Web Analytics Made Easy - Statcounter

پل قدیمی و بتنی مهریان یاسوج با گذشت بیش از 20 سال از ساخت آن هم اینک با مشکلات فنی و سازه ای و در خطر تخریب روزافزون قرار گرفته که احداث نشدن پل حلقه ای در این منطقه به یک مطالبه تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس ،آغاز عملیات اجرایی پل جایگزین و سواره مهریان شهر یاسوج، شهریور 1391به مناسبت هفته دولت و در دولت دهم به زمین زده شد که از آن زمان تاکنون و پس از حدود 10سال خبری از تکمیل و بهره برداری از آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت این پل که در چند سال گذشته در حد تجهیز کارگاه باقی مانده و پیمانکار نیز اطراف آن را فنس کشی کرده، اکنون در تصاحب شهرداری قرار گرفته و تبدیل به انبار آهن آلات، ابزارهای ساختمانی و زباله های شهر شده است.

این پل مهم و استراتژیک که قرار بود اتصال کننده بلوار جاده بنسنجان به مهریان یاسوج باشد پس از کلنگ زنی در مدت 30 ماه ساخته شود، قریب یک دهه است که همچنان خبری از آن نیست و پل قدیمی در این منطقه که بار سنگین ورودی مرکز استان رابر دوش می کشد،دیگر توان بار سنگین عبور و مرور خودروها را ندارد.

ورودیهای زخم خورده پایتخت طبیعت ایران!

امروز نکته ای که باعث ضعف در  زیر ساختهای مهم مرکز استان شده  ایمنی نبودن برخی از زیر ساختهای مهم همچون پل های ایمن در ورودی این شهر جزیره ای در جنوب ایران بوده که مسافران آنرا را با خطرات زیادی روبه روی کرده است.

 

هرچند که نا ایمن بودن جاده های دسترسی به این شهر زیبا در چند سال اخیر باعث تصادفات بیشماری در ایام تعطیل شده،اما توسعه ایجاد بزرگراه در برخی از مناطق آن از این تلفات تا حدودی کاسته است.

امروز پلشتی های نازیبا در ورودی های مرکز استان باعث شده بیشتر مسئولین این استان و حتی شهر یاسوج  ورودی های مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد را زیبنده یک شهر در حال توسعه نبینند که همین نا زیباییها خود مزیدی بر علت شده که این شهر همچنان در زمره شهرهای بدون زیر ساخت قرار بگیرد.

از طرفی دیگر نبود پل های ایمن در دو طرف این شهر همچون پل های اول و دوم بشار که عمری طولانی را سپرده کرده اند و به بهره برداری نرسیدن لاین دوم پل سوم و پل چهارم در ضلع جنوبی این شهر بر خطرات احتمالی آن افزوده است.

پل های یک دهه ای برای افتتاح؟

هرچند که پل های جدیدی همچون پل سوم بشار خودش نیز در خطر ریزش بوده، ناگفته نماند که نبود همین زیرساختها باعث شده که خطراتی جبران ناپذیر پایتخت طبیعت ایران را تهدید کند.

امروز به گفته کارشناسان مشکلاتی فراتر از پل سوم و چهارم بشارگریبانگیر پایتخت طبیعت شده، نبود ایمنی مناسب در پل های ورودی به شهر یاسوج از منطقه مهریان باعث شده که یکی از پر حادثه خیز ترین مناطق پایتخت طبیعت پل طاق کسری یا همان پل یاسوج به مهریان باشد.

اما ماجرای پل حلقه ای لجستگی مهریان از این قرار بوده که در بازده زمانی سه ساله از سال 90تا 93توسط شهرداری یاسوج در زمان نگین تاجی شهردار اسبق این،این پل دراین منطقه احداث شود و پل قدیمی نیز برای ایجاد تفرجگاه مورد استفاده قرار گیرد، اما کلنگ آن بعد از 11سال نیز همچنان راکد مانده است.

هرچند که در ابتدای کار این پروژه که با حضور برخی از رسانه های استان کلنگ آن بر زمین زده شد مبلغی به پیمانکار برای احداث کارگاه تعلق گرفت و پیمانکار قول تکمیل این پل را در بازده زمانی مورد نظر داد،اما به یکباره دستور ساخت این پل بعد از آمدن آخرین استاندار دولت دهم به استان لغو شد.

به گفته کارشناسان پل بتنی مهریان یاسوج با گذشت بیش از 20 سال از ساخت آن هم اینک با مشکلات فنی و سازه ای و در خطر تخریب روزافزون قرار گرفته است.

آنچه که باید از این پل دانست؟!


همچنین باید دانست که پل مهریان یاسوج به دلیل بار سنگین ترافیک و ورودی جاده اصلی و ترانزیتی یاسوج_ اصفهان همواره یکی از نقاط حادثه ساز و بروز خطرات جانی بوده که بهسازی و اجرای طرح های جایگزین و ساماندهی آن باید در دستور جدی متولیان امر به ویژه شهرداری یاسوج قرار گیرد.


پل مهریان که محل اتصال یاسوج به جاده اصلی اصفهان و نزدیک به فرودگاه این شهر است سالانه به ویژه هنگام ورود مسئولان و مقامات کشوری از جمله سفرهای استانی روسای جمهوری با ترافیک سنگین مواجه و سبب اختلال در تردد خودروها می شود.

بر اساس اخبار رسانه ها، اعتبار پیش بینی شده برای اجرای کامل این طرح در سالهای گذشته افزون بر 280 میلیارد ریال برآورد شده بودکه امروز با توجه به وجود بیش از اندازه نقدینگی و تورم بالاتر از این خواهد بود.

 این پل که قرار بود از 2 سازه بتنی و فلزی ساخته شود، دارای 2قوس کامل رفت و برگشت سواره رو و پیاده رو بوده  ودارای 500 متر طول و 2باند 11متری سواره رو و 2و نیم متری پیاده رو است.

شاید وقتی دیگر؟!

بر اساس گفته مسئولان سابق در استان هدف از اجرای این طرح به گفته مسئولان امر حذف نقاط حادثه خیز در مسیر جاده بنسنجان_مهریان بود که با توجه به وجود مشکلات فنی و سازه ای در پل قدیمی مهریان و احتمال ایجاد خطر در این مسیر شهرداری و شورای شهر یاسوج اقدام به آغاز عملیات اجرایی این طرح کردندکه بعد از کش وقوس های فراوان به تعطیلی کشانده شد و امروز به گفته برخی از مسئولان در محدوده شهری برای احداث نیست و شاید وقتی دیگر.

شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 150هزار نفر با مشکلات و چالش‌های شهری فراوانی از جمله نبود پارکینگ مناسب، کمبود فضای سبز و مشکلات حاشیه نشینی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند و بر اساس آمار افزون بر 45هزار نفر از این جمعیت در مناطق حاشیه ای و پیرامونی یاسوج سکونت دارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پایتخت طبیعت مهریان یاسوج مرکز استان شهر یاسوج پل قدیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۸۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ماجرای ضرب و شتم در اتوبوس BRT/ هشدار پلیس به مجرمان
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • ۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود
  • خوابگاه متاهلی ۷۰ واحدی دانشگاه یاسوج کلنگ زنی شد
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل