای هموار کردن راه‌هاست و هیچ بهانه‌ای برای عدم انجام کار قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: بیشترین تحریم و محدودیت‌های جمهوری اسلامی ایران مربوط به صنایع نظامی بوده است و بیشترین پیشرفت در کشور نیز مربوط به حوزه هسته‌ای و نظامی است زیرا به رغم وجود تحریم، انگیزه و مدیریت در این بخشها عالی بوده است.

رئیس جمهور گفت: بخش خصوصی باید میدان پیدا کند و هر جا مشارکت مردم بوده موفق بوده ایم و دولت به صورت طبیعی نمی‌تواند همه ظرفیتها را پوشش بدهد.

رئیسی با بیان این که نیازمند همت جدی مدیران هستیم تا اتفاقات خوبی در کشور بیفتد افزود: حجم تجارت خارجی و ترانزیت کالا با کشورهای اطراف باید مورد نظر باشد. در سالی که گذشت ۶۸ درصد رشد ترانزیت داشتیم اما سفرهایی که داریم دولت های منطقه رغبت دارند با ایران وارد کار و مبادله شوند و از صادرات ایران استقبال می‌کنند.

وی ادامه داد: ارتباط با کشورهای همجوار همت و کار جهادی می خواهد و استانداران استانهایی که با کشورهای همجوار هم مرز هستند با اطلاع و همکاری وزارت خارجه حق ارتباط دارند و مرزها برای ما فرصت است نه تهدید.

رئیس جمهور گفت: برای دولت، موضوع زیارت دارای اولویت و اهمیت است و در خراسان رضوی و مشهد برای زائران داخلی و خارجی برنامه ریزی خاصی می‌طلبد و باید برای زائران زیارت دلنشین همراه با آرامش را مهیا کنیم  و در این راه باید همه  دستگاه ها دست به دست هم بدهند.

رئیسی افزود: در خصوص اصلاح بافت پیرامونی حرم هم که محل حضور دلدادگان امام رضا(ع) است با همکاری و مشارکت مردم باید حرکت کرد و اختیارات لازم هم در این زمینه تفویض شده است.

رئیس جمهور در خصوص ارتباط با افغانستان و لایحه منطقه آزاد دوغارون نیز گفت: در منطقه و مرز دوغارون ظرفیت زیادی وجود دارد، در سرخس هم ظرفیتهای خوبی وجود دارد که باید احیا شود و مسوولان باید همت کنند و کار امروز را به فردا نیندازند و کارها سریع به سامان برسد.

رئیسی افزود: ظرفیت کشور، منطقه و خراسان رضوی به حدی است که تمام مسائل قابل انجام است، مشهد شهری ملی است و تمام مسیرهای منتهی به مشهد باید ملی دیده شوند و باید برای آرامش همه مردم فکر شود.

تشکیل سازمان امور مهاجران در وزارت کشور

رئیس جمهور گفت: مهاجران افغان در کشور ما مهمان هستند و سالهاست که در اقصی نقاط کشور حضور دارند و با مسائل مختلفی نظیر تحصیل و اشتغال مواجه هستند و اداره اتباع برای ساماندهی اتباع افغانستانی کافی نیست و نیاز به ساز و کار جدیدی بود لذا سازمان امور مهاجران به سرعت در وزارت کشور فعال می‌شود. 

رئیسی افزود: ایرانیان خارج از کشور نیز مساله مهم ما هستند اما شورای عالی ایرانیان ساز و کار خود را در این خصوص دنبال می‌کند.

رئیس جمهور گفت: باید رشد اقتصادی هشت درصدی محقق شود که این مهم در بودجه پیش بینی شده است و این رشد فقط در مرکز اتفاق نمی‌افتد بلکه برای استانداران و مدیران استانی هم در تحقق آن نقش قائل شده‌ایم.

رئیسی افزود: ارزش پول ملی باید افزایش یابد، با افزایش حقوق نتیجه ای حاصل نمی‌شود بلکه دریافتی افراد باید متناسب با تورم باشد.

وی تصریح کرد: رشد اقتصادی باید محقق شود تا ارزش پول ملی و قدرت خرید افزایش یابد، ارزش ۴۵ هزار تومان یارانه دیروز امروز به هفت تومان رسیده است و اگر ارزش پول ملی بالا نرود هر چه حقوق را افزایش دهیم در عمل نتیجه نخواهد داشت.

رئیس جمهور گفت: تولید، دانش‌آفرینی و اشتغال می‌تواند گره کشور را حل کند و باید به دنبال رشد اقتصادی بود و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ رشد اقتصادی در کشور محقق شود.

رئیسی افزود: رشد فرهنگی نیز مهم است و زیارت، کلاس بزرگ انسان سازی است و امروز کار فرهنگی بسیار اهمیت دارد و دانشگاه ها و حوزه های علمیه مشهد می‌توانند این شهر را به جایگاه بی‌بدیلی برسانند.

افزایش تحرک و امید آفرینی دولت

رئیس جمهور گفت: دولت باید تحرک و امیدآفرینی خود را حفظ و افزایش دهد که با فعالیت و تلاش این مهم محقق می‌شود.

رئیسی افزود: امروز در این دولت مردم انتظار کوچکترین فساد، رشوه و پارتی بازی را ندارند و انتظار مردم دولت قانونمند، فساد ستیز و مردمی است و وقتی همه بدنه اداری دولت این حس را پذیرا باشند، فسادستیزی محقق می‌شود.

وی در خصوص حضور در شورای عالی زیارت نیز گفت: در شورای عالی زیارت سعی می‌کنم حضور داشته باشم و مشکلات خراسان رضوی را دنبال کنم.

رئیسی افزود: باید رویکرد تحولی وجود داشته باشد، تحول شناختی مهم است، باید با شناسایی فرصتها و با برنامه‌ریزی، تحول را ایجاد کرد که عزم و اراده جدید نیز باید ورود داشته باشد همچنین شناخت فرایندها و تحول فرایندها نیز ضروری است با فرایندهای فعلی تحول محقق نمی‌شود.

رئیس جمهور گفت: در سال جدید آنچه برای همه آحاد ملت و به خصوص مسوولان در بخش های مختلف ضرورت دارد، بازنگری در برنامه ریزی‌ها و تحول در زندگی برای تبدیل به احسن حال در زندگی شخصی و اجتماعی است.

وی ادامه داد: در خراسان رضوی باید توجه ویژه به ضرورتهای امسال وجود داشته باشد که این ضرورت ها در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده است. 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا سید ابراهیم رئیسی یارانه ارزش پول ملی ارزش یارانه ارزش پول ملی ایران یارانه 45 هزار تومانی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رئیس جمهور گفت خراسان رضوی رشد اقتصادی دانش بنیان مردم مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به ۲ زبان ترجمه شد
  • ۱۱۰ فرصت اقتصادی استان به ۲ زبان زنده دنیا ترجمه شد
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • شوراها به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • وزیر خارجه اردن: جنگ غزه انتقام از مردم فلسطین است